Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Turske baklavice sarajlijeTurske baklavice sarajlije
14. avgust
Vruću baklavu zalijte hladnim sirupom i ostavite da dobro upije. Turske baklavice sarajlije su gotove....
Medena tajna tortaMedena tajna torta
31. dec.
Umutiti krem šlag i ukrasiti Medenu tajnu tortu....
Baklave sa čokoladnom glazuromBaklave sa čokoladnom glazurom
11. maj
Važno je da sirup bude ledeno hladan, a baklava vrela....
Baklava s nadevomBaklava s nadevom
10. mart
1
Pospite već odstajalu baklavu vrućim sirupom, pripremljenim od šećera i vode, limunove kore i vanile, koji su provreli na ringli. Ostavite baklavu s nadevom da odstoji jedan dan ili noć pre nego što je servirate....
Božićna baklava u školjkicamaBožićna baklava u školjkicama
10. januar
Ako vam je dosadila klasična baklava, ovog Božića probajte božićnu baklavu u školjkicama....
Klasična baklava s orasimaKlasična baklava s orasima
31. jul
Preliva se već hladna baklava. Ostavlja se da odstoji 24 sata....
Tajna sočnih šnicli iz rerneTajna sočnih šnicli iz rerne
08. feb.
Važno je da šnicle ne budu mokre, ja ih ne perem, a ako je to baš neophodno, dobro ih osušite (ovo je ta velika tajna), bez lupanja!...
Desert Šumska tajna sa piškotamaDesert Šumska tajna sa piškotama
18. nov.
Najbolje je ostaviti desert Šumska tajna sa piškotama preko noći da odstoji u frižideru, pa je konzumirati sutradan....
Mini baklave sa ratlukom i orasimaMini baklave sa ratlukom i orasima
06. dec.
Prebacujemo baklavei poređamo jedan do drugog u odgovarajuću posudu. Gotovim sirupom prelivamo male rolate. Neka va je slatko!...
Turska baklava u obliku tompusaTurska baklava u obliku tompusa
11. feb.
Pre posluživanja turske baklave u obliku tompusa, po želji pospite sitno iseckanim ili samlevenim pistaćima. Meni nije bilo potrebno više od 20 g. Neka vam je slatko!...
Turske tulumbiceTurske tulumbice
09. april
Stavite vodu da provri i dodajte maslac. Uz neprestano mešanje dodajte brašno i mešajte dok se smesa ne zgusne i počne da se odvaja od posude. Skinite sa vatre i dodajte jedno po jedno jaje uz neprestano mešanje. Od smese...
Turske katmeTurske katme
26. april
Sve sastojke promešajte, smesa treba da bude malo gušća nego za palačinke. Pokrijte krpom i ostavite da se aktivira kvasac oko 30 minuta. Nakon toga u nauljen i ugrejan tiganj sipajte po jednu kutlaču i ispržite do...
Turske pogačiceTurske pogačice
16. avgust
Sve sastojke promešajte, a brašno dodajte postepeno i po malo. Treba da dobijete meko testo. Od testa napravite loptice, koje prvo dobro uvaljajte, a nakon toga ih prstima lagano rasčupajte na nekoliko mesta. Poređajte...
Turske mekikeTurske mekike
20. maj
Jaja umutiti sa solju i šećerom. Dodati postepeno domaće kiselo mleko, u koje je prethodno stavljena soda. Postepeno dodati brašno sa praškom za pecivo i umesiti mekano, malo lepljivo testo, kao za mekike. Ostaviti da...
Turske prlenkeTurske prlenke
17. sep.
Prosejte brašno. Napravite udubljenje i dodajte so. Sipajte vodu. Zamesite meko testo. Iskidajte testo na loptice, veličine oraha. Pospite ih brašnom, pokrijte krpom i ostavite na minimum 30 minuta da testo odstoji....
Turske katmiceTurske katmice
26. nov.
Kiselo mleko, jaja i ulje umutimo. Odozgo dodajemo sodu, so i brašno. Natavljamo da mutimo. U početku dodajemo 1.5 šolju brašna, ako je potrebno dodajemo još malo. Smesa treba da bude polutečna. Dno pleha malo namažite...
Najpopularnija jela turske kuhinjeNajpopularnija jela turske kuhinje
22. jun
Druga neverovatna jela iz turske kuhinje su pide (turska verzija pice), ašure, lokma i ćuftice....
Turske uvijene piticeTurske uvijene pitice
13. januar
Pekla sam turske uvijene pitice 30 minuta dok se ne dobije lepa zlatkasta boja....
Mekane turske pogačiceMekane turske pogačice
08. feb.
Mekane turske pogačice za svaki dan! Prijatno!...
Klasične turske tulumbeKlasične turske tulumbe
07. dec.
Ostavite tako klasične turske tulumbe na jednu noć da upiju sirup. Možete ih ostaviti i u frižider. * Šolja - čaša za vodu od 200 ml....
Gozleme (turske palačinke)Gozleme (turske palačinke)
13. feb.
1
Brašno prosejati, napraviti rupu i dodati dva jaja. Dodati so, sirće i ulje i promešati. Postepeno dodavati sveže mleko, vodu, pa umesiti elastično testo. Testo podeliti na jednake lopte i razviti ih oklagijom u tanke...
Turske burek piticeTurske burek pitice
26. mart
1
Stavite turske burek pitice da se peku u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 30 minuta dok nedobiju prijatnu zlatastu boju....
Moje turske mantijeMoje turske mantije
20. okt.
Moje turske mantije su gotove....
Turske ćuftice KoftaTurske ćuftice Kofta
19. april
Pečemo u prethodno zagrejanoj rerni do 180 °C dok ne bude gotovo (otprilike 20 minuta) uz neprestano nadgledanje, Turske ćuftice Kofta poslužujemo tople sa garnirungom od krompir pirea i povrća....
Originalne turske BazlameOriginalne turske Bazlame
11. avgust
Možete da jedete ove originalne turske Bazlame za ručak ili večeru....