Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Tajna ukusnih mekikaTajna ukusnih mekika
26. sep.
Evo tajne ukusnih mekika! Ona je u sodi bikarboni. Da bi bile mekane i vazdušaste stavite prstohvat sole....
Tajna ukusnih palačinkiTajna ukusnih palačinki
19. feb.
Kako vam se u testu za palačinke ne bi pravile grudvice, treba da dodajete brašno u nekoliko navrata, neprestano mešajući. Čak i da mutite testo mikserom, ako isipate sve odjednom, grudviće će se opet napraviti. Ako ste...
Tajna ukusnih jagnjećih iznutricaTajna ukusnih jagnjećih iznutrica
04. mart
Jagnjeće iznutrice budu veoma ukusne ako se spreme na pravilan način. Postoje neke specifičnosti kada je u pitanju njihovo čišćenje i spremanje....
Tajna ukusnih kiselih krastavčićaTajna ukusnih kiselih krastavčića
30. mart
Eto zašto ćemo vam sad otkriti neke tajne kako to da se desi: - Izaberite veličinu kiselih krastavčića prema tome za šta i za kakav tip konzerviranja ćete da ih koristite....
Tajna ukusnog šaranaTajna ukusnog šarana
23. okt.
Ona može da bude ukusno glavno jelo ili meze za svaki drugi dan godine....
Tajna ukusnog kapućinaTajna ukusnog kapućina
29. januar
Kapućino, na italijanskom Cappuccino, predstavlja italijanski topli napitak spremljen od kafe i mleka. 8. novembra se u Sjedinjenim Američkim Državama obeležava Dan kapućina, što je povod da malo razgovaramo o tome kako...
Tajna ukusnog frikaseaTajna ukusnog frikasea
02. maj
Kada se sos dovoljno zgusne, dodajte mu piletinu i uživajte sa svojim najmilijima u izuzetno ukusnom i uspešno pripremljenom frikaseu. U ovom članku možete videti Tri načina da napravite frikase....
Tajna ukusnog sočivaTajna ukusnog sočiva
26. sep.
Ali kako se pravi ukusno sočivo? Evo tajne ukusnog sočiva! Da biste pripremili ukusno sočivo, prvo ga dobro očistite i operite. Lepo je da operete hladnom vodom i da osravite do pola sata-sat vremena u vodi....
Tajna ukusnog kadaifaTajna ukusnog kadaifa
23. mart
Ovaj desert se dobija kada prođe određenu termičku obradu i onda se iskombinuje sa ukusnim kremom, sirupom, orasima i drugim kulinarskim iskušenjima. On može biti i deo slanih jela....
Tajna ukusnih kroketa od krompiraTajna ukusnih kroketa od krompira
14. maj
Posebno su ukusni sa pilećim mesom, krompirom, šargarepom, pečurkama, bulgurom i raznim povrćem....
Čorba od škampa i ribeČorba od škampa i ribe
19. jun
Klice operemo, osušimo i zajedno sa škampima propžimo u ugrejanom maslinovom ulju. Dodajemo isečenu ribu i vino i prelivamo bujonom. Posolimo i čorbu zgusnemo sa brašnom, pomešanim sa malo vode....
Ražnjići od škampa i tikvicaRažnjići od škampa i tikvica
23. sep.
Prijatno uz ove ražnjiće od škampa i tikvica!...
Tajna ukusne fokačeTajna ukusne fokače
20. feb.
Postoji bukvalno hiljadu recepata za spremanje ove vrste italijanskog hleba, ali pravi majstorluk u pripremi ukusne pogače je tumačenje tajne za pripremu perfektnog testa....
Tajna ukusne ćurkeTajna ukusne ćurke
25. mart
Zamrznuta ćurka nikad ne može da bude toliko ukusna koliko sveža. Ipak koliko je korisno, ćureće meso nije toliko rasprostranjeno....
Tajne spremanja ukusnih supaTajne spremanja ukusnih supa
29. mart
Evo nekih pravila kojih uvek treba da se držimo da bi spremili ukusne supe: - Kad kuvamo supu, meso se prelije hladnom vodom, a u provrelu se stavi povrće i meso se doda kasnije, što zavisi od toga koliko vremena...
Škampi sa đumbiromŠkampi sa đumbirom
13. jul
Nudim vam jednostavan, brz i veoma ukusan recept za škampe. Za škampe je važno da su veoma veliki, takozvanog kalibra 16-20....
Škampi sa pivomŠkampi sa pivom
19. jul
Poslužimo škampe u pivu dok su još topli....
Škampi sa limunomŠkampi sa limunom
28. dec.
Oko minut pre nego što se sklone sa ringle u škampe se dodaju sok od dva limuna i isečen peršun. Sve se meša. Škampi sa limunom su gotovi....
Škampi sa testeninomŠkampi sa testeninom
25. januar
Prijatno uz škampe sa testeninom!...
Škampi sa tikvicamaŠkampi sa tikvicama
16. nov.
Preporučujem ove škampe sa tikvicama - tako spremljeni su mnogo, mnogo ukusni. Napravila sam eksperiment suši sa nadevom - odziv je bio neočekivano dobar! Želim vam mnogo da budete Slim end Happy....
Škampi na žaruŠkampi na žaru
07. sep.
Škampe ostaviti u marinadi najmanje 30 minuta, pa ih povremeno okretati. Štapiće za ražnjiće namazati maslinovim uljem i nanizati redom škampe i čeri paradajz....
Tajna ukusnog prženog šaranaTajna ukusnog prženog šarana
24. feb.
Međtuim, ukoliko se prženi šaran spremi na pravilan način, to će dovesti do zaista "ukusnog" rezultata. Kako da napravimo savršenog ukusnog šarana?...
Tajna ukusnog prženog pirinčaTajna ukusnog prženog pirinča
19. sep.
Malo je ljudi u svetu koji ne vole da jedu pirinač. Na prvom mestu, prvo nam padaju na pamet Japanci i Kinezi, ali zapravo pirinač u različitim oblicima se konzumira u svim krajevima planete. Kada želimo da spremimo...
Ražnjići od škampa na roštiljuRažnjići od škampa na roštilju
26. jun
U dubokoj posudi pomešajte maslac, maslinovo ulje, zelene začine, biber i marinirajte škampe u dobijenoj smesi. Ostavite ih da se mariniraju celu noć....
Tajna ukusne svinjske koleniceTajna ukusne svinjske kolenice
07. feb.
Ukusna svinjska kolenica se služi sa graškom, dinstanim sa maslacem. Takođe, odlično se slaže sa crnim vinom....