Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Tajna ukusnih mekikaEvo tajne ukusnih mekika! Ona je u sodi bikarboni. Da bi bile mekane i vazdušaste stavite prstohvat sole....
26. sep.
Tajna ukusnih palačinkiKako vam se u testu za palačinke ne bi pravile grudvice, treba da dodajete brašno u nekoliko navrata, neprestano mešajući. Čak i da mutite testo mikserom, ako isipate sve odjednom, grudviće će se opet napraviti.
Ako ste...
19. feb.
Tajna ukusnih jagnjećih iznutricaJagnjeće iznutrice budu veoma ukusne ako se spreme na pravilan način. Postoje neke specifičnosti kada je u pitanju njihovo čišćenje i spremanje....
04. mart
Tajna ukusnih kiselih krastavčićaEto zašto ćemo vam sad otkriti neke tajne kako to da se desi:
- Izaberite veličinu kiselih krastavčića prema tome za šta i za kakav tip konzerviranja ćete da ih koristite....
30. mart
Tajna ukusnog šaranaOna može da bude ukusno glavno jelo ili meze za svaki drugi dan godine....
23. okt.
Tajna ukusnog kapućinaKapućino, na italijanskom Cappuccino, predstavlja italijanski topli napitak spremljen od kafe i mleka. 8. novembra se u Sjedinjenim Američkim Državama obeležava Dan kapućina, što je povod da malo razgovaramo o tome kako...
29. januar
Tajna ukusnog frikaseaKada se sos dovoljno zgusne, dodajte mu piletinu i uživajte sa svojim najmilijima u izuzetno ukusnom i uspešno pripremljenom frikaseu.
U ovom članku možete videti Tri načina da napravite frikase....
02. maj
Tajna ukusnog sočivaAli kako se pravi ukusno sočivo? Evo tajne ukusnog sočiva!
Da biste pripremili ukusno sočivo, prvo ga dobro očistite i operite. Lepo je da operete hladnom vodom i da osravite do pola sata-sat vremena u vodi....
26. sep.
Tajna ukusnog kadaifaOvaj desert se dobija kada prođe određenu termičku obradu i onda se iskombinuje sa ukusnim kremom, sirupom, orasima i drugim kulinarskim iskušenjima. On može biti i deo slanih jela....
23. mart
Tajna ukusnih kroketa od krompiraPosebno su ukusni sa pilećim mesom, krompirom, šargarepom, pečurkama, bulgurom i raznim povrćem....
14. maj
Čorba od škampa i ribeKlice operemo, osušimo i zajedno sa škampima propžimo u ugrejanom maslinovom ulju.
Dodajemo isečenu ribu i vino i prelivamo bujonom.
Posolimo i čorbu zgusnemo sa brašnom, pomešanim sa malo vode....
19. jun
Tajna ukusne fokačePostoji bukvalno hiljadu recepata za spremanje ove vrste italijanskog hleba, ali pravi majstorluk u pripremi ukusne pogače je tumačenje tajne za pripremu perfektnog testa....
20. feb.
Tajna ukusne ćurkeZamrznuta ćurka nikad ne može da bude toliko ukusna koliko sveža.
Ipak koliko je korisno, ćureće meso nije toliko rasprostranjeno....
25. mart
Tajne spremanja ukusnih supaEvo nekih pravila kojih uvek treba da se držimo da bi spremili ukusne supe:
- Kad kuvamo supu, meso se prelije hladnom vodom, a u provrelu se stavi povrće i meso se doda kasnije, što zavisi od toga koliko vremena...
29. mart
Škampi sa đumbiromNudim vam jednostavan, brz i veoma ukusan recept za škampe.
Za škampe je važno da su veoma veliki, takozvanog kalibra 16-20....
13. jul
Škampi sa limunomOko minut pre nego što se sklone sa ringle u škampe se dodaju sok od dva limuna i isečen peršun.
Sve se meša.
Škampi sa limunom su gotovi....
28. dec.
Škampi sa tikvicamaPreporučujem ove škampe sa tikvicama - tako spremljeni su mnogo, mnogo ukusni.
Napravila sam eksperiment suši sa nadevom - odziv je bio neočekivano dobar!
Želim vam mnogo da budete Slim end Happy....
16. nov.
Škampi na žaruŠkampe ostaviti u marinadi najmanje 30 minuta, pa ih povremeno okretati.
Štapiće za ražnjiće namazati maslinovim uljem i nanizati redom škampe i čeri paradajz....
07. sep.
Tajna ukusnog prženog šaranaMeđtuim, ukoliko se prženi šaran spremi na pravilan način, to će dovesti do zaista "ukusnog" rezultata.
Kako da napravimo savršenog ukusnog šarana?...
24. feb.
Tajna ukusnog prženog pirinčaMalo je ljudi u svetu koji ne vole da jedu pirinač. Na prvom mestu, prvo nam padaju na pamet Japanci i Kinezi, ali zapravo pirinač u različitim oblicima se konzumira u svim krajevima planete.
Kada želimo da spremimo...
19. sep.
Ražnjići od škampa na roštiljuU dubokoj posudi pomešajte maslac, maslinovo ulje, zelene začine, biber i marinirajte škampe u dobijenoj smesi. Ostavite ih da se mariniraju celu noć....
26. jun
Tajna ukusne svinjske koleniceUkusna svinjska kolenica se služi sa graškom, dinstanim sa maslacem. Takođe, odlično se slaže sa crnim vinom....
07. feb.