Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Tajna ukusnog kadaifaOvaj desert se dobija kada prođe određenu termičku obradu i onda se iskombinuje sa ukusnim kremom, sirupom, orasima i drugim kulinarskim iskušenjima. On može biti i deo slanih jela....
23. mart
Tajna ukusnog šaranaOna može da bude ukusno glavno jelo ili meze za svaki drugi dan godine....
23. okt.
Tajna ukusnog sočivaAli kako se pravi ukusno sočivo? Evo tajne ukusnog sočiva!
Da biste pripremili ukusno sočivo, prvo ga dobro očistite i operite. Lepo je da operete hladnom vodom i da osravite do pola sata-sat vremena u vodi....
26. sep.
Tajna ukusnog frikaseaKada se sos dovoljno zgusne, dodajte mu piletinu i uživajte sa svojim najmilijima u izuzetno ukusnom i uspešno pripremljenom frikaseu.
U ovom članku možete videti Tri načina da napravite frikase....
02. maj
Tajna ukusnog prženog šaranaMeđtuim, ukoliko se prženi šaran spremi na pravilan način, to će dovesti do zaista "ukusnog" rezultata.
Kako da napravimo savršenog ukusnog šarana?...
24. feb.
Tajna ukusnog prženog pirinčaMalo je ljudi u svetu koji ne vole da jedu pirinač. Na prvom mestu, prvo nam padaju na pamet Japanci i Kinezi, ali zapravo pirinač u različitim oblicima se konzumira u svim krajevima planete.
Kada želimo da spremimo...
19. sep.
Tajne ukusnog pilavaDanas ćemo vam otkriti nekoliko tajni, koje će vam pomoći da napravite idealni pilav.
1. Važno je da znate da glavna tajna pilava nije u namirnicama, već u načinu njegove pripreme....
26. maj
Tajne ukusnog rižotaPostoji bezbroj recepata da se rižoto spremi, ali pre nego što prionete na spremanje, važno je da znate neke od tajni njegovog spremanja:
1....
03. april
Tajna ukusnih palačinkiKako vam se u testu za palačinke ne bi pravile grudvice, treba da dodajete brašno u nekoliko navrata, neprestano mešajući. Čak i da mutite testo mikserom, ako isipate sve odjednom, grudviće će se opet napraviti.
Ako ste...
19. feb.
Tajna ukusnih škampaVećina ljubitelja morskih plodova daje prednost škampima, s obzirom na to da oni nisu samo pravi delikates, nego su i mnogo ukusni....
06. januar
Tajna ukusnih mekikaEvo tajne ukusnih mekika! Ona je u sodi bikarboni. Da bi bile mekane i vazdušaste stavite prstohvat sole....
26. sep.
Tajna ukusnog nadeva za paprikePunjene paprike su jedno od veoma tradicionalnih balkanskih jela koje volimo bez rezerve i jedemo s zadovoljstvom i apetitom. Jedva da postoji trpeza na kojoj nisu prisutne, posebno za neki praznik, kao što je Badnje...
03. maj
Tajna ukusne ćurkeZamrznuta ćurka nikad ne može da bude toliko ukusna koliko sveža.
Ipak koliko je korisno, ćureće meso nije toliko rasprostranjeno....
25. mart
Tajna ukusne fokačePostoji bukvalno hiljadu recepata za spremanje ove vrste italijanskog hleba, ali pravi majstorluk u pripremi ukusne pogače je tumačenje tajne za pripremu perfektnog testa....
20. feb.
Tajne ukusnog mlevenog mesaDa, postoji tajna, ali ona se ne sastoji samo u odabiru odgovarajućih začina, nego i u pravilnim proporcijama....
08. dec.
Tajna ukusnih kiselih krastavčićaEto zašto ćemo vam sad otkriti neke tajne kako to da se desi:
- Izaberite veličinu kiselih krastavčića prema tome za šta i za kakav tip konzerviranja ćete da ih koristite....
30. mart
Tajna ukusnih jagnjećih iznutricaJagnjeće iznutrice budu veoma ukusne ako se spreme na pravilan način. Postoje neke specifičnosti kada je u pitanju njihovo čišćenje i spremanje....
04. mart
Tajna ukusne riblje čorbeČorba od ribe ili riblja čorba – kako god da kažete, svi odmah znaju da je reč o neverovatnom bujonu sa ukusom morskih plodova....
18. feb.
Tajna ukusne svinjske koleniceUkusna svinjska kolenica se služi sa graškom, dinstanim sa maslacem. Takođe, odlično se slaže sa crnim vinom....
07. feb.
Tajna ukusne bugarske musakeEvo koja je tajna ukusne musake:
Svi dobro znamo da bi jedna musaka bila lepa, treba joj odličan preliv. To je jedan od najtežih delova u receptu za musaku....
15. avgust
Tajna ukusnih kroketa od krompiraPosebno su ukusni sa pilećim mesom, krompirom, šargarepom, pečurkama, bulgurom i raznim povrćem....
14. maj
KapućinoSipati espreso u čašu sa mlekom i servirati kapućino sa prstohvatom cimeta po želji....
15. mart
Ukusne tajne cvekleZato vam predlažemo da vam otkrijemo nekoliko ukusnih tajni cvekle:
Crvena cvekla sadrži antocianin. Ovo je materija zahvaljujući kojoj cvekla zapravo ima svoju karakterističnu crvenu boju....
01. dec.
Ukusne tajne pirinčaEvo nekoliko ukusnih tajni pirinča:
1. Tajna: Kako da napravimo pirinač koji se ne lepi?
Za pirinač koji se lepi treba prethodno veoma dobro da ga operete. Tajna je da ga operete u hladnoj vodi baren 5 puta....
23. sep.