Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Tajna ukusnog prženog šaranaMeđtuim, ukoliko se prženi šaran spremi na pravilan način, to će dovesti do zaista "ukusnog" rezultata.
Kako da napravimo savršenog ukusnog šarana?...
24. feb.
Tajna ukusnog kapućinaKapućino, na italijanskom Cappuccino, predstavlja italijanski topli napitak spremljen od kafe i mleka. 8. novembra se u Sjedinjenim Američkim Državama obeležava Dan kapućina, što je povod da malo razgovaramo o tome kako...
29. januar
Tajna ukusnog sočivaAli kako se pravi ukusno sočivo? Evo tajne ukusnog sočiva!
Da biste pripremili ukusno sočivo, prvo ga dobro očistite i operite. Lepo je da operete hladnom vodom i da osravite do pola sata-sat vremena u vodi....
26. sep.
Tajna ukusnog kadaifaOvaj desert se dobija kada prođe određenu termičku obradu i onda se iskombinuje sa ukusnim kremom, sirupom, orasima i drugim kulinarskim iskušenjima. On može biti i deo slanih jela....
23. mart
Tajna ukusnog frikaseaKada se sos dovoljno zgusne, dodajte mu piletinu i uživajte sa svojim najmilijima u izuzetno ukusnom i uspešno pripremljenom frikaseu.
U ovom članku možete videti Tri načina da napravite frikase....
02. maj
Tajna ukusnog prženog pirinčaMalo je ljudi u svetu koji ne vole da jedu pirinač. Na prvom mestu, prvo nam padaju na pamet Japanci i Kinezi, ali zapravo pirinač u različitim oblicima se konzumira u svim krajevima planete.
Kada želimo da spremimo...
19. sep.
Tajne ukusnog pilavaDanas ćemo vam otkriti nekoliko tajni, koje će vam pomoći da napravite idealni pilav.
1. Važno je da znate da glavna tajna pilava nije u namirnicama, već u načinu njegove pripreme....
26. maj
Tajne ukusnog rižotaPostoji bezbroj recepata da se rižoto spremi, ali pre nego što prionete na spremanje, važno je da znate neke od tajni njegovog spremanja:
1....
03. april
Tajna ukusnih mekikaEvo tajne ukusnih mekika! Ona je u sodi bikarboni. Da bi bile mekane i vazdušaste stavite prstohvat sole....
26. sep.
Tajna ukusnih škampaVećina ljubitelja morskih plodova daje prednost škampima, s obzirom na to da oni nisu samo pravi delikates, nego su i mnogo ukusni....
06. januar
Tajna ukusnih palačinkiKako vam se u testu za palačinke ne bi pravile grudvice, treba da dodajete brašno u nekoliko navrata, neprestano mešajući. Čak i da mutite testo mikserom, ako isipate sve odjednom, grudviće će se opet napraviti.
Ako ste...
19. feb.
Tajna ukusnog nadeva za paprikePunjene paprike su jedno od veoma tradicionalnih balkanskih jela koje volimo bez rezerve i jedemo s zadovoljstvom i apetitom. Jedva da postoji trpeza na kojoj nisu prisutne, posebno za neki praznik, kao što je Badnje...
03. maj
Tajna ukusne fokačePostoji bukvalno hiljadu recepata za spremanje ove vrste italijanskog hleba, ali pravi majstorluk u pripremi ukusne pogače je tumačenje tajne za pripremu perfektnog testa....
20. feb.
Tajna ukusne ćurkeZamrznuta ćurka nikad ne može da bude toliko ukusna koliko sveža.
Ipak koliko je korisno, ćureće meso nije toliko rasprostranjeno....
25. mart
Tajne ukusnog mlevenog mesaDa, postoji tajna, ali ona se ne sastoji samo u odabiru odgovarajućih začina, nego i u pravilnim proporcijama....
08. dec.
Šaran za NikoljdanDinstamu smesu satavljamo u pleh u šarana i pečemo oko 45 minuta ispod folije.
Šaran serviramo u porcijama sa prilogom od dinstanog povrća, oraha i pirinča.
Ukusan je ovaj muški šaran za Nikoljdan....
29. januar
Šaran na žaruOvaj šaran na žaru je jedinstvena poslastica - samo pronađite šarana koji nije uzgojen na principu brojlera sa granulama!...
30. sep.
Šaran na roštiljuStavljamo komade šarana sa kožom na roštilj.
Pečemo oko 5-7 minuta sa svih strana.
Serviramo mariniranog šarana na roštilju dok je riba još topla....
20. jul
Šaran u sosuPo potrebi prekrijte pek papirom da pečeni šaran ne izgori.
Na kraju se šaran u sosu pospe seckanim peršunom.
Jednostavan i ukusan recept za Nikoljdan, kada se tradicionalno priprema riba....
14. dec.
Šaran sa prezlamaUgrejte ulje u dubokom tiganju i pržite komade šarana na ne mnogo jakoj ringli, zato što prezle brzo zagore nego brašno.
Šarana servirajte sa kriškama limuna....
20. feb.
Šaran sa heljdomZačinite solju i biberom i napunite šarana ovim nadevom pa ga zašijte.
Stavite ga u namazanu posudu za pečenje i namažite ga i spolja. Ako vam je ostala heljda možete da je rasporedite oko šarana....
13. januar
Šaran na tiganjuRiba se očisti dobro i iseče na parčiće.
Posoli se i ostavlja se da odstoji oko sat.
Nakon toga se isprži u zagrejanom ulju dok ne postane zlatasta....
27. dec.
Šaran sa orasimaOčistimo šarana i sklanjamo mu leđnu kost.
Isečemo na sitno luk i zapržimo ga u ulju i maslacu.
Kada omekša, dodajemo istucane orahe, posolimo i punimo šarana....
25. dec.
Šaran sa kupusomŠarana prekrijte velikim listovima kupusa i stavite ga da se peče na visokoj temperaturi. S vremena na vreme dolivajte malo vode....
26. sep.
Tajna ukusnih jagnjećih iznutricaJagnjeće iznutrice budu veoma ukusne ako se spreme na pravilan način. Postoje neke specifičnosti kada je u pitanju njihovo čišćenje i spremanje....
04. mart