Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Tajna savršenog testa za picuTesto za picu je savršeno, kada se pravi sa kvascem. Tada testo naraste i pica postaje mekana, a meso, povrće i ostali sastojci prosto potonu u oblaku od testa....
20. feb.
Tajna pripreme savršenog testa za gurabijeAko ipak pripadate manjini, koji nije naučila kako da priprema gurabije, mi ćemo vam pomoći i otkriti tajnu savršenog testa za gurabije. Evo šta je važno da znate o njemu i kako da ga pripremate.
1....
30. nov.
Tajne savršenog pohovanjaNajosnovnije pohovanje, koje odgovara svim namirnicama je brašno, pomešano s jajetom. Druga varijanta ovog pohovanja jeste da se namirnica umoči u jaje, a potom u brašno.
Zlatasta korica na prženoj namirnici igra ulogu...
06. april
Tajna savršenog musa od kestenaTajna dobrog musa od kestena se sastoji u načinu na koji se sprema kestenje. Da bi se lepo skuvalo, treba da se napravi mali razrez kao X, da bi se probila kora. Kuvaju se otprilike pola sata ili malo više....
08. dec.
Finese u pripremi savršeng testa za tartPre nego što se stavi u rernu testo se prekrivanauljenim papirom. Na papir se stavljaju leblebije, sočiva ili pasulj. Ovo pomaže testu da ne naraste mnogo....
29. sep.
Kraj masnim krofnama ili tajna svakog testaTesto za hleb se meso dugo, dok ne postane elastično.
Trošno testo se peče na jakoj vatri. Ako s epeče na tihoj vatri, onda se razliva i postaje mnogo tvrdo....
08. jun
Cvetići od lisnatog testa i ćufticaCvetići od lisnatog testa i ćuftica su gotovi!
Hvala na predivnoj ideji i receptu Elly Kalista Sehli!...
22. sep.
Puževi od lisnatog testa i lešnikaOdmrzne se lisnato testo na sobnoj temperaturi, razvije se u pravougaonik na radnoj površini posutoj brašnom. Namaže se uljem i posipa se obilno smesom od lešnika....
18. nov.
Mini pitice od lisnatog testa i kupusaMini pitice od lisnatog testa i kupusa su gotove....
18. avgust
Trakice od testa sa kačkavaljemZamesimo glatko homogeno testo. Pravimo loptu od testa i ostavljmo u frižideru 30 minuta.
Vadimo testo i tupim nožem sečemo testo na krst, nož treba da dodirne radnu površinu ali da se testo ne preseče....
16. mart
Milibroti od testa iz frižideraTrudite se da rastežete testo u jednom smeru kako biste posle dobili niti prilikom prečenja. Nakon otprilike 20 minuta testo će biti gotovo.
Podmažite duboku posudu, u nju stavite testo....
12. maj
Rolat od testa sa spanaćemTesto: Mleko se blago zagreva i u njemu se rastvara kvasac, razbija se jaje, sipa se so i postepeno se dodaje brašno, dok se ne dobije meko testo. Testo se ostavlja da naraste 25-30 minuta....
19. feb.
Piroške od testa sa sodomZamesimo meko i elastično testo, koje se ne lepi po rukama. Ostavljamo ga da odstoji 25 minuta, pokriveno krpom.
Razvučemo ga na koru. U početku kore po širini stavljamo sir, isečen na kockice....
01. sep.
Čamčići od testa sa nadevomTesto na kome nema nadeva se maže jajetom i peče se u rerni dok ne porumeni....
27. mart
Kiflice od testa za milibrotRastopite šećer u preostalom mleku i dodajte ih, dodajte vanilu i izrendanu koru limuna, zamesite meko testo. Namažite posudu, stavite testo i pokrijte streč folijom i čistom krpom, ostavite da nadođe....
12. maj
Školjkice od testa sa kobasicomPromešajte viljuškom, uzmite od brašna tako da dobijete gusto testo.
Pospite bršnom radnu površinu i sipajte testo, zamesite srednje meko testo i ostavite da nadođe 40 minuta....
11. april
Korpice od testa sa koprivomPromešamo i zamesimo elastično testo sa toplom vodom, sipamo postepeno da se ravnomerno integriše....
22. april
Testo za fokačuIzvadite ga iz posude, radnu površinu pospite sa malo brašna i mesite testo 10 minuta. Po potrebi pospite sa po malo brašna.
Gotovo testo ostavite da nadođe na toplom u nauljenoj posudi, pokriveno krpom....
11. feb.
Testo za dekoracijuOvaj tip testa možete koristiti i sirov na pogačama ili tortama, ali možete i sušiti u rerni na 45-50 stepeni oko 20 minuta....
06. sep.
Testo za štrudluMalo po malo dodajemo ostali deo brašna i mesimo testo.
Testo premazujemo s malo ulja i ostavljamo ga na sobnoj temperaturi na 15 minuta....
03. sep.
Testo sa maslacemMesi se brzo da se dobije tvrdo testo.
Mrvice se skupljaju i oblikuju se u loptu. Uvijaju se u najlon i ohlade se u frižideru sat vremena....
13. feb.
Testo za kornetePočnite da dodajete brašno i zamesite testo da može da se razvije.
Ostavite testo da odstoji malo, nakon toga ga razvijte u tanki list. Od lista se seku trake širine oko 2 cm....
12. maj
Testo za HaluU ovoj etapi testo je lepljivo i ukoliko je potreno, posipamo brašno, ali bez preterivanja, zato što je cilj da ostane relativno meko....
29. okt.