Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Tajne ukusnog rižotaPostoji bezbroj recepata da se rižoto spremi, ali pre nego što prionete na spremanje, važno je da znate neke od tajni njegovog spremanja:
1....
03. april
Pilav sa inćunimaPrebacite pleh u rernu i pecite pilav 30-40 minuta na 180 stepeni.
Pilav sa inćunima je gotov....
30. jul
Pilav sa sremušemKuvati piletinu sa mesnom kockom 30 minuta na umerenoj vatri.
Praziluk, celer i drške sremuša sitno naseckati. Šargarepu iseći na kockice. Listove sremuša naseći krupno.
Pirinač oprati i ocediti.
Odvojiti kuvano meso...
14. april
Pilav sa orzomPrilikom serviranja, ukusni pilav se puni u posudicu ili šolju, a zatim se okreće na ravan tanjir.
Pilav sa orzom se jede kao prilog ili kao glavno jelo....
05. jul
Pilav sa pačetinomOstavite pačetinu da odstoji malo, a polofinu masti iz tiganja sačuvajte za pilav.
Za pilav
Stavite maslac u ugrejanu posudu i veoma malo ulja. Stavite u njega sitno iseckan luk i beli luk....
26. mart
Tajne ukusnog mlevenog mesaDa, postoji tajna, ali ona se ne sastoji samo u odabiru odgovarajućih začina, nego i u pravilnim proporcijama....
08. dec.
Tajna ukusnog kadaifaOvaj desert se dobija kada prođe određenu termičku obradu i onda se iskombinuje sa ukusnim kremom, sirupom, orasima i drugim kulinarskim iskušenjima. On može biti i deo slanih jela....
23. mart
Tajna ukusnog šaranaOna može da bude ukusno glavno jelo ili meze za svaki drugi dan godine....
23. okt.
Tajna ukusnog kapućinaKapućino, na italijanskom Cappuccino, predstavlja italijanski topli napitak spremljen od kafe i mleka. 8. novembra se u Sjedinjenim Američkim Državama obeležava Dan kapućina, što je povod da malo razgovaramo o tome kako...
29. januar
Tajna ukusnog sočivaAli kako se pravi ukusno sočivo? Evo tajne ukusnog sočiva!
Da biste pripremili ukusno sočivo, prvo ga dobro očistite i operite. Lepo je da operete hladnom vodom i da osravite do pola sata-sat vremena u vodi....
26. sep.
Tajna ukusnog frikaseaKada se sos dovoljno zgusne, dodajte mu piletinu i uživajte sa svojim najmilijima u izuzetno ukusnom i uspešno pripremljenom frikaseu.
U ovom članku možete videti Tri načina da napravite frikase....
02. maj
Pilav sa svinjskim mesomOčistite i operite pirinač veoma dobro, tako što ga trljate između dlanova u nekoliko voda, dok voda u kojoj ga perete ne ostane potpuno čista. Prelijte ga hladnom vodom sa malo soli i ostavite da ga stoji tako.
Nasecite...
10. april
Uzbekistanski pilav sa teletinomMeso nasecite na komade i skuvajte ga u slanoj vodi.
Luk nasecite i upržite. Pirinač prodinstajte u istoj masnoći. Prebacite ga u meso. Po potrebi, dolijte još vode.
Šargarepu narendajte. Dodajte je u pirinač i meso...
31. okt.
Bulgur pilav sa patlidžanomMalo pre nego što je pilav gotov, dodajte patlidžan. Kuvajte još 5 minuta.
Nakon što se bulgur pilav sa patlidžanom skuva, promešajte blago i servirajte sa zelenim začinom po izboru....
28. okt.
Pilav sa meksičkom mešavinomZagrejte ulje u tiganju na srednje jakoj vatri. Dodajte luk i dinstajte dok ne omekša.
Dodajte u vodi rastopljenu pileću kocku i piletinu, pirinač, paradajz pelat, čili. Kad prokuva smanjite vatru i pustite da se kuva,...
01. feb.
Pilav sa ribljim filetimaIntegralni pirinač dobro oprati i skuvati u slanoj vodi.
Rernu zagrejati na 200°C.
Na zagrejanom maslinovom ulju propržiti praziluk, dodati papriku i šargarepu, začiniti po ukusu, dobro pobiberiti i dinstati par minuta...
15. feb.
Pilav sa šehrie rezancimaKada je pirinač gotovo skida se sa ringle i stavlja se kuhinjski roler na šerpu sa pilavom sa šehrie rezancima, zatvara se poklopac za otprilike 10 minuta....
02. nov.
Vegan pilav sa kinoomOperite kinou. Spanać operite i isecite ne mnogo krupno. Luk i beli luk sitno iseckajte.
U ugrejanom ulju, zajedno sa 1/2 kašičice soli propržite luk i beli luk. Nakon toga dodajte kinou i dobro promešajte. Sipajte 4 šolje...
14. feb.
Ukusne tajne cvekleZato vam predlažemo da vam otkrijemo nekoliko ukusnih tajni cvekle:
Crvena cvekla sadrži antocianin. Ovo je materija zahvaljujući kojoj cvekla zapravo ima svoju karakterističnu crvenu boju....
01. dec.
Ukusne tajne pirinčaEvo nekoliko ukusnih tajni pirinča:
1. Tajna: Kako da napravimo pirinač koji se ne lepi?
Za pirinač koji se lepi treba prethodno veoma dobro da ga operete. Tajna je da ga operete u hladnoj vodi baren 5 puta....
23. sep.
Tajne ukusne boranijeMožete slobodno izmisliti i svoje varijante recepta sa boranijom i da prijatno iznenadite vašu porodicu sa nečim ukusnim i drugačijim....
18. jun
Tajna ukusnog prženog šaranaMeđtuim, ukoliko se prženi šaran spremi na pravilan način, to će dovesti do zaista "ukusnog" rezultata.
Kako da napravimo savršenog ukusnog šarana?...
24. feb.
Tajna ukusnog prženog pirinčaMalo je ljudi u svetu koji ne vole da jedu pirinač. Na prvom mestu, prvo nam padaju na pamet Japanci i Kinezi, ali zapravo pirinač u različitim oblicima se konzumira u svim krajevima planete.
Kada želimo da spremimo...
19. sep.
Pikantan posni pilav sa kuminomOčistite luk i papriku i isecite ih, luk na sitno, a papriku na sitne kocke. Zagrejte ulje i posudi na ringli na umerenoj temperaturi.
Zapržite luk oko 2 minuta i dodajte pirinač i crvenu papriku. Pržite oko 5 minuta dok...
27. dec.
Pilav sa leblebijama i šargarepomPilav sa leblebijama i šargarepom servirajte sa grčkim jogurtom....
19. nov.
2