Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Ogledalo glazura za torteSipamo 150 ml vode i 300 g glukoze u šerpu i stavljamo na vatru. U njoh dodajemo šećer.
U preostalu hladnu vodu potopimo dva želatina. Ostavljamo sirup tako dok se šećer ne rastopi.
Kad ga skinemo sa vatre, dodajemo...
26. jul
Čvrsta čokoladna glazura za tortePrirodna čvrsta čokoladna glazura za torte i za mnogo drugih vrsta slatkiša i deserata.
Neobično ukusno!...
21. maj
Kakao glazura za tortuDobijenom kakao glazurom mogu da se prelivaju torte, kolači i drugi deserti od testa.
Za još veći efekat nakon što se nanese čokoladna smesa, kolač može da se pospe šećernim šarenim mrvicama....
11. april
Mermerna glazura za tortuSko glazura nema boju sipamo se direktno preko torte odjednom, a ako su dodate boje smenjujemo prilikom sipanja jednu preko druge tako da se prelivaju....
09. feb.
Staklena glazura za tortuJedan od uslova da se pripremi lepa staklena glazura za tortu je vrsta kondenzovanog mleka. Ono treba da bude gusto i puno....
22. januar
Glazure za kolače i torteGlazura je tečnija, pa je pre nego što je prelijete, tortu ili drugo pecivo treba staviti na rešetku da se ocedi višak glazure....
04. dec.
Braon čokoladna glazura za tortuPrelijte njom dobro ohlađenu tortu.
Ova količina glazure je dovoljna za tortu prečnika 26-28 cm....
03. nov.
Glazura za eklereMešajte dok se ne dobije glazura za eklere.
Ova glazura je pogodna za krofnice....
21. april
Glazura od maline za kolače i torteMeša se ponovo i glazura od maline za kolače i torte se pasira u glatku smesu....
11. april
Čokoladna glazura ogledalo za kolače i torteGlazuru mutimo u blenderu. Procedimo kroz cediljku.
Čokoladna glazura ogledalo se korsiti na temperaturi 30-32 stepena, torta ili kolač treba da bude dobro ohlađen i lepo poravnat kremom....
28. jul
Ukusna pikantna glazura za mesoOva glazura će vas iznenaditi sa božanstvenim mirisom i začinima, karakterističnim za ovu kuhinju, sa dodatom pikantnom notom i svežinom citrusa....
18. april
Ružičasta glazura za mafine i kolačePo želji dodajte nekoliko kapi esencije za prijatniju aromu u vašu ružičastu slatku glazuru za mafine....
23. maj
Rojal ajsing (šećerna glazura) za dekoracijuTako se pravi glazura, pogodna za okvir kolača. Odgovara i za lepljenje različitih elemenata, finu dekoraciju....
11. jun
Učini život slađim! Top 7 najboljih kremova za tortuPonovo promešajte i dobijenim kremom premažite tortu....
29. sep.
Jednostavan čizkrem za torte i desertePavlaku dobro umutite mikserom. U nju dodajte krem sir u porcijama, nemoojte prethodno mešati.
Zasladite šećerom u prahu, aromatizujte vanilom i ponovo mutite da se dobije gladak krem. Ostavite dobro pre upotrebe.
Možemo...
16. dec.
Kora za torte sa vanilomIzvadite gotovu koru za tortu sa vanilom i ostavite je da se potpuno ohladi, pre nego što je presečete i krenete sa sklapanjem torte....
24. okt.
Fil za torte od maslacaKoritite ovaj fil za premazivanje torti ili lepljenje kora. Čuvajte u frižideru, dok ne počnete da radite sa filom.
Po želji možete obojiti fil sa malo poslastičarske boje....
29. maj
Ušećerene pomorandžine kore za torte i kolačeKoristite ušećerene kore od pomorandže za različite kolače po vašem izboru.
Ušećerene kore pomorandže za torte i kolače su gotove....
03. nov.
Glazura puslice za kolače i medenjakeGlazura je odgovarajuća za ukras na tortama, kolačima, keksićima i medenjacima....
18. januar
Čokoladni krem za torte sa kakaomOvaj krem za tortu je idelan za keks torte i ekonomična je varijanta, koju svaka domaćica može sebi da dozvoli....
09. jun
1
Slatko od crne ribizle za torte i kolačeVaše slatko od crne ribizle za torte i kolače je spremno za čuvanje!...
16. nov.
Jednostavni i ukusni filovi za tortePre nego što premažete tortu, fil ostavite u frižider da odstoji pola sata, a torta, kad je nafilujete, neka odstoji 2 – 3 sata u frižideru.
Fil od mućene pavlake je ukusan i odgovara svakoj torti. Ima blagi ukus....
25. feb.
Jednostavna baklava sa filom za torte i suvim grožđemNaša baklava sa filom za torte i suvim grožđem je spremna. Sočna, aromatična i ukusna.
Prijatno!...
18. april