Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da pripremimo mekanog zecaKako da pripremimo mekanog zeca
17. jul
U marinadi treba da odstoji oko 5-6 sati. Veoma ukusan je frikase od zeca, koje se priprema na isti način kao frikase od piletine....
Da li treba da pijete multivitamine?Da li treba da pijete multivitamine?
16. feb.
strongDa li zaista treba da uzimate multivitamine? Evo i šta jedna tableta vitamina vam može dati i šta ne može....
Da li treba da jedemo žumanca svaki dan?Da li treba da jedemo žumanca svaki dan?
28. avgust
Njegovo profesionalno mišljenje je da ako treba da se napravi spisak super namirnica, jaja bi se lako upisala u njega....
Marinada za mekano mesoMarinada za mekano meso
12. jul
Meso isecite na komade i prelijte marinadom. Ostavite da se marinira najmanje 3 sata....
Meso od soje - šta treba da znamoMeso od soje - šta treba da znamo
10. jun
Zbog toga ne biste trebali stavljati previše suvog proizvoda za kuvanje. Ako se odlučite da redovno jedete meso od soje, obavezno pratite njegovu količinu u ishrani....
Koji ljudi ne treba da konzumiraju meso?Koji ljudi ne treba da konzumiraju meso?
22. maj
Medicinski radnic takođe imaju različito mišljenje po pitanju toga da li treba ili ne treba konzumirati meso i ukoliko da, onda u kojim količinama....
Da li treba da pijemo imunostimulanse dok smo bolesniDa li treba da pijemo imunostimulanse dok smo bolesni
27. jul
Međutim, oni treba da se uzimaju kod zdravog organizma. U ljudsk telo priroda je ugradila prirodni imunitet....
Kako da skuvamo divljeg zecaKako da skuvamo divljeg zeca
11. januar
Poklopi se šerpa i ostavi se da provri, nakon toga treba da vri na slaboj vatri otprilike 3 sata. Kada je gotov, vadi se i očistiti se od kostiju....
Zašto bi trebalo da jedemo više jagoda? ​Zašto bi trebalo da jedemo više jagoda? ​
27. nov.
Pogledajte zašto bi trebalo da jedemo više jagoda! Jagode za jak imuni sistem Zahvaljujući visokom sadržaju vitamina C jagode su odličan imunostimulator....
Zašto bi češće trebalo da jedete celer?Zašto bi češće trebalo da jedete celer?
19. januar
Što se tiče njegovih kulinarskih koristi, njegov ukus se ističe u kombinaciji sa mnogim drugim proizvodima. Celer je odličan dodatak tunjevini ili salati od jaja....
Zašto bi trebalo da jedemo više cvekle?Zašto bi trebalo da jedemo više cvekle?
06. dec.
Ako želite da se hranite zdravo, cvekla bi trebalo da bude nezaobilazan deo vaše ishrane. Naučite takođe kako čuvati cveklu i za šta je dobar sok od cvekle....
Humus bi tahinaHumus bi tahina
22. okt.
Ocedite i stavite da provri 10 minuta. Smanjite vatru i kuvajte još 90-120 minuta. Ocedite. Pasirajte dok se ne dobije gladak pire. Dodajte sok od limuna, beli luk, maslinovo ulje, kajansku papričicu i tahini....
Da li treba oprati meso pre pripreme?Da li treba oprati meso pre pripreme?
06. feb.
Ljudi smatraju da meso treba oprati i da će ga to učiniti bezopasnim i zdravim za jelo. Ipak, prema mišljenju eksperata, pranje mesa ne dovodi do ničeg drugog, osim do širenja bakterija u celoj kuhinji....
Treba li da pijemo mnogo vode kako bi smo smršali?Treba li da pijemo mnogo vode kako bi smo smršali?
22. mart
Koliko vode treba da pijemo? Preporučuje se uzimanje oko 2 litra vode dnevno. Ako ste sportista, ovaj broj će biti veći. Starije osobe i majke koje doje takođe treba da pažljivije prate ovaj unos....
Kakvu hranu treba jesti da bi se izbegao nedostatak vitamina AKakvu hranu treba jesti da bi se izbegao nedostatak vitamina A
02. mart
Koju hranu treba unositi da bi se izbegao nedostatak vitamina A?...
Treba li ljuštiti koru jabuka?Treba li ljuštiti koru jabuka?
26. nov.
Postoje kontroverze oko toga da li koru jabuka treba oljuštiti. Prema zagovornicima ideje o ljuštenju voća i povrća pre konzumiranja, u jabukama ima mnogo pesticida, jer se drveće jabuka prska protiv štetočina....
Namirnice koje ne bi trebalo da jedete za doručakNamirnice koje ne bi trebalo da jedete za doručak
03. jul
Zato prvi obrok treba da bude ukusan i koristan. Najkorisnijim namirnicama za doručak se smatraju jaja, pečurke, avokado, sitan sir, mekinje sa jogurtom....
Namirnice koje ne bi trebalo da se jedu zajednoNamirnice koje ne bi trebalo da se jedu zajedno
23. feb.
Eksperti kažu da pojedine kombinacije namirnica, koje svakodnevno konzumiramo, u suštini nimalo nisu korisne i trebalo bi da izbegavamo da ih zajedno konzumiramo....
Da napravimo sušeno mesoDa napravimo sušeno meso
30. mart
Samo ako ga napravite kako treba, razume se....
Kako da odmrznemo mesoKako da odmrznemo meso
08. jun
Ako imak treba da odmrzavate u vodi, zapamtite, ona ne treba da bude topla. Nemojte stavljati meso ni na kakve direktna toplotna dejstva kao što je topla voda ili šporet na primer....
Kako da napravimo mekani hlebKako da napravimo mekani hleb
08. jul
Imajte u vidu da za ovaj cilj treba da koristite jedino posebne žice za mućenje testa i da mikser treba da bude uključen na najjače obrtaje. Tako pripremljeno testo ostavite na 30 minuta da naraste....
Uvek mekan i sočan kuglofUvek mekan i sočan kuglof
14. avgust
Pecite mekani kolač u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 35-40 minuta. Pravi mekan i sočan kuglof, koji uvek bude uspešan....
Kako da napravimo mleveno meso od zecaKako da napravimo mleveno meso od zeca
23. mart
Njegov holesterin je sasvim neznačajan, a mastnoća - minimalna. Protein u zečetini je posebno cenjen zbog 19 nezamenljivih aminokiselina....
Da li griz deblja?Da li griz deblja?
11. januar
Kuvanje ne bi trebalo da traje duže od dva minuta, jer se time pogoršavaju njegovi ukusi i izdvajaju neki od njegovih vrednih minerala. 100 g griza (suvi proizvod) sadrži: - Kalorije 359, 9 kcal; - Voda - 12, 67 g;...
Stvari o kuvanju slanine koje bi svi trebali da znajuStvari o kuvanju slanine koje bi svi trebali da znaju
13. okt.
Samo treba da je isečemo na komade, spakujemo, a kad nešto kuvamo, imaćemo je uvek pri ruci; 6. Slaninu nikako ne treba stavljati u jako vruć tiganj, stavljati u hladan pa zagrejati; 7....