Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Najopasnije namirnice koje se kriju u zdravoj hraniNajopasnije namirnice koje se kriju u zdravoj hrani
14. feb.
Prestali da jedete sendviče i pijete gazirana pića i već ste sigurni da se hranite zdravo. Italijanski dijetolozi savetuju da ipak budete oprezni. Postoje namirnice koje se smatraju zdravim, ali su štetne za vaš...
Rafinisani šećer i rizici koje krijeRafinisani šećer i rizici koje krije
23. nov.
Preterivanje sa rafinisanim šećerom i kolačima napravljenim sa njim krije niz rizika po zdravlje. Pogledajte 7 najizraženijih opasnosti od konzumacije šećera....
Testo koje ne stariTesto koje ne stari
21. sep.
Testo koje ne stari je gotovo....
Prženice koje ne upijaju masnoćuPrženice koje ne upijaju masnoću
01. maj
Prženice koje ne upijaju masnoću poslužiti vruće. Napomena: Prženice nisu masne, pošto brašno sprečava da prženice upiju masnoću tokom prženja....
Palačinke koje se ne cepajuPalačinke koje se ne cepaju
27. april
Mleko se zagreva lagano. Jaja se umute. Skrob se pomeša sa šećerom i solju i rastvara se u jedan deo mleka. Dodaju se preostalo mleko i jaja. Treba da se dobije glatka smesa. Gotovo testo je ređe nego uobičajeno testo...
Pile u koje ćete se zaljubitiPile u koje ćete se zaljubiti
23. sep.
Pile se seče po sredini na dva dela. Uzima se polovina i maže se marinadom, pripremljenom od pomešanih u posudi ulja, senfa, soli, bibera, aleve paprike, origana i bosiljka. Stavlja se u vatrostalnu posudu, sipa se čaša...
Testo za picu koje brzo nadolaziTesto za picu koje brzo nadolazi
27. maj
1. Prosejte brašno u posudu i napravite udubljenje. U njega sipajte vodu, pomešanu sa šećerom i ugrejanu do telesne temperature. 2. U udubljenje u vodi izmrvite kvasac, promešajte prstima da se rastvori i pokrijte posudu...
Supa od praziluka koje će vas zagrejatiSupa od praziluka koje će vas zagrejati
21. januar
Praziluk, šargarepu i koren paškanata sitno iseckajte i prodinstajte na ulju sa malo vode i soli. Čim praziluk omekša dodajte krompir prethodno oljušten i isečen na sitne kockice. Dodajte začine i oko litar vrele vode...
Tikvice koje NE prljaju ulje prilikom prženjaTikvice koje NE prljaju ulje prilikom prženja
11. avgust
Operite i isecite tikvice na krugove. Posolite i ostavite tako 10-15 minuta da se posole. Stavite brašno u tanjir. Uvaljajte svako parče sa obe strane, otresite višak. Poređajte tako što prekolipite malo svako parče...
Testo za mekike koje ne zadržava masnoćuTesto za mekike koje ne zadržava masnoću
26. maj
1
Ovo je recept za testo za mekike koje ne bivaju masne jer ne zadržavaju masnoću pri prženju. Zagrevamo blago sveže mleko, sipamo suvi kvasac, šećer i 1-2 kašike brašna, ostavljamo da se aktivira kvasac....
Ćuftice sa kačkavaljem koje se tope u ustimaĆuftice sa kačkavaljem koje se tope u ustima
01. dec.
U mleveno meso dodajemo krišku hleba, piskavicu, biber, kumin, đumbir i nekoliko kapljica soja sosa. Dobro promešamo i oblikujemo 6 ili 8 ćuftica. U sredinu svake stavljamo komad kačkavalja, prethodno ga sečemo na 6-8...
Krem čorba od povrća od koje se ozdraviKrem čorba od povrća od koje se ozdravi
27. jun
Očišćeno i isečemo povrće skuvamo sa solju. Pasiramo i dodajemo maslac. Pre serviranja dodajemo 2-3 supene kašike pavlake po izboru u svaku porciju. Možemo posuti peršunom....
Ova dva sastojka kriju najmoćnijeg ubicu rakaOva dva sastojka kriju najmoćnijeg ubicu raka
09. avgust
Osam miliona ljudi u svetu godišnje umire od opake bolesti raka. Niz istraživanja, izvršenih od strane Instituta nauke i zdravlja u Italiji, od 1970. godine pa do danas, pokazuje da limun uništava maligne ćelije 12 vrsta...
Jednostavni trikovi za sitostJednostavni trikovi za sitost
26. avgust
Probajte sledeće trikove i ostanite mršavi, zdravi i siti duže vreme. Pijte po 240 ml vode pre jela. Ovo će napuniti vaš želudac što će vas lišiti barem 60 kalorija iz obroka....
Trikovi protiv stalne gladiTrikovi protiv stalne gladi
24. mart
U zaključku, stalna glad može da bude frustrirajući i ometajući problem, ali postoji nekoliko trikova koje možete koristiti da biste je rešili....
Trikovi kod spremanja klenaTrikovi kod spremanja klena
29. sep.
Klen je jedna od riba koja je česti gost na našoj trpezi. On može biti morski ili rečni. Kod nas je više zastupljen rečni klen. Da bist ovu ribu brzo spremili, a da pritom bude i ukusna, treba da vodite računa o njenoj...
Trikovi kod prženja ćufticaTrikovi kod prženja ćuftica
19. jul
U osnovi prženja ukusnih prženih ćuftica stoji nekoliko važnih pravila. Da počnemo sa mlevenim mesom. Da biste stavrno ispržili sočne i ukusne ćuftice, preporučujemo vam da ne kupujete gotovo mleveno meso. Najbolje...
Trikovi kod spremanja prepeliceTrikovi kod spremanja prepelice
28. sep.
Prepelice spadaju u divljač, koja sadrži malo masti. Meso koje se nudi na raznim farmama nema ukus domaće živine. Meso prepelice je bogato raznim mineralima (kalcijum, kalijum, bakar, gvožđe, kobalt i mangan...
Trikovi za lepu kafuTrikovi za lepu kafu
02. avgust
Kafa je jedan od napopularnijih napitaka. Međutim, ako hoćete da uživate u punom ukusu kafe, trebalo bi ispoštovati neke uslove. 1. Vrsta - ako kod kuće imate mlin za kafu, kupujte kafu u zrnu i meljite sami. Od sveže...
Trikovi pri kuvanju špagetaTrikovi pri kuvanju špageta
18. april
1
Italijanska kuhinja je odavno ušla i u našu geografsku širinu - sa picama, pastama, ređe lazanjama. Njihova ukusna jela definitivno su voljena i kod nas, ali pitanje je možemo li da ih napravimo. Zato što za jedno jelo...
Omlet od belanaca i sitnog sira za osobe koje trenirajuOmlet od belanaca i sitnog sira za osobe koje treniraju
24. feb.
Belanca se umute sa solju dok se ne stvore krupni mehurići. Stavlja se sitan sir i biber i sve se meša da bude ujednačeno. Zagreva se tiganj sa nelepljivim dnom sa jednom-dve kašike maslinovog ulja. Smesa za omlet se...
Testo za pice i mekike koje može izdržati deset danaTesto za pice i mekike koje može izdržati deset dana
20. maj
Sjedniti kvasac i sveže mleko, so i malo brašna, da postane kaša. Ostaviti da naraste. Smesu sipati u brašno, dodati kiselo mleko sa rastvorenom sodom u njemu. Umesiti glatko testo. Ukoliko se ne priprema odmah, staviti...
Trikovi da stek bude sočnijiTrikovi da stek bude sočniji
05. avgust
Kada želimo da skuvamo meso, uvek težimo tome da ono postane krhko i sočno. Bilo bi šteta ukoliko smo kupili kvalitetan stek, pripremili odličan garnirung ili sos za njega, a na kraju da je sav naš trud propao, zato što...
Trikovi za savršenu domaću testeninuTrikovi za savršenu domaću testeninu
15. okt.
Sveža testenina pripremljena kod kuće obično se pravi tako što se 100 g brašna pomeša sa 1 jajetom - porcija za jednu osobu, što zavisi od toga ko jede kako i koliko, naravno. Ako govorimo o muškom apetitu, ova količina...
Trikovi koji pomažu kod mamurlukaTrikovi koji pomažu kod mamurluka
30. mart
Klasični trikovi za ublažavanje mamurluka Tečnosti Alkohol podstiče mokrenje. U prisustvu dijareje i povraćanja, dehidracija je još veća....