Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kulinarski trikovi kod spremanja pasuljaAko treba da klasifikujemo balkanska jela, sasvim je sigurno da će pasulj zauzeti jedno od prvih mesta. Gotovo i da ne postoji kuća na čijoj se trpezi ne nalazi pasulj, i to u najrazličitijim oblicima....
04. feb.
Bombone od starog pasulja za Badnje večePokrivamo posudu streč folijom i ostavljamo u frižideru 2-3 sata da se smesa stegne.
U blenderu sameljemo i ohlađene zapečene orahe i lešnike.
Od smese vlažnim rukama oblikujemo loptice veličine oraha....
05. januar
Zašto treba da uzgajate zelene biljke i začine kod kuće?Svako od nas ima barem jednu saksiju zeleniša kod kuće, bilo da je to bosiljak, peršun i tako dalje. Međutim, nemamo uvek sveže začine kod kuće i zato koristimo suve za aromatizovanje naših salata i jela.
Ali, složite...
04. feb.
Zašto treba da jedemo jajaZašto ne treba da izbacujemo jaja iz našeg jelovnika?
- Jaja su odličan izvor belančevina i ovo je divna alternativa mesa i ribe.
- Jaja sadrže malo kalorija - u jednom oko 76 kalorija....
07. mart
Najkorisnije namirnice, koje svako treba da jedeOve namirnice treba stalno da budu prisutne u našem meniju, savetuju američki dijetolozi.
1....
06. okt.
Hrana koju svaka žena treba da jedeIpak, dobro bi bilo da ne zaboravimo da se lepota i zdravlje postižu iznutra prema spolja, a u tu svrhu treba da jedemo odabranu i organsku hranu....
15. april
Zašto treba da pijemo više vode?Ne treba dokazivati potrebu za vodom za ljudski organizam, niti treba da se ubeđujemo u pozitivno dejstvo koje ona ima na nas. To su istine u koje su svi uvereni....
02. dec.
Zašto redovno treba da jedete džigericu?Crna džigerica sisara, domaćih kokoški i patki i nekih vrsta riba se konzumiraju kao hrana. Goveđa, jagnjeća, teleća, pileća i guščija džigerica se koristi kao izvor hrane. Kod nas i u mnogim drugim zemljama se konzumira...
07. okt.
Zašto treba da jedemo više kiseljaka?Pošto kiseljak sadrži povećane količine soli oksalne kiseline, neki pacijenti treba da se uzdrže od konzumiranja ove biljke. Ljudi koji pate od gihta, artritisa, reumatizma treba da ga izbace iz ishrane....
09. maj
Pravila kod kuvanja pasuljaPasulj je posebno koristan za srce i krvne sudove, kao i za osobe koje imaju dijabetes, je snižava šećer u krvi.
Kako bi iskoristili sve njegove prednosti, treba da naučite kako da ga pripremite....
16. okt.
Jede Vam se slatko, kiselo ili slano? Pogledajte zaštoKada nešto nije u redu, naš organizam nam šalje signale, kojima treba obratiti pažnju. Moramo se pobrinuti o problemu još na početku, pre nego se stvari dodatno iskomplikuju....
22. jul
Koliko često je dobro da se jede meso?Zbog tog razloga treba da pribegnete dodatnom unosu multivitamina i kompleksa minerala....
05. avgust
Zašto treba da pijemo sok od krastavca?Međutim, treba imati na umu da ovaj sok povećava kiselost u želucu i da u slučaju gastritisa, čira ili problema sa crevnim traktom može pogoršati stanje....
28. nov.
Zašto treba često da jedemo japansku jabuku?Japanska jabuka je unikatno voće koje ne voli svako, ali je toliko korisno da ne zaslužuje da se zanemari. Božanstveni plod je vitaminska bomba, vekovima poznata po svojim lekovitim svojstvima.
Egzotična biljka potiče...
09. dec.
Evo zašto treba da jedete više kivijaU korist respiratornog sistema
Ljudi sa astmom i hroničnim problemima sa respiratornim sistemom takođe češće treba da jedu kivi....
17. nov.
Kako da se hranimo kod kolitisa?Raženi hleb, sveži hleb bilo koje vrste, proizvode od maslaca i slatkiše treba potpuno isključiti iz ishrane. U zabranjenu hranu spadaju i mlečne supe, pasulj, supa od kupusa, boršč....
22. mart
Kako da se hranimo kod gastritisaHrana koju treba izbegavati kod gastritisa
Najvažnija stvar u ishrani kod gastritisa su namirnice koje treba izbegavati jer izazivaju obilno lučenje želučane kiseline i iritiraju sluznicu želuca....
15. mart
Kako da se hranimo kod dijarejeMožda ste jeli pogrešne stvari, možda ste bili pod stresom ili možda nemate apsolutno nikakvu predstavu zašto vam je želudac toliko loše. Treba da znate šta jedete da ne biste učinili da stvari postanu još gore.
1....
20. maj
Trikovi kod prženja ćufticaTreba da nastavite sa mešenjem dok ne dobijete sočno i mekano mleveno meso koje nije kašasto.
Zamešeno mleveno meso treba da odstoji u frižideru bar 3-4 sata da bi upilo začine....
19. jul
Trikovi kod spremanja prepelicePrepelice spadaju u divljač, koja sadrži malo masti. Meso koje se nudi na raznim farmama nema ukus domaće živine. Meso prepelice je bogato raznim mineralima (kalcijum, kalijum, bakar, gvožđe, kobalt i mangan...
28. sep.
Trikovi kod spremanja klenaDa bist ovu ribu brzo spremili, a da pritom bude i ukusna, treba da vodite računa o njenoj mekoći. Klen je meka riba, koja se relativno brzo sprema, pa joj nije potrebna duga termička obrada....
29. sep.
Koliko jaja čovek treba da jede u okviru jedne nedelje?Eto zašto ne bismo mogli da ih čvrsto ubrojimo u štetnu hranu.
Jaja definitivno sadrže koristi za ljudsko zdravlje, ali samo da se konzumiraju u umerenim količinama!...
23. mart
Hrana koju niko iznad četrdesete godine ne treba da jede!Alkohol
Treba da se lišite konzumacije alkohola....
08. maj
Zašto treba da češće pijemo sok od breskve?Pogledajte takođe:
- Zašto da jedemo unutrašnjost koštica breskve;
- Korisna svojstva čaja od breskve;
- Mršavljenje sa kajsijama i breskvama;
- Koristi od konzumiranja breskve....
30. jun