Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kulinarska upotreba šafranaKulinarska upotreba šafrana
28. april
U kulinarskom smislu, upotreba šafrana je najčešća u indijskoj, arapskoj i azijskoj kuhinji. U Evropi se najviše koristi na Mediteranu, gde se i gaji. Osim što je začin, šafran ima i funkciju bojila....
Vlašac (divlji luk) - zdravstvene koristi i kulinarska upotrebaVlašac (divlji luk) - zdravstvene koristi i kulinarska upotreba
26. sep.
Ova biljka ima zdravstvene koristi i koristi se u narodnoj medicini. Njime su se već u davna vremena lečili skorbut, kolera, kuga i druge teške bolesti. Sibirski luk ima bogat sadržaj korisnih supstanci....
Kulinarska upotreba Kvark siraKulinarska upotreba Kvark sira
02. maj
Zašto koristiti kvark sir? Kvark ima niz korisnih nutritivnih svojstava – bogat je visokim sadržajem proteina i kalcijuma, koji pomažu u nezi zdravlja zuba i kostiju, vitaminima grupe A i B....
Kulinarska upotreba začina MahlebKulinarska upotreba začina Mahleb
25. okt.
Da ipak objasnimo šta je mahleb i koja je njegova kulinarska upotreba. Začin mahleb je poznat u arapskom svetu vekovima....
Kulinarska upotreba pečurke ovčarkeKulinarska upotreba pečurke ovčarke
04. jun
Popularne su kako u celoj Evropi, tako i kod nas, zato što s njima možete napraviti sve vrste kulinarske poslastice....
Brašno od graška - kulinarska upotrebaBrašno od graška - kulinarska upotreba
04. maj
Kulinarska upotreba brašna od graška Brašno od graška se koristi u različitim jelima - za bolju apsorpciju. Ne apsorbuje masnoće prilikom prženja....
Kulinarska upotreba pečurke Mrka trubaKulinarska upotreba pečurke Mrka truba
02. jun
Odličan recept pogodan za upotrebu ove vrste pečurki je priprema pilećih žulijena sa mrkom trubom. Začinite meso po svom ukusu i ispržite ga na malo ulja....
Pesto Trapaneze - sastav i kulinarska upotrebaPesto Trapaneze - sastav i kulinarska upotreba
16. okt.
Kulinarske primene Pesta Trapaneze Poslužite Pesto Trapaneze preko kuvane testenine, kao što su makaroni, pene, taljatele, farfale. Špagete sa pestom Trapaneze su klasično jelo....
Brašno od lupine - prednosti i kulinarska upotrebaBrašno od lupine - prednosti i kulinarska upotreba
29. sep.
Zdravstvene koristi ovog brašna su određene njegovim nutritivnim sastavom....
TuštTušt
26. jun
Koristi od tušta U narodnoj medicini lek od tušta se koristi kao sredstvo za mršavljenje i kao dijuretik. Pomaže za vid, reguliše šećer u krvi....
Koristi i upotreba cejlonskog cimetaKoristi i upotreba cejlonskog cimeta
15. dec.
Cejlonski cimet je dragocen začin koji vredi para - njegova neponovljiva aroma i koristna svojstva prilikom pravilnog doziranje nose samo koristi za naše telo....
Koren koprive - koristi i upotrebaKoren koprive - koristi i upotreba
01. sep.
Čorba od koprive je takođe vrlo korisna i ukusna. A šta ćete reći za ćuftice od koprive? Koren koprive je jednako koristan. Pogledajte njihovo dejstvo i primenu....
Bundeva Matilda - koristi i kulinarska primenaBundeva Matilda - koristi i kulinarska primena
14. nov.
Međutim, za gurmane su važniji kvaliteti ukusa Matilda bundeve i njena upotreba u raznim receptima sa bundevom, ali ne treba zanemariti ni zdravstvene koristi....
Listovi rena - sve koristi i upotrebaListovi rena - sve koristi i upotreba
09. januar
Listovi rena – sve koristi i upotreba: 1. Pomažu da se brže izleči i nosi sa bolestima tako što zasićuju telo brojnim vrednim supstancama. 2. Aktiviraju i normalizuju sistem za varenje....
Brašno od heljde - koristi i upotrebaBrašno od heljde - koristi i upotreba
09. jun
Prebiotici su vrsta vlakana, koja hrane korisne bakterije u crevima i održavaju zdravlje sistema organa za varenje....
Brašno od rogača - koristi i upotrebaBrašno od rogača - koristi i upotreba
23. april
Često se koristi kao prirodni zaslađivač u različitim pecivima i desertima....
Smeđi šećer Muskovado - koristi i upotrebaSmeđi šećer Muskovado - koristi i upotreba
03. nov.
Čokolada i vrste napitaka sa kafom su veoma zanimljivi ako se kombinuju sa ovim šećerom, a ima i veliku postojanost što ga čini dobrim izborom za kulinarsku upotrebu....
Tajanstvena biljka piskavica - koristi i upotrebaTajanstvena biljka piskavica - koristi i upotreba
02. mart
Jak čaj pomaže kod jake upale grla, tako što se koristi za ispiranje grla. Sad kad ste upoznati sa korisnim svojstvima piskavice, složite se da definitivno neće biti suvišno koristiti ove informacije....
Koristi i upotrebe kore limunaKoristi i upotrebe kore limuna
19. nov.
Čak u ovim slučajevima koristi se samo najpovršinskiji sloj kore - korica, kako se naziva ovaj deo u kulinarstvu. Istina je da čak i beli deo između samog plod o njegove površine ima i upotrebe i koristi....
Kapuska - kulinarska magija sa kupusomKapuska - kulinarska magija sa kupusom
23. dec.
Kupus se očisti, opere i iseče. Treba da budu srednje veliki parčići. Luk se seče na sitne kocke, a paprika - na krupnije parčiće. Stavlja se šira šerpa na ringlu. Ringla se zagreva na maksimalnu temperaturu. U šerpu se...
Tahini od susama - sastav, koristi i upotrebaTahini od susama - sastav, koristi i upotreba
08. okt.
Tahini od susama je izuzetno koristan, ukusan i prijatan sastojak. On predstavlja pastu od mlevenih semenki susama. Njegova upotreba u kujinji je u slanim, ali i u slatkim jelima....
Upotreba kore od nara i njene koristiUpotreba kore od nara i njene koristi
08. jun
Upotreba kore od nara i njene koristi I tako, u njoj na prvom mestu su sadržani korisni tanini, upravo oko 25% koji blagotvorno utiču na naš organizam. Takođe imaju jak protivupalni efekat na sluzokožu creva....
Mravlja kiselina - sve koristi i upotrebeMravlja kiselina - sve koristi i upotrebe
01. avgust
Upotreba mravlje kiseline u narodnoj medicini Nakon proceđivanja, dobijena tečnost se koristila kao melem, a ponekad je čak i interno uzimana....
Brašno od amaranta - upotreba u kulinarstvu i koristiBrašno od amaranta - upotreba u kulinarstvu i koristi
01. jul
Kulinarska upotreba brašna od amaranta Brašno do amaranta se koristi za pečenje raznih jela, ali nije dijetalan, pošto ima visok broj kalorija, samo smog glikemijskog indeksa je pogodan u tom smislu....
Seme japanske jabuke (kaki jabuka) - koristi i upotrebaSeme japanske jabuke (kaki jabuka) - koristi i upotreba
02. mart
Semenke japanske jabuke, poznate i kao semenke kaki jabuke, su nusproizvod ploda japanske jabuke i imaju brojne zdravstvene koristi i razne upotrebe....