Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kulinarska upotreba šafranaU kulinarskom smislu, upotreba šafrana je najčešća u indijskoj, arapskoj i azijskoj kuhinji. U Evropi se najviše koristi na Mediteranu, gde se i gaji.
Osim što je začin, šafran ima i funkciju bojila....
28. april
Vlašac (divlji luk) - zdravstvene koristi i kulinarska upotrebaOva biljka ima zdravstvene koristi i koristi se u narodnoj medicini. Njime su se već u davna vremena lečili skorbut, kolera, kuga i druge teške bolesti.
Sibirski luk ima bogat sadržaj korisnih supstanci....
26. sep.
Kulinarska upotreba Kvark siraZašto koristiti kvark sir?
Kvark ima niz korisnih nutritivnih svojstava – bogat je visokim sadržajem proteina i kalcijuma, koji pomažu u nezi zdravlja zuba i kostiju, vitaminima grupe A i B....
02. maj
Kulinarska upotreba začina MahlebDa ipak objasnimo šta je mahleb i koja je njegova kulinarska upotreba.
Začin mahleb je poznat u arapskom svetu vekovima....
25. okt.
Kulinarska upotreba pečurke ovčarkePopularne su kako u celoj Evropi, tako i kod nas, zato što s njima možete napraviti sve vrste kulinarske poslastice....
04. jun
Brašno od graška - kulinarska upotrebaKulinarska upotreba brašna od graška
Brašno od graška se koristi u različitim jelima - za bolju apsorpciju. Ne apsorbuje masnoće prilikom prženja....
04. maj
Kulinarska upotreba pečurke Mrka trubaOdličan recept pogodan za upotrebu ove vrste pečurki je priprema pilećih žulijena sa mrkom trubom. Začinite meso po svom ukusu i ispržite ga na malo ulja....
02. jun
Pesto Trapaneze - sastav i kulinarska upotrebaKulinarske primene Pesta Trapaneze
Poslužite Pesto Trapaneze preko kuvane testenine, kao što su makaroni, pene, taljatele, farfale.
Špagete sa pestom Trapaneze su klasično jelo....
16. okt.
Brašno od lupine - prednosti i kulinarska upotrebaZdravstvene koristi ovog brašna su određene njegovim nutritivnim sastavom....
29. sep.
TuštKoristi od tušta
U narodnoj medicini lek od tušta se koristi kao sredstvo za mršavljenje i kao dijuretik. Pomaže za vid, reguliše šećer u krvi....
26. jun
Koristi i upotreba cejlonskog cimetaCejlonski cimet je dragocen začin koji vredi para - njegova neponovljiva aroma i koristna svojstva prilikom pravilnog doziranje nose samo koristi za naše telo....
15. dec.
Koren koprive - koristi i upotrebaČorba od koprive je takođe vrlo korisna i ukusna. A šta ćete reći za ćuftice od koprive?
Koren koprive je jednako koristan. Pogledajte njihovo dejstvo i primenu....
01. sep.
Bundeva Matilda - koristi i kulinarska primenaMeđutim, za gurmane su važniji kvaliteti ukusa Matilda bundeve i njena upotreba u raznim receptima sa bundevom, ali ne treba zanemariti ni zdravstvene koristi....
14. nov.
Listovi rena - sve koristi i upotrebaListovi rena – sve koristi i upotreba:
1. Pomažu da se brže izleči i nosi sa bolestima tako što zasićuju telo brojnim vrednim supstancama.
2. Aktiviraju i normalizuju sistem za varenje....
09. januar
Brašno od heljde - koristi i upotrebaPrebiotici su vrsta vlakana, koja hrane korisne bakterije u crevima i održavaju zdravlje sistema organa za varenje....
09. jun
Brašno od rogača - koristi i upotrebaČesto se koristi kao prirodni zaslađivač u različitim pecivima i desertima....
23. april
Smeđi šećer Muskovado - koristi i upotrebaČokolada i vrste napitaka sa kafom su veoma zanimljivi ako se kombinuju sa ovim šećerom, a ima i veliku postojanost što ga čini dobrim izborom za kulinarsku upotrebu....
03. nov.
Tajanstvena biljka piskavica - koristi i upotrebaJak čaj pomaže kod jake upale grla, tako što se koristi za ispiranje grla.
Sad kad ste upoznati sa korisnim svojstvima piskavice, složite se da definitivno neće biti suvišno koristiti ove informacije....
02. mart
Koristi i upotrebe kore limunaČak u ovim slučajevima koristi se samo najpovršinskiji sloj kore - korica, kako se naziva ovaj deo u kulinarstvu. Istina je da čak i beli deo između samog plod o njegove površine ima i upotrebe i koristi....
19. nov.
Kapuska - kulinarska magija sa kupusomKupus se očisti, opere i iseče. Treba da budu srednje veliki parčići. Luk se seče na sitne kocke, a paprika - na krupnije parčiće. Stavlja se šira šerpa na ringlu.
Ringla se zagreva na maksimalnu temperaturu. U šerpu se...
23. dec.
Tahini od susama - sastav, koristi i upotrebaTahini od susama je izuzetno koristan, ukusan i prijatan sastojak. On predstavlja pastu od mlevenih semenki susama. Njegova upotreba u kujinji je u slanim, ali i u slatkim jelima....
08. okt.
Upotreba kore od nara i njene koristiUpotreba kore od nara i njene koristi
I tako, u njoj na prvom mestu su sadržani korisni tanini, upravo oko 25% koji blagotvorno utiču na naš organizam. Takođe imaju jak protivupalni efekat na sluzokožu creva....
08. jun
Mravlja kiselina - sve koristi i upotrebeUpotreba mravlje kiseline u narodnoj medicini
Nakon proceđivanja, dobijena tečnost se koristila kao melem, a ponekad je čak i interno uzimana....
01. avgust
Brašno od amaranta - upotreba u kulinarstvu i koristiKulinarska upotreba brašna od amaranta
Brašno do amaranta se koristi za pečenje raznih jela, ali nije dijetalan, pošto ima visok broj kalorija, samo smog glikemijskog indeksa je pogodan u tom smislu....
01. jul
Seme japanske jabuke (kaki jabuka) - koristi i upotrebaSemenke japanske jabuke, poznate i kao semenke kaki jabuke, su nusproizvod ploda japanske jabuke i imaju brojne zdravstvene koristi i razne upotrebe....
02. mart