Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Iskušenja kuhinje u Severnoj FrancuskojTehnike i saveti iz kuhinje Severne Francuske
Francuske palačinke
One se pripremaju prema dva recepta....
11. okt.
Moje francuske palačinkeIzvor: Francuska kuhinja.
Napomena: Palačinke na francuskom jeziku se izgovaraju "krape" ili "krep". One su tanke kao papir, sa divnom i mekom strukturom....
14. sep.
Francuske puter kifleRadi se mikserom, ali može i rukom da se zamesi testo; rerna - 180 stepeni; plitka posuda za pečenje postavljena papirom.
U posudu miksera se sipa brašno, šećer, suvi kvasac i topla voda. Meša se na sporoj brzini dok se...
31. avgust
Francuske krofne BugnesRecept za francukse krofne Bugnes nije moj, ali je nešto omiljeno što spremam i rešila sam da ga podelim sa vama....
02. feb.
KatehiniIzvori katehina
Kako je već jasno, najveća koncentracija katehina se nalazi u zelenom čaju. Ta količina katehina u zelenom čaju je četiri puta veća nego u crnom čaju....
11. sep.
Francuske palačinke sa čokoladomPomešajte zajedno brašno, šećer u prahu i so. Dodajte jaje i mleko, mutite dok ne dobijete glatku smesu.
Ugrejte malo ulja u tiganju i pecite palačinke, svaku namažite sa malo maslaca da ostanu meki.
Servirajte sa tečnom...
20. dec.
Francuske kiflice sa maslacemOd brašna, maslaca, kvasca, vode i 2 jaja umesiti testo. Ostaviti 3 sata na toplom.
Praviti kiflice, namazati ih umućenim jajem i peći na 180 stepeni. Kiflice servirati tople ili ohlađene....
25. maj
Krafini iz moje kuhinjeKrafini iz moje kuhinje su veoma ukusni!
Beleška: raskošan francuski krafin, ne samo po ukusu već i po izgledu....
13. dec.
Francuske ćuftice od pilećih džigericaDžigerice operemo i stavljamo u malu šerpu sa vodom na vatru. Ostavljamo da vri 3-5 minuta, nakon toga ocedimo od vode, ostavljamo da se ohladi i pasiramo.
Prebacujemo ih u duboku posudu i pomešamo sa jednim umućenim jajetom...
22. mart
Francuske ćuftice sa pilećim mesomFrancuske ćuftice sa pilećim mesom se prže dok ne postanu zlataste i serviraju se tople....
20. jul
Francuske profiterole sa čokoladnim sosom1. Isecite maslac na kocke. Zagrejte vodu sa mlekom i solju čim se maslac istopi. Sklonite posudu s vatre i sipajte brašno odjednom. Mešajte energično i nakon toga vratite posudu na još minut na ringlu, dok ne prestajete...
15. april
Francuske kiflice sa medenom koricom1. Kvasac aktiviramo u blago zagrejanom mleku s kašičicom šećera. Ostavljamo 8-10 minuta da naraste;
2. Prosejemo brašno sa solju u posudi i pravimo udubljenje u koje razbijemo jedno jaje, sipamo šećer i četvrtinu istopljenog...
17. nov.
Škampi saganaki iz moje kuhinjeŠkampi su odmrznuti - blanširani.
U šerpu/tiganj sa debelim dnom se stavlja maslinovo ulje da se zagreje i dodaje se usitnjeni luk i komorač - da omekšaju i blago da se zarumene. Izvade sei i ostavljaju se sa strane....
07. nov.
Mlečna pita iz moje kuhinjeRerna - 180 stepeni; Posuda za pečenje - duboka
Dve šake kora se iseku ili iskidaju na parčiće. Preko njih se stavljaju grudve maslaca. Zapeku se u rerni dok ne porumene, pri čemu se mešaju da se ispeku ravnomerno. Izvade...
17. okt.
Rižoto milaneze iz moje kuhinjeIzvor: Italijanska kuhinja.
Napomena: VAŽNO JE mešanje, malo tečnosti, mešanje i mešanje....
22. dec.
Krem brule iz moje kuhinjeIzvor Francuska kuhinja.
Napomena Izuzetno jedostavan i ukusan desert. Koristila sam gorionik za pripremu karamela od posipanog šećera....
16. dec.
Mokri kolač iz turske kuhinjeTako oblikovani mokri kolač iz turske kuhinje stavite u frižider da se stegne na nekoliko sati pre serviranja....
11. feb.
Pileća supa iz moje kuhinjePileći file se kuva dok ne bude gotov. Iskida se na komade. U pileći bujon se dodaje krompir iseckan na kockice, šargarepa, celer, paprika isečena na krugove i cela neisečena glavica luka.
Preliva se sa malo maslinovog...
08. sep.
Milibrot kiflice iz moje kuhinjeRerna - 160-170 stepeni
Ravan pleh, obložen papirom za pečenje.
Radite mikserom!
POČETAK:
Prvo stavite vodu da provri u maloj posudi na vatri i dodajte brašno. Energično mešajte dok smesa ne postane glatka i žica ostavlja...
22. januar
Brioš – Brioshes iz moje kuhinjeRadi se samo mikserom. Za pečenje - kalup za mafine.
U toplom mleku rastvorite kvasac i sačekajte da se formiraju mali mehurići po krajevima. Sipajte kvasac u posudu miksera, dodajte prethodno lagano umućena jaja i koru...
06. jul
Najskuplji francuski sireviSvaki region Francuske ima svoje specifične sireve. Ako se vratimo nazad u vreme generala Šarl de Gola, Francuska je raspolagala sa 246 različitih vrsta sireva....
07. jul
Najpopularniji francuski sireviBofor (Beaufort) je takođe jedan od najpopularnijih francuskih sireva - ima polutvrdu konzistenciju i proizvodi se samo u francuskom departmanu Savoj....
18. januar
Osnovni francuski soseviAko ste oduvek želeli da se preselite u romantičnu Francusku i da uživate u njenoj bogatoj kuhinji, onda danas imate tu mogućnost....
14. dec.