Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Iskušenja kuhinje u Severnoj FrancuskojIskušenja kuhinje u Severnoj Francuskoj
11. okt.
Tehnike i saveti iz kuhinje Severne Francuske Francuske palačinke One se pripremaju prema dva recepta....
Iskušenja kuhinje u južnoj FrancuskojIskušenja kuhinje u južnoj Francuskoj
13. avgust
Kuhinja južne Francuske je veoma raznovrsna....
Francuske lisnate rolniceFrancuske lisnate rolnice
30. januar
Poslužite francuske lisnate rolnice posute šećerom u prahu....
Moje francuske palačinkeMoje francuske palačinke
14. sep.
Izvor: Francuska kuhinja. Napomena: Palačinke na francuskom jeziku se izgovaraju "krape" ili "krep". One su tanke kao papir, sa divnom i mekom strukturom....
Francuske puter kifleFrancuske puter kifle
31. avgust
Radi se mikserom, ali može i rukom da se zamesi testo; rerna - 180 stepeni; plitka posuda za pečenje postavljena papirom. U posudu miksera se sipa brašno, šećer, suvi kvasac i topla voda. Meša se na sporoj brzini dok se...
Francuske krofne BugnesFrancuske krofne Bugnes
02. feb.
Recept za francukse krofne Bugnes nije moj, ali je nešto omiljeno što spremam i rešila sam da ga podelim sa vama....
KatehiniKatehini
11. sep.
Izvori katehina Kako je već jasno, najveća koncentracija katehina se nalazi u zelenom čaju. Ta količina katehina u zelenom čaju je četiri puta veća nego u crnom čaju....
Francuske palačinke sa čokoladomFrancuske palačinke sa čokoladom
20. dec.
Pomešajte zajedno brašno, šećer u prahu i so. Dodajte jaje i mleko, mutite dok ne dobijete glatku smesu. Ugrejte malo ulja u tiganju i pecite palačinke, svaku namažite sa malo maslaca da ostanu meki. Servirajte sa tečnom...
Francuske kiflice sa maslacemFrancuske kiflice sa maslacem
25. maj
Od brašna, maslaca, kvasca, vode i 2 jaja umesiti testo. Ostaviti 3 sata na toplom. Praviti kiflice, namazati ih umućenim jajem i peći na 180 stepeni. Kiflice servirati tople ili ohlađene....
Krafini iz moje kuhinjeKrafini iz moje kuhinje
13. dec.
Krafini iz moje kuhinje su veoma ukusni! Beleška: raskošan francuski krafin, ne samo po ukusu već i po izgledu....
Francuske ćuftice od pilećih džigericaFrancuske ćuftice od pilećih džigerica
22. mart
Džigerice operemo i stavljamo u malu šerpu sa vodom na vatru. Ostavljamo da vri 3-5 minuta, nakon toga ocedimo od vode, ostavljamo da se ohladi i pasiramo. Prebacujemo ih u duboku posudu i pomešamo sa jednim umućenim jajetom...
Francuske ćuftice sa pilećim mesomFrancuske ćuftice sa pilećim mesom
20. jul
Francuske ćuftice sa pilećim mesom se prže dok ne postanu zlataste i serviraju se tople....
Francuske profiterole sa čokoladnim sosomFrancuske profiterole sa čokoladnim sosom
15. april
1. Isecite maslac na kocke. Zagrejte vodu sa mlekom i solju čim se maslac istopi. Sklonite posudu s vatre i sipajte brašno odjednom. Mešajte energično i nakon toga vratite posudu na još minut na ringlu, dok ne prestajete...
Francuske kiflice sa medenom koricomFrancuske kiflice sa medenom koricom
17. nov.
1. Kvasac aktiviramo u blago zagrejanom mleku s kašičicom šećera. Ostavljamo 8-10 minuta da naraste; 2. Prosejemo brašno sa solju u posudi i pravimo udubljenje u koje razbijemo jedno jaje, sipamo šećer i četvrtinu istopljenog...
Škampi saganaki iz moje kuhinjeŠkampi saganaki iz moje kuhinje
07. nov.
Škampi su odmrznuti - blanširani. U šerpu/tiganj sa debelim dnom se stavlja maslinovo ulje da se zagreje i dodaje se usitnjeni luk i komorač - da omekšaju i blago da se zarumene. Izvade sei i ostavljaju se sa strane....
Mlečna pita iz moje kuhinjeMlečna pita iz moje kuhinje
17. okt.
Rerna - 180 stepeni; Posuda za pečenje - duboka Dve šake kora se iseku ili iskidaju na parčiće. Preko njih se stavljaju grudve maslaca. Zapeku se u rerni dok ne porumene, pri čemu se mešaju da se ispeku ravnomerno. Izvade...
Rižoto milaneze iz moje kuhinjeRižoto milaneze iz moje kuhinje
22. dec.
Izvor: Italijanska kuhinja. Napomena: VAŽNO JE mešanje, malo tečnosti, mešanje i mešanje....
Krem brule iz moje kuhinjeKrem brule iz moje kuhinje
16. dec.
Izvor Francuska kuhinja. Napomena Izuzetno jedostavan i ukusan desert. Koristila sam gorionik za pripremu karamela od posipanog šećera....
Mokri kolač iz turske kuhinjeMokri kolač iz turske kuhinje
11. feb.
Tako oblikovani mokri kolač iz turske kuhinje stavite u frižider da se stegne na nekoliko sati pre serviranja....
Pileća supa iz moje kuhinjePileća supa iz moje kuhinje
08. sep.
Pileći file se kuva dok ne bude gotov. Iskida se na komade. U pileći bujon se dodaje krompir iseckan na kockice, šargarepa, celer, paprika isečena na krugove i cela neisečena glavica luka. Preliva se sa malo maslinovog...
Milibrot kiflice iz moje kuhinjeMilibrot kiflice iz moje kuhinje
22. januar
Rerna - 160-170 stepeni Ravan pleh, obložen papirom za pečenje. Radite mikserom! POČETAK: Prvo stavite vodu da provri u maloj posudi na vatri i dodajte brašno. Energično mešajte dok smesa ne postane glatka i žica ostavlja...
Brioš – Brioshes iz moje kuhinjeBrioš – Brioshes iz moje kuhinje
06. jul
Radi se samo mikserom. Za pečenje - kalup za mafine. U toplom mleku rastvorite kvasac i sačekajte da se formiraju mali mehurići po krajevima. Sipajte kvasac u posudu miksera, dodajte prethodno lagano umućena jaja i koru...
Najskuplji francuski sireviNajskuplji francuski sirevi
07. jul
Svaki region Francuske ima svoje specifične sireve. Ako se vratimo nazad u vreme generala Šarl de Gola, Francuska je raspolagala sa 246 različitih vrsta sireva....
Najpopularniji francuski sireviNajpopularniji francuski sirevi
18. januar
Bofor (Beaufort) je takođe jedan od najpopularnijih francuskih sireva - ima polutvrdu konzistenciju i proizvodi se samo u francuskom departmanu Savoj....
Osnovni francuski soseviOsnovni francuski sosevi
14. dec.
Ako ste oduvek želeli da se preselite u romantičnu Francusku i da uživate u njenoj bogatoj kuhinji, onda danas imate tu mogućnost....