Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Vilin PrstenVilin Prsten
29. jun
Vilin prsten može da se suši. Vilin prsten u kulinarstvu Vilin prsten je veoma dobra jestiva pečurka. Pre kulinarske obrade je očistite i dobro operite....
Kaša od pečuraka vilin prstenKaša od pečuraka vilin prsten
27. sep.
Pre nego što je sklonite s vatre, psoolite kašu od vilinog prstena i promešajte sa maslacem i peršunom....
Teleće ćuftice sa vilinim prstenomTeleće ćuftice sa vilinim prstenom
02. dec.
Sveže ćuftice sa vilinim prstenom servirajte sa svežom salatom. Prijatno sa ovim telećim ćufticama sa vilinim prstenom!...
Prolećno jelo sa vilinim prstenom i kiseljkomProlećno jelo sa vilinim prstenom i kiseljkom
29. jun
Neka vam je slatko sa mojom prolećnom janijom sa vilinim prstenom i kiseljkom!...
Punjene tikvice sa mlevenim mesom i kinoomPunjene tikvice sa mlevenim mesom i kinoom
15. mart
Sušene pečurke vilin prsten prebacujemo i prelivamo toplom vodom. Ostavljamo sa strane. U tiganju sa uljem propržimo mleveno meso, drobimo drvenom kašikom da dobijemo mrve....
Čorba od vilinog prstenaČorba od vilinog prstena
04. okt.
Servirajte supu sa vilinim prstenom sa iseckanim svežim peršunom ili mirođijom....
Sporo pečena jagnjetina sa krompirom i vilinim prstenomSporo pečena jagnjetina sa krompirom i vilinim prstenom
15. jul
1
Neka vam je slatko sa ovom raskošnom pečenom jagnjetinom u šerpi sa sporo kuvanje sa krompirom i vilinim prstenom!...
Domaća pileća pašteta sa vilinim prstenomDomaća pileća pašteta sa vilinim prstenom
30. maj
Domaću pileću paštetu sa vilinim prstenom čuvajte u frižideru do 3-4 dana....
Vilin prsten sa maslacemVilin prsten sa maslacem
28. sep.
Servirajte vilin prsten sa maslacem kao garnirungom....
Svinjski bon file sa braten sosom i vilinim prstenomSvinjski bon file sa braten sosom i vilinim prstenom
21. jul
Ostaje samo da se spremi porcija svinjskog bonfilea sa braten sosom i vilinim prstenom. Sipa se sos i stavlja se po jedna dobro spremljena šnicla....
Top 9 namirnica koje zasićuju, uz koje ćete smršatiTop 9 namirnica koje zasićuju, uz koje ćete smršati
09. maj
Sa devet namirnica možete da se izborite s glađu tokom dijete, zato što će vam upravo ove namirnice duže održati sitost. Od ove hrane možete da jedete u većim porcijama, zato što nisu kalorijska bomba i neće naškoditi...
Kako da čuvate borovnice i drugo šumsko voćeKako da čuvate borovnice i drugo šumsko voće
02. april
Borovnice su ukusno letnje voće, koje je najbolje da jedete sveže ili da ih dodate kiselom mleku ili salati, a takođe se mogu iskoristiti i za nadev od voća. Nažalost, ako se borovnice ne čuvaju na pravilan način, brzo...
Kako da smršamo u licu?Kako da smršamo u licu?
02. feb.
Zatim pritisnite prste na stranu vilice i pomerite se niz liniju vilice. Takođe možete otići kod profesionalnog terapeuta za masažu ili koristiti valjak od žada za masažu lica....
Hajde da napravimo šećer u prahuHajde da napravimo šećer u prahu
22. sep.
Ponekad treba da koristite šećer u prahu, ali se ispostavlja da ga trenutno nemate kod kuće i iz ovog ili onog razloga vam se ne ide u prodavnicu. Najlakše što možete da uradite je da napravite šećer u prahu sami....
Sladoled sa jagodamaSladoled sa jagodama
26. jul
1
Izgnječite jagode kroz gusto sito. Razredite dobijenu smesu vodom. Dodajte šećer i kada se istopi dodajte sok od limuna. Zamrznite u zamrzivaču....
Pileća čorba sa bulguromPileća čorba sa bulgurom
13. januar
Dodajemo pečurke vilin prsten oceđene od vode i propržimo ih. Nakon toga sipamo proceđeni pileći bujon i dodajemo meso od bataka, odvojeno od kostiju. Sipamo bulgur u čorbu....
Lek - čudo Zlatno mleko: Kako da ga pripremimo sami?Lek - čudo Zlatno mleko: Kako da ga pripremimo sami?
30. nov.
Zlatno mleko je drevni recept sa kurkumom i biljnim mlekom za savršeno zdravlje. Ono ima protivupalno i analgetično dejstvo, leči jetru, kašalj i prehlade, rak, disajne probleme, nesanicu, organe za varenje,...
Da napravimo domaći kečapDa napravimo domaći kečap
07. feb.
Deca, a i odrasli ne mogu da odole, a da ne dodaju ukusni kečam u jela i sendviče. Ako ga spremate kod kuće, on će biti bez konzervanasa i drugih supstanci koje se dodaju prilikom njegove industrijske proizvodnje. Osim...
Kolač sa kakaom, čokoladom i orasimaKolač sa kakaom, čokoladom i orasima
26. okt.
Umutite jaja sa šećerom dok smesa ne pobeli. Pažljivo, kroz sito, dodajte brašno i prašak za pecivo, ali u delovima, a u međuvremenu, naizmenično dodajte ulje i vodu. Dodajte vanilu. U posebnoj posudi odvojite 1 šolju...
Eto šta Francuzi jedu za doručakEto šta Francuzi jedu za doručak
13. jun
Francuska kuhinja je do današnjeg dana dovedena do prave umetnosti. Hrana i način na koji se konzumira su posledica dugogodišnjeg razvoja kulture i tradicije. Jedno od najvećih blaga današnje Francuske je njena kuhinja...
Bela glazura sa krem siromBela glazura sa krem sirom
28. nov.
1
Provucite krem sir kroz sito. Pomešajte ga sa šećerom u prahu i pavlakom i veoma dobro pasirajte ili umutite sve zajedno. Skroz na kraju dodajte vanilu za aromu i dodatno umutite. Ovu glazuru možete da koristite za pokrivanje...
Prženo jelo sa krompirom i mesomPrženo jelo sa krompirom i mesom
25. mart
Meso se iseče na sito i stavlja se u tiganj sa maslinovim uljem. Dok se ono prži krompir se renda i dodaje se u dimljeno meso. Čekamo da se dobro isprži i posolimo. Kada je gotovo stavljamo jaja, začinjavamo i sklanjamo...
Sušene pečurke vilin prstenSušene pečurke vilin prsten
11. okt.
Pečurke vilin prsten se dobro očiste. Osuše se i ako su velike iseku se na komade. Poređaju se na papir za pečenje u posudu za pečenje i peku se na 50 stepeni između tri i četiri sata....
Šumski vilin prsten sa pirinčem i majčinom dušicomŠumski vilin prsten sa pirinčem i majčinom dušicom
14. jun
Šumski vilin prsten sa pirinčem i majčinom dušicom - veoma ukusan postan pirinač. Može da bude samostalno jelo ili kao prilog od pirinča....
Marmelada od malineMarmelada od maline
18. dec.
Provucite očišćene maline kroz gusto sito u kome treba da ostanu samo semenke voćke. Dobijeni pire i sok stavite da se kuvaju sa šećerom na jakoj ringli pri čemu se mešaju i kuvaju dok se ne zgusni. Sipajte vruću marmeladu...