Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Čaj sa čubrom protiv glavobolje i za poboljšanje sna1 supenu kašiku suvog čubra poparite sa 400 ml vode.
Ostavite da odstoji jedan sat, procedite i podelite na tri dela.
Pijte tri puta dnevno 15-20 minuta pre jela.
Ovo lečenje traje jednu godinu....
27. april
Više praziluka, manje holesterolaPraziluk je poštovan godinama od strane mnogih civilizacija, uključujući i Drevni Rim i Drevnu Grčku. Oni su uzimali povrće kao personifikaciju za svoju mističnost i snagu. Za razliku od njih u Velsu su uzimali praziluk kao...
09. sep.
Hleb u više slojevaHleb u više slojeva ispecite u prethodno zagrejanoj rerni na 190 stepeni oko 30-40 minuta ili dok korica ne postane zlatkasta.
8....
29. nov.
Punjene manje žute paprike siromSabijte ih sve što više, da bude što manje prostora između njih.
Mleko skuvajte i posolite i ostaviti da se ohladi. Kad mleko bude hladno prelijte ga lagano preko paprika.
Pritisnuti ih plastičnom rešetkom....
09. feb.
Kolač sa kakaom i manje masnoćePrvo se umute jaja i šećer. U ovu smesu dodajte ulje, vodu, vanilu, prašak za pecivo i brašno. Dobro se sve promeša.
Podeliti smesu podjednako u dve posude, dodajući kakao u jednu.
U nauljen pleh za kolač sipajte...
23. okt.
Konzervisanje ribeAko vam je iz nekog razloga ostao višak ribe, nije obavezno da je sušite ili da je solite. Možete je konzervisati i duže vreme uživati u njenom ukusu.
Za konzervisanje su pogodne sve vrste ribe - morske, rečne i ribe iz...
17. januar
Najkorisnije ribeIpak, dobro je znati da sadrži veliku količinu vitamina D i da je bogata omega 3 masnim kiselinama. Možete je jesti koliko želite.
5....
30. nov.
Usoljavanje ribePrilikom usoljavanja ribe cilj je da ona bude ukusna, a da pri tome ne izgubi svoje kvalitete ukusa, da ima očuvanu strukturu, da bude blago masna i elastična....
22. nov.
Kajgana sa više vrsta luka i slaninomUmutiti jaja u jednom tanjiru viljuškom i posoljiti.
Luk, praziluk i mladi luk iseckati na sitne delove. Kupus na male sitne listiće. Slaninu iseći na kockice.
Na tigan sa ugrejanim uljem stavite sve vrste luka, kupus...
04. feb.
Salata od ribeDimljena skuša se odvaja od kostiju, seče se na tanke ivice i pomeša se sa sitno isečenim lukom, ksielim krastavčićima isečenim na kocke, zelenom salatom i majonezom.
Sve se promeša i oblikuje u posudi.
Gotova salata...
15. okt.
Bujon od ribeGlava, peraja i kosti ribe se dobro operu vodom. Pre kuvanja glave, vade se škrge i oči.
Glava i kosti se preseku na pola....
04. jul
Predjelo od ribeU posudi izgnječite skuvae i oljušten krompir, dodajemo ribu.
Dodajemo i mekani maslac i iseckane krastavce i sve pomešamo veoma dobro viljuškom, i izgnječimo.
Serviramo predjelo posuto sa iseckanim masinama i prepečenim...
23. maj
Tajna pohovane ribeZna se da je riba spremljena na roštilju, u rerni ili na pari posebno korisna za naše zdravlje. Ali mnogo ukusna i voljena je i pržena ili pohovana riba. Istina, kaloričnija je, ali riba je riba i samo da nemate alergiju...
31. januar
Najukusnije morske ribeMeso ove ribe je belo i masno i svojim mirisom podseća na morsku travu, a zbog krupnih kostiju se čisti i lako konzumira. U njenoj džigerici se sakuplja riblje ulje koje je veoma zdravo....
25. januar
Ishrana kod masne jetreLečenje masne jetre
Dugo traje i iziskuje upornost. Za početak treba ukloniti faktore koji prouzrokuju mašćenje....
25. mart
Omega-6 masne kiselineMnoga istraživanja pokazuju da kod ljudi koji prate ovaj tip ishrane verovatnoća da razviju srčana oboljenja je ponekad manja....
05. sep.
Omega-9 Masne KiselineOdabir i čuvanje omega-9 masnih kiselina
Omega-9 masne kiseline se nalaze u raznim kompleksima esencijalnih masnih kiselina....
17. avgust
Omega - 3 masne kiselinePredoziranje omega-3 masnim kiselinama
Prekomeran unos omega-3 masnih kiselina može prouzrokovati disbalans sa omega-6 masnim kiselinama....
18. maj
Hrskave ćuftice od krompira u rerni sa manje kalorijaKrompir oljuštite i skuvajte u slanoj vodi.
Gotov krompir izgnječite i dodajte maslac. Dobro promešajte i ostavite da se ohladi.
Zatim dodamo izgnječeni sir, jaja i suve začine.
Ponovo izmešajte i ostavite u frižideru...
22. mart
Musaka sa filetima ribeLuk iseći na kolutove i poređati na dno vatrostalne, preko luka staviti filete ribe, a preko ribe kolutove luka.
Oljuštiti krompir, iseći ga na kolutove i staviti da se obari....
12. april
Suvo meso od ribeNakon toga ocedite od salamure, osušite ih i okačite na provetrivo mesto na oko 2 sata ili malo manje.
Pomešajte sitno istucan beli luk sa svim začinima i suvim belim vinom....
05. mart
Pečeni fileti bele ribeStavite dva fileta bele ribe i začinite ih.
Jedan limun se iscedi preko ribe, a drugi se iseče i stavljaa se preko nje....
13. maj
Ćuftice od ribe pangasijusSvako može da varira sa količinom ribe, krompira i začina, ja sam ih napravila tako i ispale su super ukusne....
18. dec.
Čorba od pečene ribeNe bacajte glavu i kosti od pečene ribe, sa njima možete da napravite sjajnu čorbu.
Uzmite glavu i kosti od pečene ribe, stavite ih u gazu i zavežite....
03. mart