Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Čaj sa čubrom protiv glavobolje i za poboljšanje snaČaj sa čubrom protiv glavobolje i za poboljšanje sna
27. april
1 supenu kašiku suvog čubra poparite sa 400 ml vode. Ostavite da odstoji jedan sat, procedite i podelite na tri dela. Pijte tri puta dnevno 15-20 minuta pre jela. Ovo lečenje traje jednu godinu....
Više praziluka, manje holesterolaViše praziluka, manje holesterola
09. sep.
Praziluk je poštovan godinama od strane mnogih civilizacija, uključujući i Drevni Rim i Drevnu Grčku. Oni su uzimali povrće kao personifikaciju za svoju mističnost i snagu. Za razliku od njih u Velsu su uzimali praziluk kao...
Hleb u više slojevaHleb u više slojeva
29. nov.
Hleb u više slojeva ispecite u prethodno zagrejanoj rerni na 190 stepeni oko 30-40 minuta ili dok korica ne postane zlatkasta. 8....
Punjene manje žute paprike siromPunjene manje žute paprike sirom
09. feb.
Sabijte ih sve što više, da bude što manje prostora između njih. Mleko skuvajte i posolite i ostaviti da se ohladi. Kad mleko bude hladno prelijte ga lagano preko paprika. Pritisnuti ih plastičnom rešetkom....
Keks torta u više slojevaKeks torta u više slojeva
25. feb.
Keks torta u više slojeva je gotova....
Kolač sa kakaom i manje masnoćeKolač sa kakaom i manje masnoće
23. okt.
Prvo se umute jaja i šećer. U ovu smesu dodajte ulje, vodu, vanilu, prašak za pecivo i brašno. Dobro se sve promeša. Podeliti smesu podjednako u dve posude, dodajući kakao u jednu. U nauljen pleh za kolač sipajte...
Konzervisanje ribeKonzervisanje ribe
17. januar
Ako vam je iz nekog razloga ostao višak ribe, nije obavezno da je sušite ili da je solite. Možete je konzervisati i duže vreme uživati u njenom ukusu. Za konzervisanje su pogodne sve vrste ribe - morske, rečne i ribe iz...
Najkorisnije ribeNajkorisnije ribe
30. nov.
Ipak, dobro je znati da sadrži veliku količinu vitamina D i da je bogata omega 3 masnim kiselinama. Možete je jesti koliko želite. 5....
Usoljavanje ribeUsoljavanje ribe
22. nov.
Prilikom usoljavanja ribe cilj je da ona bude ukusna, a da pri tome ne izgubi svoje kvalitete ukusa, da ima očuvanu strukturu, da bude blago masna i elastična....
Kajgana sa više vrsta luka i slaninomKajgana sa više vrsta luka i slaninom
04. feb.
Umutiti jaja u jednom tanjiru viljuškom i posoljiti. Luk, praziluk i mladi luk iseckati na sitne delove. Kupus na male sitne listiće. Slaninu iseći na kockice. Na tigan sa ugrejanim uljem stavite sve vrste luka, kupus...
Salata od ribeSalata od ribe
15. okt.
Dimljena skuša se odvaja od kostiju, seče se na tanke ivice i pomeša se sa sitno isečenim lukom, ksielim krastavčićima isečenim na kocke, zelenom salatom i majonezom. Sve se promeša i oblikuje u posudi. Gotova salata...
Bujon od ribeBujon od ribe
04. jul
Glava, peraja i kosti ribe se dobro operu vodom. Pre kuvanja glave, vade se škrge i oči. Glava i kosti se preseku na pola....
Predjelo od ribePredjelo od ribe
23. maj
U posudi izgnječite skuvae i oljušten krompir, dodajemo ribu. Dodajemo i mekani maslac i iseckane krastavce i sve pomešamo veoma dobro viljuškom, i izgnječimo. Serviramo predjelo posuto sa iseckanim masinama i prepečenim...
Tajna pohovane ribeTajna pohovane ribe
31. januar
Zna se da je riba spremljena na roštilju, u rerni ili na pari posebno korisna za naše zdravlje. Ali mnogo ukusna i voljena je i pržena ili pohovana riba. Istina, kaloričnija je, ali riba je riba i samo da nemate alergiju...
Najukusnije morske ribeNajukusnije morske ribe
25. januar
Meso ove ribe je belo i masno i svojim mirisom podseća na morsku travu, a zbog krupnih kostiju se čisti i lako konzumira. U njenoj džigerici se sakuplja riblje ulje koje je veoma zdravo....
Ishrana kod masne jetreIshrana kod masne jetre
25. mart
Lečenje masne jetre Dugo traje i iziskuje upornost. Za početak treba ukloniti faktore koji prouzrokuju mašćenje....
Omega-6 masne kiselineOmega-6 masne kiseline
05. sep.
Mnoga istraživanja pokazuju da kod ljudi koji prate ovaj tip ishrane verovatnoća da razviju srčana oboljenja je ponekad manja....
Omega-9 Masne KiselineOmega-9 Masne Kiseline
17. avgust
Odabir i čuvanje omega-9 masnih kiselina Omega-9 masne kiseline se nalaze u raznim kompleksima esencijalnih masnih kiselina....
Omega - 3 masne kiselineOmega - 3 masne kiseline
18. maj
Predoziranje omega-3 masnim kiselinama Prekomeran unos omega-3 masnih kiselina može prouzrokovati disbalans sa omega-6 masnim kiselinama....
Hrskave ćuftice od krompira u rerni sa manje kalorijaHrskave ćuftice od krompira u rerni sa manje kalorija
22. mart
Krompir oljuštite i skuvajte u slanoj vodi. Gotov krompir izgnječite i dodajte maslac. Dobro promešajte i ostavite da se ohladi. Zatim dodamo izgnječeni sir, jaja i suve začine. Ponovo izmešajte i ostavite u frižideru...
Musaka sa filetima ribeMusaka sa filetima ribe
12. april
Luk iseći na kolutove i poređati na dno vatrostalne, preko luka staviti filete ribe, a preko ribe kolutove luka. Oljuštiti krompir, iseći ga na kolutove i staviti da se obari....
Suvo meso od ribeSuvo meso od ribe
05. mart
Nakon toga ocedite od salamure, osušite ih i okačite na provetrivo mesto na oko 2 sata ili malo manje. Pomešajte sitno istucan beli luk sa svim začinima i suvim belim vinom....
Pečeni fileti bele ribePečeni fileti bele ribe
13. maj
Stavite dva fileta bele ribe i začinite ih. Jedan limun se iscedi preko ribe, a drugi se iseče i stavljaa se preko nje....
Ćuftice od ribe pangasijusĆuftice od ribe pangasijus
18. dec.
Svako može da varira sa količinom ribe, krompira i začina, ja sam ih napravila tako i ispale su super ukusne....
Čorba od pečene ribeČorba od pečene ribe
03. mart
Ne bacajte glavu i kosti od pečene ribe, sa njima možete da napravite sjajnu čorbu. Uzmite glavu i kosti od pečene ribe, stavite ih u gazu i zavežite....