Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da napravimo domaću jufkuPecite je u prethodno zagrejanoj rerni na 190 °C dok ne postane zlatasta.
Već znate kako da napravite domaću jufku.
Prijatno!...
14. jul
Kako da napravimo domaći kravlji sirNakon toga ga vadimo iz cediljke i usolimo ga.
Domaći kravlji sir je gotov....
13. januar
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Ružina voda - za šta je dobra i kako je koristiti?Pogledajte još:
- Kako napraviti domaću ružinu vodicu;
- Ružina voda sa cimetom i medom za mršavljenje...
31. januar
Rizi je biziU tiganj kapnite 4-5 kašika maslinovog ulja i ubacite da se proprže iseckan luk i beli luk.
Dodajte pirinač, prelijte sa tri šolje tople vode, u kojoj je prethodno rastvorena kocka pilećeg bujona....
08. jul
Pirinčana voda - kako da je pripremite i za šta vam može pomoći?Ako specijalista odobri ovu dijetu, bujon je najbolje napraviti od smeđeg pirinča.
Za spoljnu upotrebu nema kontraindikacija. Jedino što treba imati na umu je da proizvod ima efekat sušenja....
09. avgust
Zavisnost od čokolade - šta je to i kako da je prebrodimo?Zavisnost od čokolade je nekontrolisana konzumacija velikih količina čokolade uprkos znanju da će to pokazati neblagotvorne posledice po zdravlje.
Simptomi zavisnosti od čokolade uključuju neobuzdanu želju za čokoladom...
30. avgust
Šta je pekmez i kako da ga pripremimo?Gusti voćni sok bez dodatno dodatog šećera nazivamo pekmez, a negde pecelj ili madžun.
Unikatno slatko iskušenje, stalno pripremano u prošlosti kod nas, ima konzistenciju pčelinjeg meda, ali se pravi od voća...
17. nov.
Šta je Dulce de leche i kako ga napravitiSigurno neće biti toliko ukusan kao kada se napravi kod kuće, gde možete da ga spremite po vašem ukusu, ali ipak je dobra alternativa....
16. feb.
Pačja mast - kako i za šta da je koristimoSvi znamo o morisnim svojstvima ekološki čistih proizvoda. Jedan od nih je pačija mast.
Masnoća ovih domaćih ptica je veoma dragocena zbog vitamina, aminokiselina i mikroelemenata koje sadrži. Zasićene masti predstavljaju...
13. nov.
Akvafaba - šta je to i kako da ga koristimo?Reč akvafaba je opšteprihvaćeni naziv za tečnost koju bacamo na početku pripreme pasulja ili drugih mahunarki kao što su leblebije. Akvafaba može da se koristi kao zamena za belance jajeta, zbog čega se još naziva i vegetarijansko...
04. dec.
Šta je ašvaganda i kako pomažeDefinitivno smo vas već zaintrigirali naslovom zbog čega ćemo preći direktno na temu i otkrićemo vam šta se krije iza naziva "ašvaganda".
Ovaj naziv dolazi iz sanskrita i predstavlja naziv biljke koja je veoma poznata...
25. maj
Napitak od bosiljka - kako da ga napravimo i zašto je koristanOsim da ga dodate u različita jela, od bosiljka možete da napravite napitak koji će vas osvežiti i doneće vam mnogo koristi.
Listovi i stabla ove biljke sadrže eterična ulja, koja bosiljku daju prijatnu aromu....
09. sep.
Šta je to noćno povrće i da li je opasno?Ako slučajno naiđete na izraz "noćno povrće", nemojte misliti da je reč o nekom egzotičnom povrću, koje dolazi sa druge strane sveta. Ovaj naziv nosi povrće iz porodice krompira, koje ima oko 2000 vrsta. Većina njih se...
22. maj
Šta je resveratol i za šta je koristan?Resveratol je prirodno jedinjenje koje se nalazi u ljuskama grožđa, ali pošto se iz ljuspi ovog voća može izvuči bas mala količina, izvlači se sintetički - hemijski i biotehnološki.
Može se koristiti i kao dodatak...
25. dec.
Šta je teroar?U temama koj se tiču vina i proizvodnje vina često se govori o teroaru. Šta je teroar? Reč terroir bukvalno znači teren, ali ovaj pojam ne iscrpljuje njegov smisao. Za vino ovo je jedna koncepcija koja se sastoji od mnoštva...
22. nov.
Šta je solanin?Većina vas malo zna da svakodnevno unosi toksin solanin konzumirajući svoju omiljenu hranu. Svi konzumiramo povrće, ono je ukorenjeno u našoj ishrani.
Međutim, malo se govori o trovanju solaninom i kako pravilno skladištiti...
20. dec.
Šta je umami?Dugi niz godina postojala su četiri prepoznata osnovna ukusa: slatko, kiselo, slano i gorko. Umami, ili peti ukus, je relativno nedavno otkriće.
Zvanično definisan kao poseban ukus 1980-ih, umami je pravi delikates....
03. maj
Šta je Maća?Maća je visokokvalitetni japanski fino mleveni zeleni čaj sa vekovnom istorijom. Potiče iz večne zelene biljke Camellia Sinensis. Istorija nam govori da se pojavio pre više od 800 godina kada jedan monah-budista unosi eleksir...
01. okt.
Kora limuna - zašto je korisna i kako da je koristimoKako da napravimo limunovu koru u prahu?
Limun može da se zamrzne i nakon toga da se izrenda na sitno kako bi se dobio prah od kore limuna....
29. avgust
Šta je račel i kako se pravi?Da bismo kod kuće napravili račel, potrebna nam je bundeva, rastvor kreča, šećerni sirup, limunska kiselina, rozetla.
Uzmite dobro sazrelu bundevu, oljuštite je i isecite na male komade....
22. maj
Šta je šarlan i kako se koristi?Zdrava ishrana hrabro probija put do stolova sve većeg dela ljudi. Dijete se zamenjuju kvalitetnim proizvodima čija je konzumacija zadovoljstvo za nepce i za organizam. U ovom pravcu razmišljanja relativno skoro je postao...
08. dec.
Šta je Ramen i kako se pravi?Ramen je jedna od najpoznatijih japanskih supa sa nudlama na svetu.
U Japanu se kuva skoro svuda.
Ramen supa je vrlo zasitna, a zanimljivo je da postoji mnogo različitih varijacija.
Svaki region u zemlji ima svoje vrste...
23. maj
Šta je daifuku i kako se priprema?Od toga napravite 12 ravnih pljeskavica. Stavite komad anka u svaku i umotajte je u lopticu. Daifuku je gotov!...
04. maj
Da li je kikiriki puter koristan i za šta je koristan?Kikiriki puter se smatra korisnom i zdravom hranom, iako sadrži zasićene masti i ima više natrijuma nego kalijuma. Prisustvo zasićenih masti ne premešta kikiriki puter automatski u hranu u "nezdravom" lageru. Maslinovo...
01. jun