Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Crni vrganj u maslacuCrni vrganj u maslacu
05. jun
Dobro očistite pečurke, koren isecite po dužini na relativno debele ivice, a kape možete iseći na komadiće, kako vam se dopada. Ugrejte maslinovo ulje na jakoj vatri i na kratko pecite sa malo soli. Kad počne da dobija...
Marinirani vrganj u teglamaMarinirani vrganj u teglama
27. jun
Stavite očišćene i iseckane vrganje u vrelu marinadu i kuvajte 20 minuta. Izvadite pečurke i rešetkastom kašikom ih ohladite u hladnoj vodu. Rasporedite vrganje u tegle i prelijte proceđenom marinadom....
Vrganj u maslacu, medu i žumancetuVrganj u maslacu, medu i žumancetu
30. jul
Očistite pečurke, operite pod tekućom vodom, nemojte ih natapati. Isecite ih na ivice, a šunku na kocke. Ako ste dolučili da garnirate sa pireom od cvekle, skuvajte 1/2 glavie i pretvorite je u pire sa malo maslinovog...
Vrganji u testu sa pivomVrganji u testu sa pivom
01. jul
Kako biste pripremili ove pohovane pečurke, vrganj očistite, donji deo stabla odsecite, ako ima potrebe operite ih i osušite. Isecite vrganj na komade....
Čorba od vrganja i lisičarkeČorba od vrganja i lisičarke
18. jun
Propržiti goveđu pršutu i ukrasiti serviranu čorbu od vrganja i lisičarke....
Vrganji u tiganju sa maslacemVrganji u tiganju sa maslacem
07. dec.
Poslužite čudesno meze od vrganja u maslacu dok je toplo. Pospite sa još malo crnog biber i sitno iseckanog svežeg peršuna i perca mladog luka. Prijatno sa ovim vrganjima u tiganju sa maslacem!...
Mirisna supa od svežih vrganja i tikviceMirisna supa od svežih vrganja i tikvice
04. sep.
Luk, šargarepu i drške pečuraka oprati i naseći na sitne kockice, pa prodinstati na biljnoj masnoći, dok ne omekšaju. Preliti ih vrućim bujonom od pečuraka, staviti strukove majčine dušice i biber, pa ostaviti da vri na...
Svinjske grudi sa sosom od vrganja i hrskavom slaninomSvinjske grudi sa sosom od vrganja i hrskavom slaninom
05. feb.
Začinite svinjske grudi solju, biberom i soja sosom. Ostavite ih u frižideru na 30 minuta. U tiganj stavite maslac i malo ulja. Pržite pečurke i izvadite na tanjir. U istoj masnoći pržite luk i beli luk. Sipajte luk i...
Pasterizovani vrganjPasterizovani vrganj
25. jul
Očistite i operite vrganje. Prokuvajte vrganj u slanoj vodi oko 20 minuta. Izvadite ga rešetkom i ostavite da se ocedi. Krupnije komade isecite, a sitne ostavite cele....
Kako se konzervira vrganj?Kako se konzervira vrganj?
24. okt.
Vrganj je jedna od najboljih pečuraka za pripremu: - pasta sa pečurkama; - supa od pečuraka. Pročitajte takođe kako čuvati vrganj i kako prepoznati vrganj....
Prženi vrganjiPrženi vrganji
20. jul
Vrganji se seku na kriške i posole se po ukusu. U tanjir sipamo brašno i uvaljamo kriške jednu po jednu sa obe strane....
Pohovani vrganjiPohovani vrganji
16. jul
Očistite pečurke i isecite ih na kriške debljine oko 1 cm. Posolite ih i pospite sa malo bibera. U odvojenoj posudi pomešajte brašno, vino, so, prašak za pecivo, žumanca i belenaca umućena u sneg i promešajte. Treba da...
Kako da prepoznate Kraljevski vrganj?Kako da prepoznate Kraljevski vrganj?
22. avgust
Kraljevski vrganj /Boletus regius/ je iz porodice Boletaceae (Vrganjevke). On spada u neotrovne pečurke i pogodan je za konzumaciju. Zovu ga još i kraljevka. Klobuk pečurke raste do 20 cm u prečniku....
Supa od vrganjaSupa od vrganja
31. jul
Trenutno nije sezona pečuraka, posebno divljih, zato sam koristila zamrznute iz frižidera. U posudu za kuvanje sipamo oko 2 litra vode, stavljamo pečurke, zamrznute /prethodno isečene na komade ili trakice/, sipamo malo...
Čorba od vrganjaČorba od vrganja
08. okt.
Očistite pečurke, najbolje je pažljivo da ih očistite četkicom i da ih obrišete vlažnom krpom. Isecite ih i ubacite u maslac i ulje i šerpu, gde se već prži očišćen i sitno isečen paškanat. Promešajte, dok blago ne omekša...
Vrganji sa pirinčemVrganji sa pirinčem
21. sep.
Očistite dobro vrganje i isecite ih na kriške. Pirinač operite i ocedite. Zagrejte tri kašike maslaca u dubokom tiganju i zapržite sitno iseckani praziluk, a nakon njega i vrganje....
Pašteta od vrganjaPašteta od vrganja
07. dec.
Priprema paštete od pečuraka vrganja....
Vrganji na maslacuVrganji na maslacu
15. avgust
Posolite vrganje na maslacu po ukusu na kraju kuvanja....
Kako da spremite vrganjeKako da spremite vrganje
25. sep.
Vrganji iziskuju specijalnu pripremu, kako bi se njihova aroma osetila. Miris vrganja se odlično kombinuje sa pečenom teletinom ili piletinom, ali i sa dinstanom zečetinom ili jagnjetinom....
Italijanska supa od vrganjaItalijanska supa od vrganja
10. dec.
Nakon što provri, smanjuje se ringla i italijanska supa od vrganja se ostavlja da se krčka dok pirinač ne bude gotov....
Marinirane rujnice i vrganjiMarinirane rujnice i vrganji
08. dec.
Prijatno uz marinirane rujnice i vrganje!...
Čorba od sušenih vrganjaČorba od sušenih vrganja
06. sep.
Vrganje izdrobite na ne mnogo sitne komade i potopite u čašu sa vodom. Dok su one u vodi, isecite sitno luk i šargarepu i propržite sa jednom kašičicim maslaca....
Škembe čorba od vrganjaŠkembe čorba od vrganja
21. okt.
Škembe čorba od vrganja se sipa u činiju i služi sa ljutom tucanom paprikom i belim lukom sa sirćetom. Bio bi divan dodatak i jedna prlenka....
Ukusna supa od vrganjaUkusna supa od vrganja
14. feb.
Očistite i naseckajte vrganje na zalogaje. U velikoj šerpi istopite maslac. Dodajte sitno naseckan luk i beli luk. Kuvajte zajedno otprilike 5 minuta. Dodajte pečurke i kuvajte dok se dinstaju....
Supa od vrganja sa vinomSupa od vrganja sa vinom
17. jun
Supa od vrganja sa vinom je sjajna....