Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Najskuplji francuski sireviNajskuplji francuski sirevi
07. jul
Svaki region Francuske ima svoje specifične sireve. Ako se vratimo nazad u vreme generala Šarl de Gola, Francuska je raspolagala sa 246 različitih vrsta sireva....
Najpopularniji francuski sireviNajpopularniji francuski sirevi
18. januar
Ima preko 400 vrsta francuskih sireva i zapravo je prilično teško odrediti koji su meu njima najpopularniji....
Tradicionalne vrste francuskog hlebaTradicionalne vrste francuskog hleba
01. jul
Francuski seoski hleb Još jedan tipičan francuski hleb je francuski seoski hleb. Takođe raduje svojom hrskavom korom i jedinstvenim ukusom....
Chevre (Ševru) sir - kralj francuskih mekih sirevaChevre (Ševru) sir - kralj francuskih mekih sireva
15. dec.
U svetu postoji preko 2.000 vrsta sireva, a Grci su najveći potrošači ove mlečne namirnice. Istovremeno, francuski sirevi se smatraju najrafiniranijim i, shodno tome su, među najskupljim....
Devet francuskih sireva koje svako mora da proba!Devet francuskih sireva koje svako mora da proba!
15. okt.
Tom de Sovoa Region porekla: iz doline Savoa na francuskim Alpima Vrsta mleka: kravlje Period sazrevanja: otprilike 2 meseca Tom je opšti izraz za francuske sireve okruglog oblika - u većini slučajeva male veličine....
Umak od sireva i tamnog pivaUmak od sireva i tamnog piva
07. maj
Servirajte umak od sireva i tamnog piva sa slanim krekerima, čipsom ili prepečenim kriškama....
Pene rigate sa pet sireva i pavlakomPene rigate sa pet sireva i pavlakom
25. okt.
Sipajte isečene komade sireva i mešajte dok se ne pomešaju i rastope. Dodajte pavlaku i ponovo pomešajte da se pavlaka i sirevi dobro pomešaju....
Šampinjoni sa nadevom od sireva i pavlakeŠampinjoni sa nadevom od sireva i pavlake
09. sep.
Šampinjone dobro oprati pod tekućom vodom, ukloniti stabla i ostaviti ih u cediljki da se dobro iscede šeširi. Za nadev umutiti maslinovo ulje sa žumancem, dodati narendani parmezan, kiselu pavlaku, krem sir, sitno naseckan...
Novogodišnja bombica od sireva sa naromNovogodišnja bombica od sireva sa narom
09. januar
U posudi izgnječite sve sireve zajedno sa začinima i većim delom zrna nara. Ostale ostavite za dekoraciju. Orašaste plodove zapecite na suvom tiganju i takođe dodaje u ostale sastojke. Dobro promešajte. 2....
Pohovani sirevi sa gaziranom vodomPohovani sirevi sa gaziranom vodom
31. januar
Dva belanca mikserom umutimo u posebnoj posudi na sneg. U drugoj umutimo dva žumanca + gaziranu vodu + brašno, nakon toga prebacujemo belanca u žumanca, malo promešamo po ivicama, pazimo da mekana smesa ne padne. U...
Pohovani topljeni sirevi sa kornfleksomPohovani topljeni sirevi sa kornfleksom
01. april
Sir isećemo na krugove, debljine oko 1 cm. Prvo ih potopimo u ledenu vodu, posle u brašno, posle u jaja i na kraju u kornfleks. Pržimo u ugrejanom ulju i ocedimo na ubrusu pre serviranja....
Pohovani sirevi za neočekivane gostePohovani sirevi za neočekivane goste
19. avgust
Sa receptom vam prosto dajemo jedan promer, ali vi možete staviti razne vrste sireva u zavisnosti od toga šta imate u frižideru, kada treba da pripremite nešto od ničega....
Integralne makarone sa miksom sireva iz rerneIntegralne makarone sa miksom sireva iz rerne
19. mart
Integralne makarone sa miks sirevima iz rerne su veoma ukusne....
Pohovani sirevi sa taljatelama od tikvicaPohovani sirevi sa taljatelama od tikvica
15. mart
Ovaj recept se pretvorio u umetničku kulinarsku terapiju za mene. Pošto nemam spravu za oblikovanje špageta od povrća, igram se sa ljuštilicom i oštrim nožem. Opranu i osušenu tikvicu sečemo na trake i svaku traku na...
Topljeni sirevi sa koricom od krompiraTopljeni sirevi sa koricom od krompira
08. april
Pržite sireve dok ne dobiju zlatnu boju. Po želji možete servirati sa slatkom od borovnica....
Mleveno meso, boranija i sirevi u đuvečariMleveno meso, boranija i sirevi u đuvečari
21. feb.
Mleveno meso upržiti u malo ulja. Dodati nadrobljen paradajz, naseckanu papriku i boraniju. Dodati začine i skloniti sa vatre. Dodati krem sir, naseckan na parčiće, pa promešati. Smesu podeliti u đuvečare, odozgo narendati...
Zapečeno jelo sa dve vrste krompira i sirevimaZapečeno jelo sa dve vrste krompira i sirevima
27. nov.
Odozgo porešajte kriške krompira od jedne vrste i malo po ivicama pleha, malo da se preklapaju....
Tajna francuskih palačinkiTajna francuskih palačinki
28. mart
Francuska je u tom smislu gastronomski etalon. Tamo se palačinke nude najviše slatke i fine kao čipka. Pri pripremi palačinki prva važna stvar je priprema testa....
Osnovni francuski soseviOsnovni francuski sosevi
14. dec.
Odgovarajuć je i za niz jela sa mesom i povrćem, kao i za zgušnjavanje različitih jela na osnoi naših omiljenih sireva....
Vrste pirinčaVrste pirinča
18. sep.
Vrste pirinča Najviše rasprostranjene su tri vrste pirinča - beli pirinač koji je originalan za Aziju, pirinač, uzgajan u Africi i divlji pirinač....
Vrste brašnaVrste brašna
23. nov.
I to se primećuje prilikom određivanja tipa i vrste brašna....
Vrste pohovanjaVrste pohovanja
23. sep.
Postoji dota vrsta pohovanja, koje odgovaraju određenim namirnicama koje se pohuju - za meso, za povrće....
Vrste PatlidžanaVrste Patlidžana
06. avgust
Sve vrste na tržištu su različite i dostupne, a svaka nudi izobilje nutritivnih prednosti i savršen je za različite recepte....
Vrste flavonoidaVrste flavonoida
20. april
U njemu ima najmanje 30 različitih vrsta!...
Najskuplji sireviNajskuplji sirevi
05. dec.
Na pozadini ostalih sireva, postoji nekoliko koji se definitivno izdvajaju od svih. Ovi sirevi spadaju u izvanrednu listu najskupljih sireva na svetu....