Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaći kravlji sirZagreva se do telesne temeprature i na svaki litar mleka se stavlja po šest kapljica kvasca za sir. Ja uvek stavljam u potrebne kapljice još šest....
13. januar
Kako da izaberemo mašinu za pranje sudovaNakon što ste sasvim logično stigli do zaključka da je vašem domu potrebna mašina za pranje sudova verovatno ćete početi da se pitate kako tačno da je izaberete....
13. dec.
Kako da izaberemo šporet?Kada dođe vreme da zamenimo stari šporet novim, treba dobro da razmislimo koju dostojnu zamenu da nađemo. Prvo što treba da uzmemo u obzir je prostor kojim raspolažemo, enterijer u kuhinji i šta nam je zaista prioritet...
22. mart
Kako da napravimo kiselo testo za hlebDa biste napravili kiselo testo za hleb, treba da pratite nekoliko tačno određenih pravila. Na prvom mestu obratite pažnju na posudu u kojoj ćete ga "nadgledati". Najviše odgovara standardna tegla od kompota sa metalnim...
10. april
Kako da odaberemo kvalitetan hleb?Jednostavno rečeno - sve vrste hlebova napravljenih od brašna tipa 500 su oni koje je dobro izbegavati. Jednostavno nisu pravi....
24. april
Kako da napravimo mekani hlebA za to vam je jedino potrebno brašno, kvasac, malo soli i šećera.
Domaći hleb 1
Potrebni sastojci: 600 g brašna, 1 suvi kvasac (7 g.), 1 kašičica soli, 2 prstohvata šećera, 370-400 ml mlake vode....
08. jul
Kako da ispečemo domaći hlebPotrebni sastojci: 6 šolja brašna, 2 šolje mlake vode, 2 kašičice soli, 2 supene kašike ulja, 4 supene kašike šećera, 1 kesica 11 g kvasca i 1 kašičica suvog kvasca....
24. jul
Da napravimo testo za hlebPostoje razni recepti za domaći hleb, u niekima se, osim osnovnih komponenata, brašna, vode, kvasca i soli, koriste razne vrste masnoća, mleko i drugi dodatni sastojci....
09. jun
Evo kako da izaberemo najukusniju lubenicuKako da izaberemo lubenicu
Bogata vodom, lubenica je korisno i osnažujuće voće, idealno za leto. Kriška lubenice je savršena za jutarnji obrok kako kod kuće, tako i na plaži sa prijateljima....
20. avgust
Grožđe, jabuke, kruške... Kako da izaberemo najlepše?Bez obzira na to koliko vrsta jabuka ima, ona mora da bude tvrda, što je znak da je sveža, kao i da bude sa glatkom korom. Preferiraju se jabuke, koje su visoko uzgajane i one koje su slađe....
05. nov.
Jednostavni hleb bez kvascaZa ovaj jednostavni hleb bez kvasca u posudi pomešamo dve vrste brašna. Dodajemo so, šećer, sodu za hleb i miks semenki....
14. april
Kukuruzni hleb bez kvascaZa ovaj hleb bez kvasca pomešamo u posudi istopljeni maslac, umućeno jaje i toplo sveže mleko. U duboku posudu stavljamo prosejano belo brašno i kukuruzno brašno.
Dodajemo sodu za hleb, prašak za pecivo, so i šećer....
25. avgust
Ravan hleb bez kvascaTradicionalni hleb bez kvasca se priprema samo od vode i brašna. Ako odlučite da ga obogatite, možete dodati i jaja, so, semenke, čak i malo kiselog kvasca, važno je da ne stavljate kvasac....
17. januar
Kako da pečemo različite vrste mesa?Upoznaćemo vas sa osnovama pečenja, kao i sa načinima na koji se najbolje peku različite vrste mesa....
25. maj
Pogača bez kvasca za specijalne prilikeNe nadolazi, pošto je bez kvasca. Kad je izvadimo iz rerne uvijamo je da omekša....
04. januar
Kako se pravi kvasac za hleb?Razlika između njih je u tome što kvas čine divlje kvasne gljivice iz vrste Saccharomyces cerevisiae, ali je opasno što sa njima mogu da budu i drugi potencijalno opasni mikrorganizmi, a pored toga ne možete uvek da budete...
07. maj
Kako da pripremimo domaći ražani (crni) hleb?Ako volite raženi hleb, lako ga možete napraviti kod kuće. Prvo treba da pripremite kiselo testo - starter. Za njega je potrebno raženo brašno i topla voda.
Jedna čaša raženog brašna pomeša se sa čašom tople vode....
03. jun
Kako da napravite mekani i vazdušasti hleb?Kvas za hleb je nekada bio taj kvas, a danas se koristi kvasac. Mogućnost je da birate između suvog i svežeg kvasca. Po mogućnosti birajte sveži, jer on pruža onu vazdušastu esenciju hleba koju svi vole....
19. okt.
Zdrav hleb bez kvasca - čudno prirodne fermentacijeHleb, koliko god da paradoksalno zvuči, je jedan od osnovih problema u zdravoj ishrani čoveka - koji da izaberete, koji će biti koristan itd....
11. feb.
Koju kafu da izaberemo?Glavne vrste kafe su Arabika, Robusta i Liberika, pri čemu svaka sorta ima svoje podvrste, a ukus zrna kafe umnogome zavisi od regiona u kome se uzgaja i kako se obrađuje....
11. okt.
Šta sadrži kvasac za hleb?Nema veze da li ćete sa police u prodavnici uzeti pakovanje suvog kvasca ili ćete iz rashladne vitrine izvaditi sveži kvasac, u oba slučaja imaćete termofilne kvasne gljivice....
16. dec.
Evo kako da napravimo koristan Živi hleb (Seoski hleb od kiselog testa)Prodavnice nude različite vrste proizvoda od testa - integralne, višezrnaste, ručno pravljen hleb, crni, tipski, sa speltom, sa povrćem itd....
12. januar
1