Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Pohovana skuša sa 2 vrste brašnaPohovana skuša sa 2 vrste brašna
04. april
Ostavljamo pohovane riblje komade na tanjiru, posutim brašnom. Tako ostavljamo da odstoji 30 minuta na hladnom i posle pržimo u ugrejanom ulju dok ne dobije zlatnu boju....
Pravila pohovanjaPravila pohovanja
10. jun
Pohovanje igra ulogu zaštite, koja čuva dobre kvalitete sastojaka. Pohovanje je prethodna kulinarska obrada proizvoda pre prženja uz pomoć brašna, prezli ili druge vrste poroizvoda za pohovanje....
Šaran pohovan sa kornfleksomŠaran pohovan sa kornfleksom
15. april
Očistimo šarana od iznutrica i krljušti. Isečemo ga na kotlete. Umutimo jaje u tanjiru zajedno sa začinima i u drugom zamesimo kukuruzno brašno i kornfleks. Uvaljamo parčiće šarana u jaje i začine, posle u smesu sa...
Jezik, pohovan sa pivomJezik, pohovan sa pivom
21. april
U posoljenu vodu stavljamo da se skuva jezik. Možete da koristite teleći ili svinjski kako vam se sviđa. Nakon što se skuva, ocedimo od vode i ljuštimo ga. Sečemo ga na krugove. U posudi umutimo jaja. Uzimamo parče...
Školjke pohovane sa pivomŠkoljke pohovane sa pivom
09. avgust
Pripremite smesu za pohovanje od navedenih sastojaka, treba da dobijete kašu. Potoptie školjke u smesu i pržite u ugrejanoj masti. Servirajte sa kriškama limuna i hladnim pivom....
Hleb pohovan sa kiselim mlekomHleb pohovan sa kiselim mlekom
01. dec.
Napomena: Veoma jednostavan recept za prelepe prženice, koje su dobro pohovane i sa debelom koricom....
Tajne savršenog pohovanjaTajne savršenog pohovanja
06. april
Veoma često se za pohovanje koriste prezle. Osim toga za pohovanje se koriste različite vrste brašna - pšenično, kukuruzno i pirinčano. Namirnice pohovane brašnom postaju nežnije, bez tvrde spoljašnje korice....
Klešta rakova pohovana sa kukuruznim brašnomKlešta rakova pohovana sa kukuruznim brašnom
09. sep.
Klešta od rakova pohovana sa kukuruznim brašnom su veoma ukusna. Uživajte u ovoj apetitnoj alaminuti. Prijatno!...
Sočna svinjska džigerica, pohovana u kornfleksuSočna svinjska džigerica, pohovana u kornfleksu
29. januar
Isecite džigericu na komade za pohovanje i potopite u sodu bikarbonu i sveže mleko na oko 30 minuta. Nakon toga operite i dobro osušite ubrusom....
Pohovane tikvice sa Patafri pohovanjemPohovane tikvice sa Patafri pohovanjem
14. januar
Pohovane tikvice sa Patafri pohovanjem su mnogo ukusne....
Burek tikvice pohovane sa pivomBurek tikvice pohovane sa pivom
30. maj
1
Nakon toga potopite u smesu za pohovanje i pržite dok ne porumene sa obe strane. Na isti način uradite i sa preostalim burecima. Servirajte sa mlečnim sosom sa belim lukom....
Kotleti ajkule pohovani u belancuKotleti ajkule pohovani u belancu
24. april
Pospite kotlete solju, biberom i izgnječenim belim lukom, naprskajte sokom od limuna i ostavite da odstoji oko 30-40 minuta. Umutite belanca na sneg sa prstohvatom soli. Ocedite filete, uvaljajte ih u brašno, a posle potopite...
Riblji fileti pohovani u pivuRiblji fileti pohovani u pivu
17. april
Ocedite od suvišne smese za pohovanje. Sipajte ulje da se zagreje. Kad se zagrejalo, pržite riblje filete sa obe strane, dok ne porumene. kada su gotovi, odložite ih na papir, kako bi se ocedili od suvišne masnoće....
Pileći zalogaji pohovani u bademuPileći zalogaji pohovani u bademu
07. maj
Prvo pripremite smesu za pohovanje. Umutite belnaca i so na sneg. U posebnu posudu usitnite bademe. Uzmite komade filea i prvo uvaljajte u brašno, nakon toga umutite belanca sa solju i nakraju uvaljajte u bademe....
Lignje pohovane sa kukuruznim brašnomLignje pohovane sa kukuruznim brašnom
28. sep.
Lignju očistite, operite i isecite na kolutove debljine 1 cm. Pipke takođe očistite i isecite na 2-3 komada. Posipajte preko bel biber i malo soli. Začinite kolutiće i pipke i umočite u umućeno jaje, uvaljajte u kukuruzno...
Detalji pohovanja s kornfleksomDetalji pohovanja s kornfleksom
01. avgust
Drugi ipak savetuju da se u kornfleks smrvljen u avanu dodaju prezle, brašno i jaja, da bi se dobila gušća smesa za pohovanje....
Pohovane tikvice sa suvom smesom za pohovanjePohovane tikvice sa suvom smesom za pohovanje
27. maj
Brze i jednostavne pohovane tikvice sa suvom smesom za pohovanje. U posudi se pomešaju prezle, kukurzno brašno, so, biber, aleva paprika i origano. Meša se da se dobro sjedine sastojci....
Jezik, pohovan u mekanoj smesiJezik, pohovan u mekanoj smesi
20. feb.
Ugrejte ulje i potopite svako parče u smesu za pohovanje, pržite na umerenoj vatri, okrećite sa obe strane. Servirajte toplo sa sosom od belog luka ili limuna....
Šaran pohovan u kukuruznom brašnuŠaran pohovan u kukuruznom brašnu
25. nov.
Pripremite smesu za pohovanje tako što promešate nekoliko kašika kukuruznog brašna sa biberom i alevom paprikom, dodajte so po ukusu i na kraju dodajte pivo dok ne dobijete smesu pogodnu za pohovanje....
Pileće šnicle pohovane u tortilja čipsuPileće šnicle pohovane u tortilja čipsu
16. jul
Pileće šnicle pohovane u tortilja čipsu su gotove!...
Marinirani parti bataci pohovani u kornfleksuMarinirani parti bataci pohovani u kornfleksu
30. jul
Marinirani parti bataci pohovani u korfleksu se služe topli....
Pileći zalogajčići pohovani u tortilja čipsuPileći zalogajčići pohovani u tortilja čipsu
26. jul
Isečemo pileći file na male zalogaje. Sipamo u posudu. Dodajte majonez i dobro promešajte. Ostavljamo na oko 30 minuta. Čips sameljemo u blenderu. Sipamo mrvice u posudu i u njima obilno uvaljamo svako parče piletine...
Puževi pohovani u smesi sa pivomPuževi pohovani u smesi sa pivom
12. jun
Pristupite pohovanju: Smesu za pohovanje pripremite u dubokoj posudi od 1 litra. Stavite 3 jaja, 200 ml piva, a brašno dodajte dok smesa ne postane lepljiva i nakon toga posolite....
Zlataste tikvice pohovane sa pečenim hlebomZlataste tikvice pohovane sa pečenim hlebom
17. dec.
:) Pripremite namirnice za pohovanje tikvica po poznatom redosledu (hladna voda, brašno, jaja, prezle)....
Fileti ribe pohovani u apetitnoj smesiFileti ribe pohovani u apetitnoj smesi
25. januar
Svaki file potopite prvo u jaja, nakon toga u suvu smesu za pohovanje. Stavite papir za pečenje u pleh i poređajte filete....