Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Vrste kafe prema načinu pripremeEvo najčešćih vrsta kafe prema načinu pripreme:
Espresso - Najčešća vrsta kafe koja se koristi za pripremu espresa je Robusta....
04. jun
Vrste meda i njihova korisna svojstvaBagremov med – bogatstvo voćnog šećera i nizak sadržaj polena čine ovaj med jednim od najpoželjnijih. Pogodan je za dijabetičare, za probleme sa žuči, nesanicu, stomačne probleme. Ima smirujući efekat na nervni sistem...
26. januar
Osnovni proizvodi od soje i njihova primenaOsim toga, njihova konzumacija je izuzetno zdrava s obzirom na to da ne sadrže masnoće....
05. avgust
Krem supa sa tri vrste siraIzrendajte tri vrste sira. Izvadite glavicu luka iz posude i dodajte sireve u bujon od luka.
Mešajte dok se sirevi ne rastope i dok smesa ne postane gusta i homogena....
04. maj
Vrste maslinovog ulja i njihova upotreba u kuvanjuNeke vrste maslinovog ulja se prave mešanjem različitih sorti maslina, dok se druge vrste, koje se nazivaju monosortna maslinova ulja, prave od maslina iste sorte....
26. dec.
Krem supa od karfiola sa dve vrste siraOčistimo povrće i operemo ga. Karfiol podelimo na ružice, a krompir i praziluk sečemo na kocke.
U odgovarajućoj šerpi istopimo maslac na slaboj vatri i u njemu izdinstamo praziluk i beli luk na kratko.
Dolivamo bujon...
07. april
Francuska krem supa sa bundevom i tri vrste lukaGotovu francusku krem supu sa bundevom i tri vrste luka pasirajte dok se ne dobije glatka konzistencija. Razredite je ostalim bujonom do željene gustine....
08. mart
Baštenska supa od dve vrste sočiva, zelja i kiseljakaNeobično ukusna, zasitna i zdrava večera je ova baštenska supa od dve vrste sočiva, zelja i kiseljaka!...
06. maj
Osnovni francuski dresingSve namirnice promešajte i stavite ih u teglicu u kojoj ćete ih sačuvati.
Pre korišćenja dresinga, lagano promućkajte teglicu. Ovaj dresing možete koristiti za krompir, testeninu ili različite salate od povrća....
10. jul
Dijeta prema genotipuPrema njenim privrženicima, ona dozvoljava čoveku da se vrati svojim precima i da izabere najfiziološkiju ishranu za svoj organizam.
Za određivanje genotipa postoji niz testova....
21. okt.
Kjopoolu prema starom receptuParadajz, patlidžan i papriku operite, osušite i ispecite, ostavite ih u zatvorenoj posudi da bi se lakše oljuštili.
Pečeno povrće oljuštite i ostaviei 5-6 sati u posudi pod uglom, da ocedi sok.
Isecite na male kocke...
01. okt.
Tiramisu prema originalnom receptuUkoliko ne možete da pronađete desertno vino za kuvanje Masrala, možete da koristite drugo slatko vino ili liker, ali prema originalnom receptu za tiramisu pravi se sa Marsalom.
Pripremite krem....
07. feb.
Osnovni krem za kolačeŽumanca, koja ste odvojili umutite sa dve vrste šećera. U tankom mlazu sipajte brašno, dok istovremeno energično mešate.
Na isti način dodajte i sveže mleko. Na kraju dodajte narendanu koru od limuna i rum....
26. maj
Vrste flavonoidaFlavonoidi su biljni pigmenti i njihova najistaknutija uloga je da boje našu biljnu hranu živim bojama. Ali njihova akcija nije ograničena samo na ovo!...
20. april
Vrste pirinčaVrste pirinča
Najviše rasprostranjene su tri vrste pirinča - beli pirinač koji je originalan za Aziju, pirinač, uzgajan u Africi i divlji pirinač....
18. sep.
Vrste pohovanjaPostoji dota vrsta pohovanja, koje odgovaraju određenim namirnicama koje se pohuju - za meso, za povrće....
23. sep.
Vrste PatlidžanaSve vrste na tržištu su različite i dostupne, a svaka nudi izobilje nutritivnih prednosti i savršen je za različite recepte....
06. avgust
Makarone u rerni prema ZvezdevuSjajan doručak za radni dan i praznik uz ove makarone u rerni prema Zvezdevu!
Prijatno!...
05. okt.
Krem pita prema Daninom receptuIstopimo maslac.
Otvorimo kore za pitu i svaki list namažemo istopljenim maslacem.
Počinjemo da savijamo u hramoniku i kada je gotovo, stavljamo u posudu u kojoj ćemo peći.
Tako nastavljamo sa ostalim korama....
04. januar
Baba ganuš prema originalnom receptuPoslužite Baba ganuš prema originalnom receptu kao ukusan namaz uz vaše jelo....
06. mart
Saher torta prema originalnom receptutesto u kalup sa dnom prečnika 26 cm, na koje je stavljen papir za pečenje, a zidovi su namazani maslacem;
Peći na 180 stepeni 15 minuta, 170 stepeni - 15 minuta, 160 stepeni - 15 minuta, zatim izvaditi i ohladiti
Osnova...
04. nov.