Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Vrste kafe prema načinu pripremeVrste kafe prema načinu pripreme
04. jun
Evo najčešćih vrsta kafe prema načinu pripreme: Espresso - Najčešća vrsta kafe koja se koristi za pripremu espresa je Robusta....
Vrste meda i njihova korisna svojstvaVrste meda i njihova korisna svojstva
26. januar
Bagremov med – bogatstvo voćnog šećera i nizak sadržaj polena čine ovaj med jednim od najpoželjnijih. Pogodan je za dijabetičare, za probleme sa žuči, nesanicu, stomačne probleme. Ima smirujući efekat na nervni sistem...
Osnovni proizvodi od soje i njihova primenaOsnovni proizvodi od soje i njihova primena
05. avgust
Osim toga, njihova konzumacija je izuzetno zdrava s obzirom na to da ne sadrže masnoće....
Krem supa sa tri vrste siraKrem supa sa tri vrste sira
04. maj
Izrendajte tri vrste sira. Izvadite glavicu luka iz posude i dodajte sireve u bujon od luka. Mešajte dok se sirevi ne rastope i dok smesa ne postane gusta i homogena....
Vrste maslinovog ulja i njihova upotreba u kuvanjuVrste maslinovog ulja i njihova upotreba u kuvanju
26. dec.
Neke vrste maslinovog ulja se prave mešanjem različitih sorti maslina, dok se druge vrste, koje se nazivaju monosortna maslinova ulja, prave od maslina iste sorte....
Krem supa od karfiola sa dve vrste siraKrem supa od karfiola sa dve vrste sira
07. april
Očistimo povrće i operemo ga. Karfiol podelimo na ružice, a krompir i praziluk sečemo na kocke. U odgovarajućoj šerpi istopimo maslac na slaboj vatri i u njemu izdinstamo praziluk i beli luk na kratko. Dolivamo bujon...
Pica prema ZoniPica prema Zoni
15. mart
Gotove su za pet minuta ove pice prema Zoni. Ukusne i sa dosta sastojaka....
Testenina prema ZoniTestenina prema Zoni
15. mart
Servira se vruća testenina prema Zoni....
Francuska krem supa sa bundevom i tri vrste lukaFrancuska krem supa sa bundevom i tri vrste luka
08. mart
Gotovu francusku krem supu sa bundevom i tri vrste luka pasirajte dok se ne dobije glatka konzistencija. Razredite je ostalim bujonom do željene gustine....
Baštenska supa od dve vrste sočiva, zelja i kiseljakaBaštenska supa od dve vrste sočiva, zelja i kiseljaka
06. maj
Neobično ukusna, zasitna i zdrava večera je ova baštenska supa od dve vrste sočiva, zelja i kiseljaka!...
Osnovni francuski dresingOsnovni francuski dresing
10. jul
Sve namirnice promešajte i stavite ih u teglicu u kojoj ćete ih sačuvati. Pre korišćenja dresinga, lagano promućkajte teglicu. Ovaj dresing možete koristiti za krompir, testeninu ili različite salate od povrća....
Dijeta prema genotipuDijeta prema genotipu
21. okt.
Prema njenim privrženicima, ona dozvoljava čoveku da se vrati svojim precima i da izabere najfiziološkiju ishranu za svoj organizam. Za određivanje genotipa postoji niz testova....
Kjopoolu prema starom receptuKjopoolu prema starom receptu
01. okt.
Paradajz, patlidžan i papriku operite, osušite i ispecite, ostavite ih u zatvorenoj posudi da bi se lakše oljuštili. Pečeno povrće oljuštite i ostaviei 5-6 sati u posudi pod uglom, da ocedi sok. Isecite na male kocke...
Šauarma prema originalnom receptuŠauarma prema originalnom receptu
09. okt.
Serviramo uvijenu šauarmu prema originalnom receptu....
Tiramisu prema originalnom receptuTiramisu prema originalnom receptu
07. feb.
Ukoliko ne možete da pronađete desertno vino za kuvanje Masrala, možete da koristite drugo slatko vino ili liker, ali prema originalnom receptu za tiramisu pravi se sa Marsalom. Pripremite krem....
Osnovni krem za kolačeOsnovni krem za kolače
26. maj
Žumanca, koja ste odvojili umutite sa dve vrste šećera. U tankom mlazu sipajte brašno, dok istovremeno energično mešate. Na isti način dodajte i sveže mleko. Na kraju dodajte narendanu koru od limuna i rum....
Vrste flavonoidaVrste flavonoida
20. april
Flavonoidi su biljni pigmenti i njihova najistaknutija uloga je da boje našu biljnu hranu živim bojama. Ali njihova akcija nije ograničena samo na ovo!...
Vrste brašnaVrste brašna
23. nov.
I to se primećuje prilikom određivanja tipa i vrste brašna....
Vrste pirinčaVrste pirinča
18. sep.
Vrste pirinča Najviše rasprostranjene su tri vrste pirinča - beli pirinač koji je originalan za Aziju, pirinač, uzgajan u Africi i divlji pirinač....
Vrste pohovanjaVrste pohovanja
23. sep.
Postoji dota vrsta pohovanja, koje odgovaraju određenim namirnicama koje se pohuju - za meso, za povrće....
Vrste PatlidžanaVrste Patlidžana
06. avgust
Sve vrste na tržištu su različite i dostupne, a svaka nudi izobilje nutritivnih prednosti i savršen je za različite recepte....
Makarone u rerni prema ZvezdevuMakarone u rerni prema Zvezdevu
05. okt.
Sjajan doručak za radni dan i praznik uz ove makarone u rerni prema Zvezdevu! Prijatno!...
Krem pita prema Daninom receptuKrem pita prema Daninom receptu
04. januar
Istopimo maslac. Otvorimo kore za pitu i svaki list namažemo istopljenim maslacem. Počinjemo da savijamo u hramoniku i kada je gotovo, stavljamo u posudu u kojoj ćemo peći. Tako nastavljamo sa ostalim korama....
Baba ganuš prema originalnom receptuBaba ganuš prema originalnom receptu
06. mart
Poslužite Baba ganuš prema originalnom receptu kao ukusan namaz uz vaše jelo....
Saher torta prema originalnom receptuSaher torta prema originalnom receptu
04. nov.
testo u kalup sa dnom prečnika 26 cm, na koje je stavljen papir za pečenje, a zidovi su namazani maslacem; Peći na 180 stepeni 15 minuta, 170 stepeni - 15 minuta, 160 stepeni - 15 minuta, zatim izvaditi i ohladiti Osnova...