Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Vrste pohovanjaVrste pohovanja
23. sep.
Postoji dota vrsta pohovanja, koje odgovaraju određenim namirnicama koje se pohuju - za meso, za povrće....
Vrste pirinčaVrste pirinča
18. sep.
Vrste pirinča Najviše rasprostranjene su tri vrste pirinča - beli pirinač koji je originalan za Aziju, pirinač, uzgajan u Africi i divlji pirinač....
Vrste PatlidžanaVrste Patlidžana
06. avgust
Sve vrste na tržištu su različite i dostupne, a svaka nudi izobilje nutritivnih prednosti i savršen je za različite recepte....
Vrste flavonoidaVrste flavonoida
20. april
U njemu ima najmanje 30 različitih vrsta!...
Vrste brašnaVrste brašna
23. nov.
I to se primećuje prilikom određivanja tipa i vrste brašna....
Jagnjeći kotleti sa koricom od začinskog bilja i parmezanaJagnjeći kotleti sa koricom od začinskog bilja i parmezana
26. jul
Jagnjeći kotleti sa koricom od začinskog bilja i parmezana su spremni....
Ravan libanski hleb sa koricom od začinskog bilja (Mankoush)Ravan libanski hleb sa koricom od začinskog bilja (Mankoush)
09. mart
Prijatno sa libanskim ravnim hlebom sa koricom od začinskog bilja (Mankoush)! *Zatar možete sami prirpemiti tako što pomešate majčinu dušicu, origano, čubar, sumak, so i susam....
Beli BiberBeli Biber
22. dec.
Koristi od belog bibera Beli biber nije ništa manje koristan od crnog bibera....
Ružičasti biberRužičasti biber
21. dec.
U stvari, ružičasti biber je tako nazvan po sličnosti sa crnim biberom zbog sličnog izgleda između njih - obe vrste su sitna zrna sa ukusom bibera. Međutim, biljke iz kojih se dobijaju su potpuno različite....
Crni biberCrni biber
28. nov.
Izbor i čuvanje crnog bibera - Poželjno je kupiti biber u zrnu, koji potom sami sameljete, jer se vrlo često u mleveni biber dodaju razne nečistoće....
Svinjski filei u sosu od zelenog biberaSvinjski filei u sosu od zelenog bibera
14. maj
U tiganju rastopite maslac i prorpžite filee mesa, prethodno začinjene solju i biberom. Dodajte vino i sačekajte da alkohol ispari. Izvadite meso i stavite ga na ubrus. U kaserolu stavite pavlaku i zrna bibera....
Različite vrste lukaRazličite vrste luka
14. dec.
Poznato je oko 1.200 vrsta luka, od kojih koristimo samo nekoliko – crni luk, praziluk, mladi luk i sibirski luk (iako ređe). Pogledaćemo najpopularnije i najčešće korišćene vrste luka na našim prostorima....
Vrste francuskih sirevaVrste francuskih sireva
08. jul
Provansal je takođe sir sa trostrukim procentom masti, začinjen biljkama, belim lukom ili zrncima bibera ili belog bibera....
Teleći biftek sa nežnim sosom od zelenog biberaTeleći biftek sa nežnim sosom od zelenog bibera
19. april
Dodajte zeleni biber i nakon minute, kocku bujona, rastvorenu u 50 ml tople vode i konjak. 3....
Dokazane koristi unosa kurkume i biberaDokazane koristi unosa kurkume i bibera
06. maj
Kurkuma i crni biber u kombinaciji su korisni za moždane funkcije. Zajedno smanjuju rizik od demencije i od razvoja Alchajmera....
Vrste preliva za musakuVrste preliva za musaku
16. mart
Postoje razne vrste preliva za musaku. Jedan od njih je tradicionalni preliv, koji se sastoji od 1 čaše kiselog mleka, 1 jajeta, 2 supene kašike brašna i prstohvat soli....
Vrste krompira za prženjeVrste krompira za prženje
14. mart
Ova vrsta je uzeta za standard u državnom testiranju vrsta grupe srednje ranih sorti. Druga tipično kuhinjska vrsta kod nas je Almera. Ona je novija, ali već dobro poznata srednje rana sorta....
Najkorisnije vrste ribljeg uljaNajkorisnije vrste ribljeg ulja
26. jun
Druge karakteristike Druge karakteristike vrsta suplemenata sa ribljim uljem uključuju miris, kapsule ili tečni oblik, veličinu i vrstu kapsula i dr. One su važne zbog ličnih preferencija i tolerancije pojedinca....
Najpopularnije vrste testenina (paste)Najpopularnije vrste testenina (paste)
17. mart
Ačini di pepe /Acini di Pepe/ - ovo je sitna testenina, koja im aoblik zna bibera. Mogli bismo je uporediti sa ukusom kus kus-a, poznatim u balkanskom kuliranstvu....
Tradicionalne vrste francuskog hlebaTradicionalne vrste francuskog hleba
01. jul
Hleb u Francuskoj postavljen je na pijedestal. I za to postoji razlog. Francuski majstori kuvari izmislili su tehnologiju za spravljanje možda i najukusnijeg hleba - bageta. Baget je dugačak i tanak. Njegova dužina može...
Ćureća krilca sa biber sosomĆureća krilca sa biber sosom
27. feb.
Jaje razbiti i pomešati sa pavlakom, nasuti u mleko sa biberom mlevenim i biberom u zrnu. Posuti sos preko krilaca. Peći u zagrejanoj rerni 20 minuta na 250 stepeni....
Francuski biber biftek (Šnicla Magnifique)Francuski biber biftek (Šnicla Magnifique)
03. sep.
Dve kašike zrna bibera se namrve na krupno kroz pamučnu krpu drvenim tučkom. Šnicle se obilno uvaljaju u biber, da se zalepi sa svih strana. Pritiska se rukom. Masnoća se ugreje na umerenoj vatri....
Hladne tortilje - 2 vrsteHladne tortilje - 2 vrste
04. avgust
Prva vrsta: Treba da pripremite jedan listić kačkavalja i jedan listić dimljenog vrata i tako da prekrijete tortilju....
Torta Sve vrste čokoladeTorta Sve vrste čokolade
06. feb.
Podeliti tu smesu na tri dela i u svaki deo dodajte različite vrste čokolade. Na koru prvo redajte taman fil, pa braon fil pa svetao fil. Neka ostane u frižideru preko noći....
Ulje crnog bibera! Zašto je neverovatno korisnoUlje crnog bibera! Zašto je neverovatno korisno
09. feb.
Šta je crni biber? Crni biber je biljka iz porodice Bibera čiji se plodovi široko koriste kao začin i lek. Piperin, njegov ključni sastojak je oštar....