Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Vrste pohovanjaPostoji dota vrsta pohovanja, koje odgovaraju određenim namirnicama koje se pohuju - za meso, za povrće....
23. sep.
Vrste pirinčaVrste pirinča
Najviše rasprostranjene su tri vrste pirinča - beli pirinač koji je originalan za Aziju, pirinač, uzgajan u Africi i divlji pirinač....
18. sep.
Vrste PatlidžanaSve vrste na tržištu su različite i dostupne, a svaka nudi izobilje nutritivnih prednosti i savršen je za različite recepte....
06. avgust
Jagnjeći kotleti sa koricom od začinskog bilja i parmezanaJagnjeći kotleti sa koricom od začinskog bilja i parmezana su spremni....
26. jul
Ravan libanski hleb sa koricom od začinskog bilja (Mankoush)Prijatno sa libanskim ravnim hlebom sa koricom od začinskog bilja (Mankoush)!
*Zatar možete sami prirpemiti tako što pomešate majčinu dušicu, origano, čubar, sumak, so i susam....
09. mart
Ružičasti biberU stvari, ružičasti biber je tako nazvan po sličnosti sa crnim biberom zbog sličnog izgleda između njih - obe vrste su sitna zrna sa ukusom bibera.
Međutim, biljke iz kojih se dobijaju su potpuno različite....
21. dec.
Crni biberIzbor i čuvanje crnog bibera
- Poželjno je kupiti biber u zrnu, koji potom sami sameljete, jer se vrlo često u mleveni biber dodaju razne nečistoće....
28. nov.
Svinjski filei u sosu od zelenog biberaU tiganju rastopite maslac i prorpžite filee mesa, prethodno začinjene solju i biberom. Dodajte vino i sačekajte da alkohol ispari.
Izvadite meso i stavite ga na ubrus.
U kaserolu stavite pavlaku i zrna bibera....
14. maj
Različite vrste lukaPoznato je oko 1.200 vrsta luka, od kojih koristimo samo nekoliko – crni luk, praziluk, mladi luk i sibirski luk (iako ređe). Pogledaćemo najpopularnije i najčešće korišćene vrste luka na našim prostorima....
14. dec.
Vrste francuskih sirevaProvansal je takođe sir sa trostrukim procentom masti, začinjen biljkama, belim lukom ili zrncima bibera ili belog bibera....
08. jul
Teleći biftek sa nežnim sosom od zelenog biberaDodajte zeleni biber i nakon minute, kocku bujona, rastvorenu u 50 ml tople vode i konjak.
3....
19. april
Dokazane koristi unosa kurkume i biberaKurkuma i crni biber u kombinaciji su korisni za moždane funkcije. Zajedno smanjuju rizik od demencije i od razvoja Alchajmera....
06. maj
Vrste preliva za musakuPostoje razne vrste preliva za musaku. Jedan od njih je tradicionalni preliv, koji se sastoji od 1 čaše kiselog mleka, 1 jajeta, 2 supene kašike brašna i prstohvat soli....
16. mart
Vrste krompira za prženjeOva vrsta je uzeta za standard u državnom testiranju vrsta grupe srednje ranih sorti.
Druga tipično kuhinjska vrsta kod nas je Almera. Ona je novija, ali već dobro poznata srednje rana sorta....
14. mart
Najkorisnije vrste ribljeg uljaDruge karakteristike
Druge karakteristike vrsta suplemenata sa ribljim uljem uključuju miris, kapsule ili tečni oblik, veličinu i vrstu kapsula i dr. One su važne zbog ličnih preferencija i tolerancije pojedinca....
26. jun
Najpopularnije vrste testenina (paste)Ačini di pepe /Acini di Pepe/ - ovo je sitna testenina, koja im aoblik zna bibera. Mogli bismo je uporediti sa ukusom kus kus-a, poznatim u balkanskom kuliranstvu....
17. mart
Tradicionalne vrste francuskog hlebaHleb u Francuskoj postavljen je na pijedestal. I za to postoji razlog. Francuski majstori kuvari izmislili su tehnologiju za spravljanje možda i najukusnijeg hleba - bageta.
Baget je dugačak i tanak. Njegova dužina može...
01. jul
Ćureća krilca sa biber sosomJaje razbiti i pomešati sa pavlakom, nasuti u mleko sa biberom mlevenim i biberom u zrnu.
Posuti sos preko krilaca.
Peći u zagrejanoj rerni 20 minuta na 250 stepeni....
27. feb.
Francuski biber biftek (Šnicla Magnifique)Dve kašike zrna bibera se namrve na krupno kroz pamučnu krpu drvenim tučkom. Šnicle se obilno uvaljaju u biber, da se zalepi sa svih strana. Pritiska se rukom.
Masnoća se ugreje na umerenoj vatri....
03. sep.
Hladne tortilje - 2 vrstePrva vrsta:
Treba da pripremite jedan listić kačkavalja i jedan listić dimljenog vrata i tako da prekrijete tortilju....
04. avgust
Torta Sve vrste čokoladePodeliti tu smesu na tri dela i u svaki deo dodajte različite vrste čokolade.
Na koru prvo redajte taman fil, pa braon fil pa svetao fil. Neka ostane u frižideru preko noći....
06. feb.
Ulje crnog bibera! Zašto je neverovatno korisnoŠta je crni biber?
Crni biber je biljka iz porodice Bibera čiji se plodovi široko koriste kao začin i lek. Piperin, njegov ključni sastojak je oštar....
09. feb.