Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Za šta je dobra bokvicaBokvica je korisna lekovita biljka, koju većina ljudi često smatra korovom. Nalazi se u Evropi i nekim delovim Azije. Njen naučni naziv je Plantago Major i najverovatnije raste u vašem dvorištu. Listovi su pogodni za konzumiranje...
06. feb.
Za šta je dobra zelena hrana?Dobro je za srce i sprečava začepljenje krvnih sudova, snižava visok holesterol.
Zeleni kruškoliki plod deluje antioksidativno i pomaže u uklanjanju toksina iz organizma, a ulje pomaže kod raznih ekcema....
28. mart
Za šta je dobro ulje avokada?Masku za kosu potrebno je napraviti samo 2-3 puta nedeljno, a nakon toga mora se dobro isprati....
08. okt.
Šta je Akai bobica (Acai berry) i za šta je dobra?Dobro je znati korisna svojstva akai bobica.
1. Poboljšava rad srca - plodovi Akai palme su veoma bogati antocijaninima....
09. dec.
Artičoka u salsa verdeDodajte kuvanu artičoku, posolite po ukusu i ostavite jelo da se krčka na vatri 10-15 minuta uz neprestano mešanje.
8. Servirajte artičoku sa salsa verde dok je topla.
Prijatno!...
08. jul
Artičoka sa krompiromStavite ga u pleh, obložen papirom za pečenje i pospite maslinovim uljem i ruzmarinom. Pecite na 230 stepeni 30 minuta.
U međuvremenu treba da očistite artičoku. To je najteži deo ovog recepta....
31. dec.
Artičoka sa hamonomBolje je da probate, jer je hamon veoma slan i možete lako presoliti jelo, a tu je i kocka bujona. Listovi artičoke koje ste skinuli mogu se iskoristiti za veoma koristan čaj....
15. maj
Ružina voda - za šta je dobra i kako je koristiti?U svesti ljudi, ruža je simbol romantike, senzualnosti i luksuza. Zbog toga je ružino ulje veoma popularno u kozmetičkoj industriji, gde je sastojak svih vrsta proizvoda, od krema za lice do parfema.
Jedna od vrsta ruža...
31. januar
Artičoka u sosu od mančegaOdmah nakon što očistite jednu artičoku, isečete je na dva dela uzdužno i ubacujete u posudu sa vodom.
4....
20. sep.
Artičoka sa roze sosomZa to vreme, na vatri prokuvajte vodu i koju dodajte malo soli i sok od limuna. Spustite artičoke u vodu i kuvajte ih 40-50 minuta na umerenoj vatri, dok dobro ne omekšaju....
18. april
Ukusna artičoka sa sosomNajjednostavniji način za pravljenje artičoke: skuvajte artičoku celu, nakon što je očistite, jedite do nežnog srca list po list....
18. jun
Artičoka sa romesko sosomMožete pripremiti artičoke na pari u specijalnoj posudi za to, dok ne omekšaju, nakon toga ih posolite i pospite maslinovim uljem....
30. maj
Artičoke sa graškomArtičoke očistiti. Iseći vrhove artičoke i prednje listove. Iscediti limun i sa vodom preliti preko artičoka koje su u posudi. Ostaviti na 15 minuta....
02. april
Artičoka sa pivom i slaninomOčisite artičoku, tako što ljuštite spoljašnje tvrde listove, dok ne stignete do svetle sredine.
Odsecite oko 1-2 prsta od vrha, koji je takođe tvrd i ne konzumira se....
16. mart
Artičoka iz rerne sa mocarelomOčistite artičoku od spoljašnjih debelih listova dok ne dođete do krehkih.
Isecite po sredini i prepolovite. Skinite nožem mahovinu u osnovi povrća. Ustvari artičoka je cvet, ne povrće!...
01. april
Zapečena artičoka sa čudesnim nadevomDobro očistite artičoke od spoljašnjih tvrdih listova i odsecite dršku ako je ima. Nju takođe možete oljuštite, ostavite samo unutrašnjost, koja je belja i kasnije je možete dodati u nadev....
09. januar
Šta je resveratol i za šta je koristan?Resveratol je prirodno jedinjenje koje se nalazi u ljuskama grožđa, ali pošto se iz ljuspi ovog voća može izvuči bas mala količina, izvlači se sintetički - hemijski i biotehnološki.
Može se koristiti i kao dodatak...
25. dec.
Šta je godži bobica i za šta je korisnaGodži bobice su plodovi biljke Licium barbarum. Ona raste pre svega u Aziji i Jugoistočnoj Evropi. Tvrdi se da je ovo hrana dugovečnosti, lepote, zdravlja i mladosti.
Sadržaj vitamina, minerala i aminokiselina u...
25. april
Šta je GHI maslac i za šta je koristan?GHI maslac je je mlečna mast za kuvanje sa jedinstvenom aromom orašastih plodova. GHI maslac je popularan u svetu i najviše se koristi u indijskoj kuhinji. Poznat i kao pročišćeni maslac ili rafinisani maslac, pogodan je...
03. sep.
Salata od artičoke i kukuruzaPoslužite ovu bogatu salatu od artičoke i kukuruza kad god ste raspoloženi za nešto ukusno i retro....
19. avgust
Za šta je koristan kupus?Uključivanje kupusa u neku diejtu bi koristila za dobre rezultate i gubitak težine....
08. maj
Za šta je korisna limeta?Nemoguće je opisati sve prednosti koje nam nudi limeta, ali svakako savetujemo da je češće koristite kako biste uživali u dobrom tonusu i zdravlju....
01. dec.
Za šta je korisna dunja?Zbog korisnih makro i mikroelemenata koje sadrži dunja, ovi plodovi dobro utiču na raspoloženje i teraju tmurne misli.
Astmatični napadi se mogu umanjiti ako se popije napitak od listova dunje....
04. okt.
Za šta je koristan jasmin?Jasmin se koristi kao začin i kao lekovita biljka. Listovi se mogu koristiti kao začin za salatu, a cvetovi čiste vazduh u prostoriji. Aroma jasmina ima lekovita svojstva. Listovi jasmina sadrže eterična ulja....
28. feb.
Artičoka sa plavim sirom i belim lukomArtičoka postaje ukusna, kada je skuvana sa više biljki - lovorov list, majčina dušica i dr.
Uzdržala sam se od njihove upotrebe zbog arome plavog sira, belog luka i limuna....
05. april