Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Prženice koje ne upijaju masnoćuKriške hleba uvaljati u pripremljenu smesu sa jajima i pržiti na zagrejanom ulju dok ne porumene sa obe strane.
Prženice odlagati na kuhunjski papir.
Prženice koje ne upijaju masnoću poslužiti vruće....
01. maj
Tikvice koje NE prljaju ulje prilikom prženjaUgrejte tiganj sa uljem i pržite tikvice dok ne dobiju zlatnu boju.
Videćete da je ulje čisto prilikom prženja, a tikvice ostaju čiste i zlataste, kao i kad ste prvi put stavili u tiganj....
11. avgust
Testo za mekike koje ne zadržava masnoćuOvo je recept za testo za mekike koje ne bivaju masne jer ne zadržavaju masnoću pri prženju.
Zagrevamo blago sveže mleko, sipamo suvi kvasac, šećer i 1-2 kašike brašna, ostavljamo da se aktivira kvasac....
26. maj
1
Palačinke koje se ne cepajuMleko se zagreva lagano. Jaja se umute. Skrob se pomeša sa šećerom i solju i rastvara se u jedan deo mleka.
Dodaju se preostalo mleko i jaja. Treba da se dobije glatka smesa.
Gotovo testo je ređe nego uobičajeno testo...
27. april
Zanimljive činjenice o hrani u prošlostiEvo nekoliko interesantnih činjenica u vezi sa hranom kroz prošlost:
- U trgovinskim odnosima između stanovništva kao osnovna jedinica za razmenu se koristilo seme....
26. feb.
Etiketa za stolom: 5 stvari koje možda ne znateTo se radi da bi se dao znak konobarima - tako će znati da ćete se vratiti.
3. Da sečemo hleb ili da ga kidamo rukama parče?
Lomite hleb rukama, nemojte ga seći nožem....
28. nov.
Zanimljive činjenice o javoru, javorovom soku i javorovom sirupuKlasa A sadrži minerale i vitamine, i to znatno više nego klasa C. Klasu A možete konzumirati bez obrade i koristan je za pročišćavanje organizma. Klasa C se dobija nakon klase A....
04. mart
Koje namirnice ne treba zamrzavatiSvaki domaćica koja poštuje sebe čuva zalihe namirnica u zamrzivaču, na koje može računati ako joj se iznenada pojave gosti ili u sred zime, kada je teško naći u prodavnicama omiljeno povrće.
Nažalost, postoje...
02. mart
Osnovni kuvarski termini koje treba da znate!- Aspik - pihtijasta masa dobijena od jakog bujona sa dodatkom želatina;
- Biftek - debela kriška mesa od filea, isečena popreko. Prži se ili se peče na roštilju;
- Bešamel - mlečni svetli sos napravljen od maslaca...
05. feb.
Namirnice koje ne izazivaju nadutost stomakaMeđutim, treba znati da postoje i namirnice koje ne izazivaju nadutost stomaka.
One čak i štite od nadutosti, budući da sadrže korisne materije, koje pozitivno utiču na mikrofloru želuca....
03. feb.
10 činjenica koje niste znali o bananamaA evo i nekih zanimljivih činjenica o ovom tropskom voću:
1. Drvo banane može biti visine do 10 metara i debljine do 40 cm. Jedno drvo obično daje 300 plodova, koji zajedno teže 500 kilograma.
2....
14. feb.
Ovo su namirnice koje NE stvaraju gasoveŽaljenje na gasove, nadutost i nelagodu u oblasti stomaka se često sreću. Najneprijatnije je kada se to desi u prisustvu drugih - kada smo u prodavnici, na poslu ili uveče kada legnemo. Neretko drugi mogu da razumeju naše...
22. okt.
Ovo su namirnice, koje ne nadimaju stomakNadimanje stomaka je veoma neprijatno, pričinjava nelagodu na mnogo nivoa. Dešava se u neodgovarajućim trenucima i sa neočekivanom hranom. Lepa vest je da možete to da izbegnete. To se dešava kada izbegavamo da koirsitimo...
05. sep.
Voće i povrće koje ne treba ljuštiti/page
page
Kruška
Kruška ima visok sadržaj vitamina C, vitamina A, kalcijuma i magnezijuma, kao i pektina, koji smanjuje holesterol....
04. mart
1
7 činjenica o jajima koje možda niste znaliEvo bar 7 zanimljivih činjenica o jajima koje će vas iznenaditi.
1....
25. nov.
Pita koja ne padaTako radimo sa ostalim korama koje uvijamo oko prve. Ako vam ostane malo od smese, namažite pitu odozgo.
Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40-50 minuta....
01. okt.
Koje vitamine sadrži kruška?Vitamini A, C i E, kojih ima u kruškama, su od izuzetnog značaja za dobro funkcionisanje očiju....
29. jun
Pet namirnica koje ne treba da jedete siroveZdrava ishrana se sve više pretvara u filozofski način života mnogih ljudi. Sveža i čista hrana je najdraža ljudima u gradovima, gde se najviše predlaže prerađena hrana u velikim lancima prodavnica hrane, u kojima se...
21. okt.
Namirnice, koje nikada ne treba da jedete zajednoAko želite da budete zdravi i uvek izgledate savršeno, osećajući se savršeno u svom telu, onda je važno znati ko su te kombinacije....
15. jun
Brauni koji se ne pekuOrahe, kakao u prahu i so stavite u mašinu za mlevenje i meljite dok se ne mrvi. Dodajte urme i kokosovo ulje, blendirajte dok se ne sjedini i postane glatko....
25. januar
Čizkejk koji se ne pečeZa donji deo:
Mutiti mikserom 150 g šećera u prahu, margarin, dobro izmešati pa dodati keks, sok i sve izmešati, preliti u kalup tj. pleh i poravnati, staviti u frižider.
Za fil:
50 ml vode i 1 želatin izmešati i ostaviti...
21. april
1
4 namirnice, koje ne treba da perete pre pripremeUkus hrane nikad ne dolazi na gotovo, on je uvek rezultat raznih pravilnih i važnih načina pripreme. Odabir, pranje i čuvanje su neke od pretpostavki za uspeh svakog jela. Ali, kao i svuda, tako i u kuhinji, svako pravilo...
23. dec.
Namirnice, koje nikada ne treba da držite u frižideruTo je zbog činjenice da hladan vazduh prekida proces zrenja. Niska temperatura takođe menja strukturu paradajza. Držite paradjz van frižidera i kupujte količinu za koju ste sigurni da možete pojesti....
21. sep.
Namirnice koje ne bi trebalo da jedete za doručakDoručak se smatra najvažnijim obrokom, jer on daje telu energiju da obavlja poslove tokom dana. Kada preskočimo doručak, osećamo se umorno tokom dana, a uveče se prejedamo.
Međutim, ako se zasitimo dobro za vreme...
03. jul