Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Burgeri sa mocarelomPred kraj pečenja, preko burgera stavite sitno iseckanu mocarelu.
Poklopite na krato da se mocarela rastopi.
Gotove burgere stavite preko pretodno isečene na pola hlepčiće i zapečene na gril tiganju....
30. jul
Burgeri na moj načinSitno što sitnije iseckati ljutu papričicu i luk. Mleveno meso staviti u dublju činiju i dodati mu jaja, kečap, prašak za pecivo, prezlu, biber, beli luk u prahu, sitno iseckanu papričicu ljutu i luk.
Umesite rukama sve...
15. maj
Domaći burgeri sa čorizomPreko jedne polovine burgera stavite po dva parčeta čoriza, viršlu, prženi krompir, krastavčiće, malo sosa, paradajz i kečap po želji.
Pokrijte drugom polovinom burgera....
12. april
Domaći burgeri sa jajimaStavljamo zaprženi luk, jaje, masline, kisele krastavčiće, paradajz, file i kačkavalj za kraj ukusnih burgera.
Ovi domaći burgeri sa jajima će se svideti svima....
22. januar
Mini burgeri za žurkuImajte u vidu da će se lepinje tokom pečenja malo naduti, dok će se burgeri smanjiti tokom prženja. Stavite meso u tiganj sa dnom koje se ne lepi i pržite dok ne bude gotovo....
03. januar
Burgeri sa domaćim hlepčićima1. Pripremamo hlepčiće za burgere tako što aktiviramo kvasac u prethodno ugrejanom svežem mleku sa kašičicom šećera.
2. Prosevamo brašno u posudu, pravimo udubljenje u koje sipamo maslinovo ulje, polovinu soli, kvasac...
08. april
Burgeri od kukuruzaOd smese napravite 4 jednaka burgera. Poređajte ih u tepsiju obloženu papirom za pečenje i stavite ih u frižider na pola sata....
24. jul
Burgeri od pšeniceBurgeri su veoma meki (takvi i treba da budu) i ako vam je teško da ih okrenete pomoću lopatice, onda možete uzeti još jednu i obema ih okrenuti....
23. april
Ćureći burgeri na gril tiganjuĆureći bataci se veoma dobro operu.
Skida se koža i očisti se od kostiju.
Meso se samelje u mašinici za mlevenje mesa.
Dodaje se začin za burgere Klasik.
Mleveno meso se umesi i ostavlja se na 30 minuta u frižideru...
08. januar
Domaći burgeri sa mekanim lepinjamaZa lepinje ugrejte sveže mleko i u 100 ml rastvorite kvasac, šećer i ostavite da se aktivira 10-15 minuta na toplom. Prosejte brašno i so i napravite udubljenje, u njega sipajte ulje, preostalo mleko i aktivirani kvasac....
17. jun
Vegetarijanski burgeri sa belim pasuljemZapržite luk u tiganju sa 3 kašike maslinovog ulja 5 minuta. Dodajte narendanu šargarepu i pržite još 5 minuta. Sklonite s ringle i dodajte paradajz pire.
Zagrejte gril tiganj. Izgnječite pasulj sa presom za krompir i...
21. april
Burgeri u air fryer-uEvo vam jedan zdraviji prikaz burgera omiljenih malima i velikima, kojima možete da oduševite svoje goste.
Burgeri u air fryer-u su veoma ukusni....
26. nov.
Burgeri u lepinjama sa susamomSameljite svinjsko meso. Dodajte mu so i/ili začine po želji. Napravite ćufte srednje veličine.
Ispržite ćufte sa obe strane ravnomerno, u zagrejanom tiganju, sa malo ulja. Kada se isprže, onda ih stavite na stranu....
22. april
Domaći burgeri sa telećim mesom i pestomNeka Vam je slatko sa mojim domaćim burgerom sa telećim mesom i pestom!...
14. feb.
Domaći teleći burgeri sa slaninom i gaudomSjajni su naši domaći teleći burgeri sa slaninom i gaudom....
20. dec.
Burgeri sa jagnjećim ćufticama i karamelizovanim lukomOblikujemo ćuftice i zajedno sa burgerima ih pečemo na gril tiganju, burgere isečemo na dva dela i zapečemo oba.
Stavljamo kačkavalj na pečeni deo i ćuftu, koja je več pečena....
14. jul
Sočni burgeri od telećeg mlevenog mesaPritisnite blago, da se spljeskaju kao burgeri. Stavite ih na tanjir namazan maslinovim uljem i stavite u frižider na oko 30 minuta....
20. april
Burgeri sa pečenom jagnjetinom i salatom od jajaOdvojite žumanca od jaja i stavite u posudu štapnig miksera. Dodajte sok od pola limuna, ulje i prstohvat soli. Stavite štapni mikser na dno posude i lagano ga dižite, pasirajte tako što vučete na gore dok ne dobijete gladak...
10. jul
Zanimljivosti o cimetu, koje niste znaliAroma cimeta je neverovatna i budi u svima nama osećaj topline. Nekada je bio veoma cenjen, toliko da su se zbog njega vodile i bitke. Koristio se kao valuta i smatrao se veoma jakim afrodizijakom.
Poreklom sa Cejlona...
02. april
Vedži burgeriOcedite od vode dve konzerve pasulja, sipajte u posudu i izgnječite viljuškom.
Jednu glavicu luka sitno iseckajte i dodajte u pasulj. Dodajte dva jajeta i 2-3 izmrvljena suva hleba ili prezle (dok ne dobijete homogenu...
13. mart
Sočni burgeriZagrevamo ulje u tiganju i zapržimo sitno isečen luk.
Za to vreme podelimo mleveno meso na 4 jednaka dela. Svaki deo uvaljamo u brašno u spljeskamo rukama da se dobije pljosnata ćuftica.
Stavljamo u tiganj i pržimo...
13. jun