Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Zašto bi trebalo da jedemo više cvekle?Ako želite da se hranite zdravo, cvekla bi trebalo da bude nezaobilazan deo vaše ishrane.
Naučite takođe kako čuvati cveklu i za šta je dobar sok od cvekle....
06. dec.
Zašto bi trebalo da jedemo više jagoda? Pogledajte zašto bi trebalo da jedemo više jagoda!
Jagode za jak imuni sistem
Zahvaljujući visokom sadržaju vitamina C jagode su odličan imunostimulator....
27. nov.
Zašto redovno treba da jedete džigericu?Crna džigerica sisara, domaćih kokoški i patki i nekih vrsta riba se konzumiraju kao hrana. Goveđa, jagnjeća, teleća, pileća i guščija džigerica se koristi kao izvor hrane. Kod nas i u mnogim drugim zemljama se konzumira...
07. okt.
Namirnice koje ne bi trebalo da jedete za doručakZato prvi obrok treba da bude ukusan i koristan. Najkorisnijim namirnicama za doručak se smatraju jaja, pečurke, avokado, sitan sir, mekinje sa jogurtom....
03. jul
Zašto treba češće jesti brancina?Pojedinačna netrpeljivost prema jelima od ribe ili neka alergija na ribu jedini je razlog da se ne jede ova fina riba.
Ne treba zanemariti ni kulinarske prednosti brancina....
08. okt.
Zašto treba da jedemo jajaZašto ne treba da izbacujemo jaja iz našeg jelovnika?
- Jaja su odličan izvor belančevina i ovo je divna alternativa mesa i ribe.
- Jaja sadrže malo kalorija - u jednom oko 76 kalorija....
07. mart
Evo zašto treba da jedete više kivijaU korist respiratornog sistema
Ljudi sa astmom i hroničnim problemima sa respiratornim sistemom takođe češće treba da jedu kivi....
17. nov.
Brza hrana vodi do depresije! Pogledajte šta bi trebalo da jedeteŠta treba da bude deo vaše ishrane, kako biste izbegli stres i da sprečite pojavu depresije?...
17. sep.
Zašto treba da jedemo više kiseljaka?Pošto kiseljak sadrži povećane količine soli oksalne kiseline, neki pacijenti treba da se uzdrže od konzumiranja ove biljke. Ljudi koji pate od gihta, artritisa, reumatizma treba da ga izbace iz ishrane....
09. maj
Zašto treba često da jedemo japansku jabuku?Japanska jabuka je unikatno voće koje ne voli svako, ali je toliko korisno da ne zaslužuje da se zanemari. Božanstveni plod je vitaminska bomba, vekovima poznata po svojim lekovitim svojstvima.
Egzotična biljka potiče...
09. dec.
Zašto da jedemo kariVeć znate zašto da jedete kari. On je cenjen gost u svakoh kuhinji. Ne propustite da ga dodate posnom sočivu ili pak jelima sa pirinčem....
30. mart
Zašto da jedemo grožđeNezavisno od vrste grožđa koje jedete, možete biti sigurni da će vam obezbediti važne vitamine kao što su vitamin A, vitamin C, vitamin B6, vitamin B i folnu kiselinu....
04. mart
Svako bi trebalo da ima teglu kokosovog ulja kod kuće! Evo i zaštoTakođe, ne treba zanemariti i to da se kokosovo ulje koristi za isipiranje usne duplje, deluje osvežavajuće, antibakterijsko, izbeljuje zubnu gleđ, štiti od karijesa....
27. jun
Zašto nikada ne bi trebalo da jednu te istu plastičnu flašu koristite dvaputTakođe, trebalo bi obratiti pažnju na broj 7, koji se nalazi na dnu plastične flaše i koji upućuje na sadržaj bisfenola A, a tako bi trebalo i izbegavati konzervirane namirnice za decu, da se u mikrotalasnoj ne zagrevaju...
04. feb.
Evo zašto treba da pazite na jedenje urmiBudući da sadrže visok nivo šećera čovek treba da ograniči njihovu konzumaciju, da bi izbegao visok šećer u krvi....
28. avgust
Zašto treba da jedemo kiselo mleko svakog dana?Ako treba da smislimo rečenicu o koristima kiselog mleka, možemo da parafraziramo već onu koja je smišljena za jabuku i ona će glasiti: jedna kantica kiselog mleka na dan držaće doktora daleko od mene....
18. jun
Zašto da jedemo više oraha?Orasi se smatraju jednom od najzdravijih orašastih plodova zbog kombinacije visoke količine vitamina, minerala, proteina, zdravih masti, vlakana i antioksidanasa. Samo oko 30 grama mogu dati dovoljnu dnevnu dozu omega...
16. mart
Zašto da jedemo sirova jaja?Proces kuvanja jaja uništava mnoge koristi koje se nalaze u njima, koje su našim organima toliko očajno potrebne, obzirom da se priroda proteina i masti menja kada je izložena toploti.
Kada se kuvaju, protein iz jaja...
18. mart
Zašto da jedemo više avokada?Takođe, pročitajte da li pravilno jedeš avokado i kako da čuvamo avokado....
18. okt.
Zašto da jedemo više pikantnih jelaU ishrani postoji mnogo mitova i što je jedna hrana nestandardnija, to su predstave o njoj kontradiktornije. Kada je reč o nestandardnim kvalitetima ukusa, pikantna hrana drži prvo mesto.
Mišljenja o njima variraju gotovo...
20. dec.
Zašto da jedemo više prepeličijih jaja?Ako redovno jedete prepeličija jaja, onda možete da poboljšate funkcionisanje nervnog sistema, da normalizujete procese koji su odgovorni za pamćenje i pažnju....
21. sep.
Kuvani kukuruz - zašto da ga jedemo?Ali da li je vredno da ga jedete, ukoliko se pridržavate pravila tankog struka. Da li smemo da jedemo kukuruz i da li je on dijetalni proizvod - odgovor na ovo i druga pitanja nalazi se u članku....
04. nov.
Zašto je neophodno da jedemo brokoli?A ako vam ovi razlozi nisu dovoljni da češće jedete brokoli, onda će vas naši ukusni recepti svakako ohrabriti da se malo zaigrate u kuhinji:
- pečen brokoli;
- glavna jela sa brokolijem;
- pohovan brokoli;
-...
09. januar
Namirnice koje ne bi trebalo da se jedu zajednoEksperti kažu da pojedine kombinacije namirnica, koje svakodnevno konzumiramo, u suštini nimalo nisu korisne i trebalo bi da izbegavamo da ih zajedno konzumiramo....
23. feb.
Koliko proteina treba da jedete dnevno?Međutim, postoje veoma različita mišljenja o tome koliko proteina treba da jedete dnevno. Većina zvaničnih organizacija za ishranu preporučuje prilično skroman unos proteina....
27. januar