Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Šta da ne radimo kada začinjavamo hranu?Kada se u jednom receptu kaže "začinite po ukusu", to znači da je pravilan način da stavljate hrabo....
14. nov.
Namirnice, koje nikada ne treba da držite u frižideruPredstavljamo vam hranu koju nikad ne treba da držite u frižideru.
Paradajz
Koliko god čudno da zvuči, paradajz ne treba da čuvate u frižideru. Da biste se uverili, napravite eksperiment....
21. sep.
Kako da očistite frižider?Pogledajte još:
- kako odmrznuti frižider;
- zašto frižider pravi led;
- zašto frižider bruji;...
07. sep.
Zašto da stavljate listove trešanja i crne ribizle u domaće turšije?Dodajte sirće i sipajte vruću marinadu u tegle i zatvorite ih. Nakon toga okrenite i uvijte toplom krpom ili ćebetom....
18. avgust
Ovi začini ne treba da se stavljaju u isto jeloUpotrebljava se i za mariniranje i konzerviranje i za razliku od većine začina stavlja se na samom početku kuvanja;/page
page11....
09. april
Hrana, koju ne možete da zamrzavate u zamrzivačuAli, postoji i takva hrana koja ne može da se zamrzava u frižideru, zato što se njihovi kvaliteti ukusa menjaju.
Osim toga, postoji hrana koja može da bude štetna za zdravlje nakon stajanja u zamrzivaču....
22. okt.
Evo razloga zašto ne možete da se oslobodite masnoće na stomakuPitali ste se, zašto neki ljudi toliko teško oslobađaju masnoće na stomaku?...
08. okt.
Fan si badema? Pogledaj zašto ne treba da preteruješ sa njimaBademi su oduvek bili izvor hranljivih materija i energije. Bademi su sastavljeni od ugljenih hidrata, proteina, masti, magnezijuma i drugog i sastavni su deo doručka u mnogim domaćinstvima širom sveta.
Sirovi ili pečeni...
18. jul
Zašto frižider zuji?Frižider je kućni aparat koji je prisutan u svakom domaćinstvu. Pomoću njega čuvamo svoju hranu i štitimo je od kvarenja....
04. jun
Zašto mi se ne pije voda?Ako ne osećate žedj, to ne znači da vašem telu nije potrebna tečnost. Svakog dana, na različite načine, koristimo 1, 5 - 2, 5 litra vode na prijatnoj temperaturi i vlažnosti, a pri vrućini i fizičkim naporima i više. Ovo...
01. okt.
Zašto ne treba jesti voće uvečeNedavno istraživanje lekara specijalista je pokazalo koliko štetan može biti unos voća u večernjim satima. Koliko i da je u principu voće korisno, postoji realna opasnost ako se ne konzumira u umerenim količinama.
Voće...
28. april
1
Pravila da vaš frižider troši manje strujeNikada ne stavljajte toplu hranu u frižider – Ako stavite toplu hranu u frižider, prvo, ona će se pokvariti, drugo, temperatura u frižideru će porasti i sistem za hlađenje će morati da radi jače i duže....
18. mart
Hrana koju niko iznad četrdesete godine ne treba da jede!Slatkiši
Slatkiši i šećer su takođe hrana na koju treba da zaboravite ako imate više od 40 godina....
08. maj
Otrovi, koje treba da prestanete da stavljate na svoj stoGrickalice i čipsevi
Kategorično spadaju u takozvanu nezdravu hranu koju nikada ne treba da stavljate na svoj sto....
19. jul
Zašto da jedemo kariVeć znate zašto da jedete kari. On je cenjen gost u svakoh kuhinji. Ne propustite da ga dodate posnom sočivu ili pak jelima sa pirinčem....
30. mart
Zašto da jedemo grožđeGrožđe je jedno od najkorisnijeg i najomiljenijeg voća, posebno zbog svog tvrdog ukusa, sveže teksture, sočnosti i atraktivne boje. Dobra vest jeste da je ovo voće bogato osnovnim hranljivim materijama i skoro je kao lek,...
04. mart
Zašto da koristimo cimet?Upravo ova jedinjenja pružaju mnoge zdravstvene koristi i takođe deluju kao konzervans u pripremi hrane....
05. dec.
Zašto ne treba mešati alkohol i tablete?Uputstva za upotrebu skoro svakog leka upozoravaju da se ne pije alkohol tokom uzimanja. Ali uprkos dobro poznatoj opasnosti kombinovanja lekova sa alkoholom, mnogi ljudi ignorišu ovo pravilo.
Većina lekova, kako na recept...
31. maj
Ne mešajte hranu, kako biste duže živeli!Hranu koja sadrži ugljene hidrate, ne treba mešati sa životinjskom hranom, nego sa salatom od povrća. Povrće može da se obrađuje na pari, roštilju ili da se kuva....
02. mart
Pogledajte zašto je važno da ne dezinfikujete kuću izbeljivačem i preparatima sa hlorom!Razmišljanje o zdravlju u ovoj važnoj fazi - borbi protiv koronavirusa je obavezno. Sledeći naše preporučene mere za brobu protiv koronavirusa, pravimo veoma značajnu grešku, koje nismo svesni.
Pod čistimo izbeljivačem...
04. avgust
Zašto nikada ne bi trebalo da jednu te istu plastičnu flašu koristite dvaputGlenvil savetuje da kupujte eplastične flaše bez bisfenola A (BPA) i da izbegavate ispiranje flaša vrućom vodom, jer to ubrzava oslobađanje hemijskih supstanci 55 puta brže od uobičajenog....
04. feb.
Da pomognemo organizmu da lakše obrađuje hranuNeki enzimi se oslobađaju za proteinsku hranu, a drugi za hranu sastavljenu od ugljenih hidrata, zbog čega se ti enzimi oslobađaju kada hrana uđe u organizam....
25. jun
Zašto da jedemo više oraha?Orasi se smatraju jednom od najzdravijih orašastih plodova zbog kombinacije visoke količine vitamina, minerala, proteina, zdravih masti, vlakana i antioksidanasa. Samo oko 30 grama mogu dati dovoljnu dnevnu dozu omega...
16. mart
Zašto da jedemo sirova jaja?Proces kuvanja jaja uništava mnoge koristi koje se nalaze u njima, koje su našim organima toliko očajno potrebne, obzirom da se priroda proteina i masti menja kada je izložena toploti.
Kada se kuvaju, protein iz jaja...
18. mart
Zašto da jedemo više avokada?Umesto da hranite vašu bebu prerađenom hranom, avokado može da bude prva hrana vašeg deteta. I poslednje, ali ne najmanje bitno, ima visok sadržaj magnezijuma....
18. okt.