Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Šta da ne radimo kada začinjavamo hranu?Šta da ne radimo kada začinjavamo hranu?
14. nov.
Kada se u jednom receptu kaže "začinite po ukusu", to znači da je pravilan način da stavljate hrabo....
Namirnice, koje nikada ne treba da držite u frižideruNamirnice, koje nikada ne treba da držite u frižideru
21. sep.
Predstavljamo vam hranu koju nikad ne treba da držite u frižideru. Paradajz Koliko god čudno da zvuči, paradajz ne treba da čuvate u frižideru. Da biste se uverili, napravite eksperiment....
Kako da očistite frižider?Kako da očistite frižider?
07. sep.
Pogledajte još: - kako odmrznuti frižider; - zašto frižider pravi led; - zašto frižider bruji;...
Zašto da stavljate listove trešanja i crne ribizle u domaće turšije?Zašto da stavljate listove trešanja i crne ribizle u domaće turšije?
18. avgust
Dodajte sirće i sipajte vruću marinadu u tegle i zatvorite ih. Nakon toga okrenite i uvijte toplom krpom ili ćebetom....
Ovi začini ne treba da se stavljaju u isto jeloOvi začini ne treba da se stavljaju u isto jelo
09. april
Upotrebljava se i za mariniranje i konzerviranje i za razliku od većine začina stavlja se na samom početku kuvanja;/page page11....
Hrana, koju ne možete da zamrzavate u zamrzivačuHrana, koju ne možete da zamrzavate u zamrzivaču
22. okt.
Ali, postoji i takva hrana koja ne može da se zamrzava u frižideru, zato što se njihovi kvaliteti ukusa menjaju. Osim toga, postoji hrana koja može da bude štetna za zdravlje nakon stajanja u zamrzivaču....
Evo razloga zašto ne možete da se oslobodite masnoće na stomakuEvo razloga zašto ne možete da se oslobodite masnoće na stomaku
08. okt.
Pitali ste se, zašto neki ljudi toliko teško oslobađaju masnoće na stomaku?...
Fan si badema? Pogledaj zašto ne treba da preteruješ sa njimaFan si badema? Pogledaj zašto ne treba da preteruješ sa njima
18. jul
Bademi su oduvek bili izvor hranljivih materija i energije. Bademi su sastavljeni od ugljenih hidrata, proteina, masti, magnezijuma i drugog i sastavni su deo doručka u mnogim domaćinstvima širom sveta. Sirovi ili pečeni...
Zašto frižider zuji?Zašto frižider zuji?
04. jun
Frižider je kućni aparat koji je prisutan u svakom domaćinstvu. Pomoću njega čuvamo svoju hranu i štitimo je od kvarenja....
Zašto mi se ne pije voda?Zašto mi se ne pije voda?
01. okt.
Ako ne osećate žedj, to ne znači da vašem telu nije potrebna tečnost. Svakog dana, na različite načine, koristimo 1, 5 - 2, 5 litra vode na prijatnoj temperaturi i vlažnosti, a pri vrućini i fizičkim naporima i više. Ovo...
Zašto ne treba jesti voće uvečeZašto ne treba jesti voće uveče
28. april
1
Nedavno istraživanje lekara specijalista je pokazalo koliko štetan može biti unos voća u večernjim satima. Koliko i da je u principu voće korisno, postoji realna opasnost ako se ne konzumira u umerenim količinama. Voće...
Pravila da vaš frižider troši manje strujePravila da vaš frižider troši manje struje
18. mart
Nikada ne stavljajte toplu hranu u frižider – Ako stavite toplu hranu u frižider, prvo, ona će se pokvariti, drugo, temperatura u frižideru će porasti i sistem za hlađenje će morati da radi jače i duže....
Hrana koju niko iznad četrdesete godine ne treba da jede!Hrana koju niko iznad četrdesete godine ne treba da jede!
08. maj
Slatkiši Slatkiši i šećer su takođe hrana na koju treba da zaboravite ako imate više od 40 godina....
Otrovi, koje treba da prestanete da stavljate na svoj stoOtrovi, koje treba da prestanete da stavljate na svoj sto
19. jul
Grickalice i čipsevi Kategorično spadaju u takozvanu nezdravu hranu koju nikada ne treba da stavljate na svoj sto....
Zašto da jedemo kariZašto da jedemo kari
30. mart
Već znate zašto da jedete kari. On je cenjen gost u svakoh kuhinji. Ne propustite da ga dodate posnom sočivu ili pak jelima sa pirinčem....
Zašto da jedemo grožđeZašto da jedemo grožđe
04. mart
Grožđe je jedno od najkorisnijeg i najomiljenijeg voća, posebno zbog svog tvrdog ukusa, sveže teksture, sočnosti i atraktivne boje. Dobra vest jeste da je ovo voće bogato osnovnim hranljivim materijama i skoro je kao lek,...
Zašto da koristimo cimet?Zašto da koristimo cimet?
05. dec.
Upravo ova jedinjenja pružaju mnoge zdravstvene koristi i takođe deluju kao konzervans u pripremi hrane....
Zašto ne treba mešati alkohol i tablete?Zašto ne treba mešati alkohol i tablete?
31. maj
Uputstva za upotrebu skoro svakog leka upozoravaju da se ne pije alkohol tokom uzimanja. Ali uprkos dobro poznatoj opasnosti kombinovanja lekova sa alkoholom, mnogi ljudi ignorišu ovo pravilo. Većina lekova, kako na recept...
Ne mešajte hranu, kako biste duže živeli!Ne mešajte hranu, kako biste duže živeli!
02. mart
Hranu koja sadrži ugljene hidrate, ne treba mešati sa životinjskom hranom, nego sa salatom od povrća. Povrće može da se obrađuje na pari, roštilju ili da se kuva....
Pogledajte zašto je važno da ne dezinfikujete kuću izbeljivačem i preparatima sa hlorom!Pogledajte zašto je važno da ne dezinfikujete kuću izbeljivačem i preparatima sa hlorom!
04. avgust
Razmišljanje o zdravlju u ovoj važnoj fazi - borbi protiv koronavirusa je obavezno. Sledeći naše preporučene mere za brobu protiv koronavirusa, pravimo veoma značajnu grešku, koje nismo svesni. Pod čistimo izbeljivačem...
Zašto nikada ne bi trebalo da jednu te istu plastičnu flašu koristite dvaputZašto nikada ne bi trebalo da jednu te istu plastičnu flašu koristite dvaput
04. feb.
Glenvil savetuje da kupujte eplastične flaše bez bisfenola A (BPA) i da izbegavate ispiranje flaša vrućom vodom, jer to ubrzava oslobađanje hemijskih supstanci 55 puta brže od uobičajenog....
Da pomognemo organizmu da lakše obrađuje hranuDa pomognemo organizmu da lakše obrađuje hranu
25. jun
Neki enzimi se oslobađaju za proteinsku hranu, a drugi za hranu sastavljenu od ugljenih hidrata, zbog čega se ti enzimi oslobađaju kada hrana uđe u organizam....
Zašto da jedemo više oraha?Zašto da jedemo više oraha?
16. mart
Orasi se smatraju jednom od najzdravijih orašastih plodova zbog kombinacije visoke količine vitamina, minerala, proteina, zdravih masti, vlakana i antioksidanasa. Samo oko 30 grama mogu dati dovoljnu dnevnu dozu omega...
Zašto da jedemo sirova jaja?Zašto da jedemo sirova jaja?
18. mart
Proces kuvanja jaja uništava mnoge koristi koje se nalaze u njima, koje su našim organima toliko očajno potrebne, obzirom da se priroda proteina i masti menja kada je izložena toploti. Kada se kuvaju, protein iz jaja...
Zašto da jedemo više avokada?Zašto da jedemo više avokada?
18. okt.
Umesto da hranite vašu bebu prerađenom hranom, avokado može da bude prva hrana vašeg deteta. I poslednje, ali ne najmanje bitno, ima visok sadržaj magnezijuma....