Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Čaj od crne ribizle - zašto da ga pijemo?Čaj od listova crne ribizle je veoma popularan među ljudima u nekim severnijim zemljama. Hajde da vidimo zašto.
Sve je korisno u ribizli - i plod, i lišće, pa čak i grančice....
02. dec.
Slatko od crne ribizleTako treba da ostanu jednu noć.
Slatko se ne steriliše.
Slatko od crne ribizle je spremno....
26. okt.
Listovi crne ribizle - dar prirode koji leči sve Primena listova crne ribizle
Infuz od listova ribizle se uzima za poremećaje metabolizma i krvarenja....
27. nov.
Slatko od crne ribizle za torte i kolačeDa bi se sačuvao izgled i oblik zrnca crne ribizle potrebno je da ih stavimo u ključalu vodu na 2 minute.
Sok procedite od soka u posebnu posudu i sačuvajte ga, koristite ga za napitak od crne ribizle....
16. nov.
Zdravstvene koristi crne ribizleVoćni sok od crne ribizle sadrži određeni polizaharid koji stimuliše imunološku zaštitu....
02. dec.
Zašto da ne stavljate vruću hranu u frižider?Zašto da ne stavljate vruću hranu u frižider?
U našoj užurbanoj svakodnevici često moramo da kuvamo večeru. Veći deo ljudi čeka da se jelo ohladi, a upravo pre nego što ga stave u frižider....
07. jun
Rusko domaće vino od ribizleRibizla se opere i osuši. Izgnječi se blago i stavlja se u bocu ili flašu sa širokim grlom. Preliva se sa dve litre vode, pokriva se gazom i ostavlja se pet dana na toplom tamnom mestu.
Sok se procedi....
10. okt.
Listovi duda - zašto su korisni i zašto da ih koristimoLekovita svojstva listova korisna su kod ekcema, kožnih problema. U slučaju oštećenja očiju preporučuje se i čaj od listova duda....
29. jul
Domaće slatko od trešanjaTrešnje operite, očistite koštice i posipajte šećerom i neka tako prenoće.
Nakon toga ih kuvajte dok se ne zgusnu i pre nego što sklonite sa vatre, dodajte limunsku kiselinu....
01. jul
Domaće vino od trešanjaStavljamo ih u frižider na nekoliko dana.
Domaće vino je spremno za upotrebu....
12. okt.
1
Domaće slatko od belih trešanjaTrešnje dobro operite očistite koštice. Prkeo njih sipajte šećer i ostavite ih tako 12 sati.
Zatim ih stavite da s ekuvaju na tihoj vatri, a s vremena na vreme uklanjajte penu....
04. jul
Zbog čega se stavlja aspirin u turšiju?Na ovaj način produžava rok trajanja domaće turšije, ako treba i godinama....
08. januar
Zašto se aspirin stavlja u turšiju?Aspirin produžava rok trajanja domaćih turšija, ako je potrebno i godinama....
12. sep.
Kako da pripremimo domaće grisine?A ako želite nešto hrskavije i ukusnije, pogledajte naše predloge za domaće grisine, krekere i domaće grickalice....
13. jul
Mešana Turšija u TeglamaStavljamo sve začine u teglu, prelijemo ključalom vodom, zatvorimo i okrećemo bez kuvanja....
26. dec.
Šarena turšija u teglamaKada se ohlade, stavljaju se za zimu u podrum ili ostavu na tamno i hladno.
Šarena turšija u teglama je gotova....
23. jul
Brza turšija u buretuBrza turšija u buretu može se konzumirati već sledećeg dana.
Na hladnom mestu traje više od mesec dana....
04. sep.
Turšija u plastičnim bocamaDa bi nam bilo lakše prilikom vađenja gotove turšije, gornji deo boce isečemo, da se dobije širi otvor. Poklapamo bocu odsečenim parčetom....
25. nov.
Jesenja turšija u šerpiOstavljamo da se ohladi.
Čuvamo na prohladnom mestu, ne u frižideru.
Konzumiramo jesenju turšiju nakon 2 dana, ako se ovako čuva može stajati oko 10-12 dana.
Svakog dana turšija je sve ukusnija....
30. okt.
Seoska turšija u buretuDok se povrće ređa stavlja se i krupno isečen celer. Kroz slojeve se stavlja i po jedna glaica belog luka isečena na pola.
Krastavčići prvi budu gotovi, zato se stavljaju poslednji....
16. avgust
1
Slana turšija u buretuOčistite povrće i po želji da nasecite na krupne komade. Poređajte povrće u bure i dodajte 30-40 g soli na 1 kg povrća.
Dolijte vodu do vrha bureta i zatvorite ga. Nakon 3-4 dana, turšiju treba pretakati crevom....
11. avgust
RibizleZanimljiva činjenica je da pupoljci, listovi i grančice ribizle takođe imaju dosta vitamina, pa je to razlog zašto se listovi i grančice koriste za pravljenje čajeva i uspešno leče prehladu i druga oboljenja....
30. maj
Zašto turšija omekša?Ako jeste, ali ne znate zašto je to tako, u narednim redovima ćemo navesti razloge zbog kojih turšija omekšava.
Zašto omekšava turšija
1....
07. mart
Zeleni paradajz iz turšije sa jajimaSkroz na kraju se stavljaju jaja i peršun. Prži se dok ne bude gotovo.
Servira se toplo....
27. dec.