Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Čaj od crne ribizle - zašto da ga pijemo?Čaj od crne ribizle - zašto da ga pijemo?
02. dec.
Čaj od listova crne ribizle je veoma popularan među ljudima u nekim severnijim zemljama. Hajde da vidimo zašto. Sve je korisno u ribizli - i plod, i lišće, pa čak i grančice....
Slatko od crne ribizleSlatko od crne ribizle
26. okt.
Tako treba da ostanu jednu noć. Slatko se ne steriliše. Slatko od crne ribizle je spremno....
Listovi crne ribizle - dar prirode koji leči sve ​Listovi crne ribizle - dar prirode koji leči sve ​
27. nov.
Primena listova crne ribizle Infuz od listova ribizle se uzima za poremećaje metabolizma i krvarenja....
Slatko od crne ribizle za torte i kolačeSlatko od crne ribizle za torte i kolače
16. nov.
Da bi se sačuvao izgled i oblik zrnca crne ribizle potrebno je da ih stavimo u ključalu vodu na 2 minute. Sok procedite od soka u posebnu posudu i sačuvajte ga, koristite ga za napitak od crne ribizle....
Zdravstvene koristi crne ribizleZdravstvene koristi crne ribizle
02. dec.
Voćni sok od crne ribizle sadrži određeni polizaharid koji stimuliše imunološku zaštitu....
Zašto da ne stavljate vruću hranu u frižider?Zašto da ne stavljate vruću hranu u frižider?
07. jun
Zašto da ne stavljate vruću hranu u frižider? U našoj užurbanoj svakodnevici često moramo da kuvamo večeru. Veći deo ljudi čeka da se jelo ohladi, a upravo pre nego što ga stave u frižider....
Rusko domaće vino od ribizleRusko domaće vino od ribizle
10. okt.
Ribizla se opere i osuši. Izgnječi se blago i stavlja se u bocu ili flašu sa širokim grlom. Preliva se sa dve litre vode, pokriva se gazom i ostavlja se pet dana na toplom tamnom mestu. Sok se procedi....
Listovi duda - zašto su korisni i zašto da ih koristimoListovi duda - zašto su korisni i zašto da ih koristimo
29. jul
Lekovita svojstva listova korisna su kod ekcema, kožnih problema. U slučaju oštećenja očiju preporučuje se i čaj od listova duda....
Domaće slatko od trešanjaDomaće slatko od trešanja
01. jul
Trešnje operite, očistite koštice i posipajte šećerom i neka tako prenoće. Nakon toga ih kuvajte dok se ne zgusnu i pre nego što sklonite sa vatre, dodajte limunsku kiselinu....
Domaće vino od trešanjaDomaće vino od trešanja
12. okt.
1
Stavljamo ih u frižider na nekoliko dana. Domaće vino je spremno za upotrebu....
Domaće slatko od belih trešanjaDomaće slatko od belih trešanja
04. jul
Trešnje dobro operite očistite koštice. Prkeo njih sipajte šećer i ostavite ih tako 12 sati. Zatim ih stavite da s ekuvaju na tihoj vatri, a s vremena na vreme uklanjajte penu....
Zbog čega se stavlja aspirin u turšiju?Zbog čega se stavlja aspirin u turšiju?
08. januar
Na ovaj način produžava rok trajanja domaće turšije, ako treba i godinama....
Zašto se aspirin stavlja u turšiju?Zašto se aspirin stavlja u turšiju?
12. sep.
Aspirin produžava rok trajanja domaćih turšija, ako je potrebno i godinama....
Kako da pripremimo domaće grisine?Kako da pripremimo domaće grisine?
13. jul
A ako želite nešto hrskavije i ukusnije, pogledajte naše predloge za domaće grisine, krekere i domaće grickalice....
Mešana Turšija u TeglamaMešana Turšija u Teglama
26. dec.
Stavljamo sve začine u teglu, prelijemo ključalom vodom, zatvorimo i okrećemo bez kuvanja....
Šarena turšija u teglamaŠarena turšija u teglama
23. jul
Kada se ohlade, stavljaju se za zimu u podrum ili ostavu na tamno i hladno. Šarena turšija u teglama je gotova....
Brza turšija u buretuBrza turšija u buretu
04. sep.
Brza turšija u buretu može se konzumirati već sledećeg dana. Na hladnom mestu traje više od mesec dana....
Turšija u plastičnim bocamaTuršija u plastičnim bocama
25. nov.
Da bi nam bilo lakše prilikom vađenja gotove turšije, gornji deo boce isečemo, da se dobije širi otvor. Poklapamo bocu odsečenim parčetom....
Jesenja turšija u šerpiJesenja turšija u šerpi
30. okt.
Ostavljamo da se ohladi. Čuvamo na prohladnom mestu, ne u frižideru. Konzumiramo jesenju turšiju nakon 2 dana, ako se ovako čuva može stajati oko 10-12 dana. Svakog dana turšija je sve ukusnija....
Hladna turšija u burencetuHladna turšija u burencetu
19. nov.
Dobićete fantastičnu hladnu turšiju u burencetu....
Seoska turšija u buretuSeoska turšija u buretu
16. avgust
1
Dok se povrće ređa stavlja se i krupno isečen celer. Kroz slojeve se stavlja i po jedna glaica belog luka isečena na pola. Krastavčići prvi budu gotovi, zato se stavljaju poslednji....
Slana turšija u buretuSlana turšija u buretu
11. avgust
Očistite povrće i po želji da nasecite na krupne komade. Poređajte povrće u bure i dodajte 30-40 g soli na 1 kg povrća. Dolijte vodu do vrha bureta i zatvorite ga. Nakon 3-4 dana, turšiju treba pretakati crevom....
RibizleRibizle
30. maj
Zanimljiva činjenica je da pupoljci, listovi i grančice ribizle takođe imaju dosta vitamina, pa je to razlog zašto se listovi i grančice koriste za pravljenje čajeva i uspešno leče prehladu i druga oboljenja....
Zašto turšija omekša?Zašto turšija omekša?
07. mart
Ako jeste, ali ne znate zašto je to tako, u narednim redovima ćemo navesti razloge zbog kojih turšija omekšava. Zašto omekšava turšija 1....
Zeleni paradajz iz turšije sa jajimaZeleni paradajz iz turšije sa jajima
27. dec.
Skroz na kraju se stavljaju jaja i peršun. Prži se dok ne bude gotovo. Servira se toplo....