Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Zašto da ne stavljate vruću hranu u frižider?Zašto da ne stavljate vruću hranu u frižider?
07. jun
Zašto da ne stavljate vruću hranu u frižider? U našoj užurbanoj svakodnevici često moramo da kuvamo večeru. Veći deo ljudi čeka da se jelo ohladi, a upravo pre nego što ga stave u frižider....
Kako odmrznuti frižider?Kako odmrznuti frižider?
18. nov.
Sačekajte da se led otopi i ceo frižider dobro obrišite suvom krpom. Opširnije: - kako instalirati frižider; - zašto se zamrzava frižider; - na koliko stepeni treba da držimo frižider....
Kako da očistite frižider?Kako da očistite frižider?
07. sep.
Pogledajte još: - kako odmrznuti frižider; - zašto frižider pravi led; - zašto frižider bruji;...
Pomoć, buđ u frižideruPomoć, buđ u frižideru
18. okt.
Održavanje frižidera kod kuće uopšte nije lak posao. Otvarajnje frižidera prosto mora da dovede do prljanja, razlivanje tečnosti, ostaju fleke od hrane....
Pravila da vaš frižider troši manje strujePravila da vaš frižider troši manje struje
18. mart
Morate pravilno da postavite frižider - Gde ćete postaviti frižider može imati veoma dobar uticaj na to koliko električne energije će frižider da potroši....
Koliko često se čisti i odmrzava frižider?Koliko često se čisti i odmrzava frižider?
24. avgust
Pogledajte još: - zašto frižider stvara led; - zašto frižider sakuplja vodu; -kada i zašto se isključuje frižider;...
Idealna temperatura zamrzivača i frižideraIdealna temperatura zamrzivača i frižidera
05. januar
Ali da bismo imali dobre namirnice duže vreme, treba da se pridržavamo ovih stvari - koliko možemo da čuvamo različita mesa, gde treba da stoji voće i zašto neko povrće ne sme da stoji u frižideru....
Zašto stalno podrigujemo?Zašto stalno podrigujemo?
02. maj
Stalno podrigivanje je česta posledica želudačne dispepsije. Ona može biti fiziološke prirode - da se pojavi nakon obroka, posebno u slučajevima kada je hrana pikantna, a može i nakon ispijanja gaziranih pića. U takvim...
Listovi duda - zašto su korisni i zašto da ih koristimoListovi duda - zašto su korisni i zašto da ih koristimo
29. jul
Dud je jedna od biljaka, čiji su svi delovi korisni i imaju ​lekovita svojstva. Redovnom upotrebom čaja ili napitka reguliše se rad srca, krvni pritisak i protok krvi. U osušenom stanju pogodni su za kašalj, astmu i kao...
Zašto je koristan kefir?Zašto je koristan kefir?
08. feb.
Možda vam je postalo jasno zašto ga toliko vole ljudi koji teže tome da vode zdrav način života - on je izuzetno bogat korisnim probiotskim bakterijama. Pored toga, bogat je proteinima....
Bifidobakterije - zašto su korisne?Bifidobakterije - zašto su korisne?
18. okt.
Više od 100 godina je prošlo od izolacije nepatogenih anaerobnih bakterija - bifidobakterije - iz izmeta beba od strane francuskog lekara Henri Tisie. Međutim, ovi jedinstveni, mikrobni simbionti koji su najprikladniji za...
Zašto da jedemo kariZašto da jedemo kari
30. mart
Već znate zašto da jedete kari. On je cenjen gost u svakoh kuhinji. Ne propustite da ga dodate posnom sočivu ili pak jelima sa pirinčem....
Zašto da jedemo grožđeZašto da jedemo grožđe
04. mart
Grožđe je jedno od najkorisnijeg i najomiljenijeg voća, posebno zbog svog tvrdog ukusa, sveže teksture, sočnosti i atraktivne boje. Dobra vest jeste da je ovo voće bogato osnovnim hranljivim materijama i skoro je kao lek,...
Zašto je kolač gnjecav?Zašto je kolač gnjecav?
13. januar
Ponekad se desi da je kolač pečen spolja i izgleda veoma dobro, ali je unutrašnjost gnjecava - nedovoljno pečena i neprijatna na ukus. Da biste kolač dobro ispekli i spolja i iznutra, potrebno je da zagrejete rernu...
Zašto da koristimo cimet?Zašto da koristimo cimet?
05. dec.
Cimet ima jedinstvenu i jaku aromu koja se ne može pogrešiti. Neizostavan je začin za mnoge jesenje-zimske slatke užitke. Ne možemo da ostanemo ravnodušni na miris sveže pečenog kolača od jabuke i cimeta – odmah smo ispunjeni...
Zašto avokado nazivaju krvavim?Zašto avokado nazivaju krvavim?
29. okt.
Jasno je da je kršteno zeleno zlato zbog svoje zelene boje i dobre zarade koja se od njega ostvaruje, ali zašto avokado nazivaju krvavim, pogledaćemo u sledećim redovima....
Zašto su žitarice korisne?Zašto su žitarice korisne?
28. mart
Žitarice su neophodne za pravilno varenje, smiriju nervni sistem, daju oseća sitosti, tope masne naslage, a u isto vremenu daju energiju i izdržljivost, dobre reflekse, dugo pamćenje i visoku koncentraciju. Žitarice se,...
Svakog dana ukusna i domaća hrana – iz frižidera!Svakog dana ukusna i domaća hrana – iz frižidera!
31. januar
Sirove salate: - 1-2 dana u frižideru; - Ne zamrzavati. Pirinač (kuvan al dente): - 3-4 dana u frižideru; - 1-2 meseca u zamrzivaču....
Zašto je važna konzumacija jajaZašto je važna konzumacija jaja
20. maj
Jaje je namirnica životinjskog porekla koja je ukusna i jednostavna za spremanje. Dodajte jaja u svoj jelovnik, kako biste iskoristili njihove prednosti. Koliko često je hrana koju volite dobra za vas? Skoro nikada,...
Husk - zašto je toliko koristan?Husk - zašto je toliko koristan?
15. dec.
Eto zašto se husk smatra jednim od najboljeg lečenja disboze. Tako da, za izraženi efekat neophodno je istovremeno uzimanje rastvorljivih i nerastvorljivih vlakana....
Zašto da pijemo čaj ulong?Zašto da pijemo čaj ulong?
16. okt.
Vekovima se čaj povezuje sa državama Istoka. Danas je ovaj napitak omiljeni ljudima u celom svetu. Ovo je zbog ne samo neverovatnog ukusa, nego i koristi koje on nosi za zdravlje. Nezavisno od svoje vrste, čaj se preporučuje...
Zašto treba češće jesti brancina?Zašto treba češće jesti brancina?
08. okt.
Morska hrana je izuzetno korisna za zdravlje i to je svima poznato. Riba je popularno jelo na našem stolu, a vrsta je toliko mnogo, da izbor može zadovoljiti bilo koji zdravstveni ili kulinarski zahtev. Gde je u ovoj...
Zašto da jedemo više oraha?Zašto da jedemo više oraha?
16. mart
Orasi se smatraju jednom od najzdravijih orašastih plodova zbog kombinacije visoke količine vitamina, minerala, proteina, zdravih masti, vlakana i antioksidanasa. Samo oko 30 grama mogu dati dovoljnu dnevnu dozu omega...
Zašto je crni pirinač najkorisnijiZašto je crni pirinač najkorisniji
14. sep.
Kod nas je upotreba crnog pirinča u kulinarstvu slabo zastupljena. Ova sorta je, međutim, najkorisnija od svih vrsta pirinča, jer ima veće koristi za zdravlje i od braon. Crni pirinač je poznat još i kao "zabranjeni...
Zašto da jedemo sirova jaja?Zašto da jedemo sirova jaja?
18. mart
Proces kuvanja jaja uništava mnoge koristi koje se nalaze u njima, koje su našim organima toliko očajno potrebne, obzirom da se priroda proteina i masti menja kada je izložena toploti. Kada se kuvaju, protein iz jaja...