Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Crni PirinačCrni Pirinač
06. jun
Treba zapaziti da ta vrsta pirinča ima tvrđu koricu u poređenju s belom raznovrsnošću, eto zašto njegova priprema nalaže pretodno potapanje....
Zašto je smeđi pirinač korisnijiZašto je smeđi pirinač korisniji
22. januar
Smeđi pirinač je izuzetno korisna namirnica. Zbog toga zauzima 17. mesto u rangiranju specijalista za najkorisnije proizvode....
Crni pirinač sa lososomCrni pirinač sa lososom
14. jun
Nakon tog vremena ocedite pirinač veoma dobro, dodajte maslac i maslinovo ulje u njega, kao i sitno naseckani crni i beli luk. Pržite dok voda ne ispari i dok pirinač ne počne da se prži....
Crni pirinač sa pečurkamaCrni pirinač sa pečurkama
21. dec.
Crni pirinač prelijte sa oko 1 litra vrele vode, izmrvite jednu kocku bujona od povrća i stavite na šporet. Kuvajte dok se tečnost ne upije. Isecite pečurke, luk i celer....
Zašto je crni čaj toliko koristan?Zašto je crni čaj toliko koristan?
04. dec.
Od biljke Camellia sinensis se dobijaju tri vrste najkorisnijeg čaja na svetu. To su crni, beli i zeleni. Razlika dolazi od vremena branja i fermentacije kojoj se listovi podvrgavaju....
Crni pirinač sa pečenim povrćemCrni pirinač sa pečenim povrćem
06. mart
Ponovo ocedite crni pirinač i začinite ga solju i limunovim sokom - drugo mu nije potrebno, s obzirom na to da je sam po sebi veoma ukusan i mirisan. Dok se crni pirinač kuva operite, očistite i naseckajte povrće....
Crni pirinač sa brokolijem u azijskom stiluCrni pirinač sa brokolijem u azijskom stilu
21. april
Crni pirinač sa brokolijem u azijskom stilu je gorov....
Crni pirinač sa šampinjonima i sušenim paradajzomCrni pirinač sa šampinjonima i sušenim paradajzom
07. april
Natopite crni pirinač prethodno, da skratite vreme kuvanja, Dovoljno je da odstoji jedan sat ili malo više u vodi....
Crni carski pirinač sa lososomCrni carski pirinač sa lososom
04. april
Servirajte crni pirinač sa ukusnim i sočnim filetima ribe lososa na tiganju. Za garniranje možete da koristite kriške limuna i malo majoneza. Prijatno uz crni carski pirinač sa lososom!...
Da li je crni biber štetan?Da li je crni biber štetan?
06. jun
Sposobnost crnog bibera da ima terapeutski efekat čini ga najkorisnijim od svih začina....
Zašto je koristan kefir?Zašto je koristan kefir?
08. feb.
Možda vam je postalo jasno zašto ga toliko vole ljudi koji teže tome da vode zdrav način života - on je izuzetno bogat korisnim probiotskim bakterijama. Pored toga, bogat je proteinima....
Zašto je kolač gnjecav?Zašto je kolač gnjecav?
13. januar
Ponekad se desi da je kolač pečen spolja i izgleda veoma dobro, ali je unutrašnjost gnjecava - nedovoljno pečena i neprijatna na ukus. Da biste kolač dobro ispekli i spolja i iznutra, potrebno je da zagrejete rernu...
Kako se kuva crni pirinač?Kako se kuva crni pirinač?
01. maj
Crni pirinač se kuva na isti način kao i beli pirinač, sa malom razlikom, da vam treba malo više vremena za njegovu kulinarsku obradu....
Da li je beli pirinač koristan?Da li je beli pirinač koristan?
21. avgust
Pirinač je u grupi najstarijih žitarica na Zemlji....
Rizi je biziRizi je bizi
08. jul
Dodajte pirinač, prelijte sa tri šolje tople vode, u kojoj je prethodno rastvorena kocka pilećeg bujona. Ostavite na tihoj vatri da se kuva oko 20 minuta, mešajući s vremena na vreme. Pospite začinima....
Zašto je prženi kikiriki štetan?Zašto je prženi kikiriki štetan?
27. april
Kikiriki, na prvom mestu, ne orašasto voće, kao što mnogi misle. On pripada porodici mahunarki i veoma je jak alergen. Bliži je pasulju i grašku nego lešniku i bademu, na primer. U procesu pečenja neki od njegovih...
Zašto je dobro jesti pšenicu?Zašto je dobro jesti pšenicu?
07. mart
Mnogo je korisno da se redovno jede pšenica, zato što ona sadrži mnogo vrednih sastojaka, koji pružaju organizmu energiju i daju lepotu i zdravlje. Pšenica sadrži od 50 do 70 posto skroba i drugih ugljenih hidrata...
Husk - zašto je toliko koristan?Husk - zašto je toliko koristan?
15. dec.
Eto zašto se husk smatra jednim od najboljeg lečenja disboze. Tako da, za izraženi efekat neophodno je istovremeno uzimanje rastvorljivih i nerastvorljivih vlakana....
Zašto je važna konzumacija jajaZašto je važna konzumacija jaja
20. maj
Jaje je namirnica životinjskog porekla koja je ukusna i jednostavna za spremanje. Dodajte jaja u svoj jelovnik, kako biste iskoristili njihove prednosti. Koliko često je hrana koju volite dobra za vas? Skoro nikada,...
Zašto je važno da jedemo voće i kada je ono najkorisnije?Zašto je važno da jedemo voće i kada je ono najkorisnije?
30. jul
Najkorisnije je sveže voće. U zamrznutom voću se čuva određena količina hanljvih materija. Manje korisni, ali ipak preporučljivi su različiti voćni džemovi, marmelade, sušeno voće i domaći kompoti....
Najkorisniji začiniNajkorisniji začini
09. sep.
Evo koji su najkoriniji među njima. Mirođija - osim što je savršen začin za mnoge gozbe, mirođija stimuluše proizvodnju antioksidanata....
Ulje origana - šta je to i zašto je korisnoUlje origana - šta je to i zašto je korisno
16. nov.
Još pre 4000 godina, drevni iscelitelji u Kini, Grčkoj i Rimu koristili su biljku origano u medicinske svrhe. U grčkoj mitologiji se kaže da je origano stvorila boginja Afrodita da simbolizuje sreću. Biljka cveta lepim ljubičasto-ružičastim...
Kora lubenice - zašto je toliko korisna?Kora lubenice - zašto je toliko korisna?
02. sep.
Lubenica je omiljeno voće kako odraslima, tako i deci. Mnogi ljudi znaju za njene koristi, ali manjina pretpostavlja da njena korist nije samo u sočnoj i slatkoj roze unutrašnjosti, nego i u kori lubenice. Da, ono što obično...
Magareće mleko - zašto je toliko korisno?Magareće mleko - zašto je toliko korisno?
02. april
U sastavu magarećeg mleka postoji više od trista komponenata koje su korisne za ljudsko telo. Ovo mleko je bogato vitaminima, mineralima, proteinima itd. Vitamini koji su u njemu sadržani su: A, B, B, B12, E i D. Magareće...
Crveni luk - zašto je toliko koristan?Crveni luk - zašto je toliko koristan?
04. mart
U biljnom carstvu rod Allium je zadržao solidno mesto. Svi njegovi predstavnici - luk, beli luk, luk šalot, praziluk, kineski luk su široko poznati i masovno se koriste. Od svog ovog povrća najviše se kultiviše luk...