Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Da li je dobro jesti kestene?Divlji kesteni su veoma lepi, ali ni pod kojim uslovima ih ne treba jesti. Samo pitomi kesteni su pogodni za konzumaciju, a divlji se koriste za ukrašavanje gradskih parkova....
04. januar
Zašto je dobro da uzimamo vodu sa limunom svaki danZa jačanje imuniteta specijalisti predlažu da svaki dan pijemo čašu vode sa pola isceđenog limuna. Na taj način ćemo nabaviti neophodnu količinu vitamina C, veruju specijalisti.
Kiselo voće pomaže organizmu tako što...
25. jul
Zašto treba češće jesti brancina?Morska hrana je izuzetno korisna za zdravlje i to je svima poznato. Riba je popularno jelo na našem stolu, a vrsta je toliko mnogo, da izbor može zadovoljiti bilo koji zdravstveni ili kulinarski zahtev.
Gde je u ovoj...
08. okt.
Zašto obavezno moramo jesti maline?Maline takođe sadrže visok nivo kalijuma, koji je izuzetno važan za dobro zdravlje srca. Flavonoidi u njima pomažu zdravlju mozga. Veruje se da konzumacija malina stimuliše pamćenje....
18. nov.
Zašto treba redovno jesti hlebU proizvodima od pšenice ima dosta korisnih aminokiselina.
Meki beli hleb je štetan po organizam, iako je mekan, aromatičan i sa hrskavom korom, ipak mu je veoma teško odoleti....
02. maj
Nestandardna salata sa pšenicom u čašiMožete je jesti toplu ili hladnu.
Prijatno sa mojom nestandardnom salatom sa pšenicom u šolji!...
28. nov.
Da li je edamame koristan i zašto bismo ga trebali jesti?U sledećim redovima ćete videti koje su koristi edamamea i zašto biste ga trebali jesti:
Edamame pruža brojne koristi za telo, a glavne su:
- Deluje preventivno protiv kardiovaskularnih bolesti....
28. feb.
Nemojte jesti sveži hleb! Evo zaštoNutricionisti kažu da nije dobro da se jede još topao hleb, koliko god da je primamljiva njegova aromatična korica. Ovo posebno važi za ljude koji pate od bolesti sistema organa za varenje....
15. april
Zašto ne treba jesti voće uvečePoboljšavaju varenje, jer se sami lako apsorbuju, ali iako je dobro jesti voće, budite pažljivi kada i kako to radite - najbolje je da bude pre jela....
28. april
1
Zašto je koristan kefir?Kefir ima manji sadržaj laktoze što je dobra vest za ljude koji pate od laktozne intolerancije. To ne znači alergiju, već poteškoće kod njenog varenja....
08. feb.
Zašto je kolač gnjecav?Ako se testo ne lepi za nju, kolač je dobro pečen.
Da bi se dobro ispekao, potrebno je nekoliko puta da okrenete pleh u rerni da se ispeče apsolutno ravnomerno....
13. januar
Za šta je dobro ulje avokada?Masku za kosu potrebno je napraviti samo 2-3 puta nedeljno, a nakon toga mora se dobro isprati....
08. okt.
Dobro začinjena palentaLuk i oba celera sitno naseckati.
Za temeljac rastvoriti mesnu kocku u 500 mj kipuće vode.
Na zagrejanom maslacu pržiti isečeno povrće oko 5 minuta, dodati začine, naliti vodom i temeljcem sačekati da provri, smanjiti...
04. feb.
Za šta je dobra bokvicaBokvica je korisna lekovita biljka, koju većina ljudi često smatra korovom. Nalazi se u Evropi i nekim delovim Azije. Njen naučni naziv je Plantago Major i najverovatnije raste u vašem dvorištu. Listovi su pogodni za konzumiranje...
06. feb.
Za šta je dobra artičoka?Artičoka je dijetetalno povrće, dobro se vari i korisna je kod gihta. Artičoka je dobra za jetru i bubrege i pomaže im da očiste telo od toksina.
Artičoka smanjuje štetni holesterol i mokraćnu kiselinu u krvi....
07. feb.
Zašto je važna konzumacija jajaSlučajno, jaja imaju i esencijalne aminokiseline u pravilnim odnosima koje vam pomažu da dobro koristite protein koji sadrže....
20. maj
Husk - zašto je toliko koristan?Njegovo jedino svojstvo koje ga čini suštinskim sastojkom u pečenim proizvodima sa niskim sadržajem ugljenih hidrata i bez glutena, jeste njegova sposobnost da apsorbuje vlagu i da formira želatinsku masu....
15. dec.
Zašto je crni pirinač najkorisnijiIma smirujući efekat i dobra je dijetetska hrana.
Stimuliše stomačno-crevne funkcije i oporavlja balans mikroelemenata u krvi. Crni pirinač je koristan i kod mokraćnih i polnih puteva....
14. sep.
Zašto je smeđi pirinač korisnijiSmeđi pirinač je izuzetno korisna namirnica. Zbog toga zauzima 17. mesto u rangiranju specijalista za najkorisnije proizvode.
Prema nedavnim istraživanjima američkih naučnika, konzumacija smeđeg pirinča smanjuje rizik...
22. januar
Zašto je prženi kikiriki štetan?Najbolji savet je jesti neslan i nepržen kikiriki u razumnim količinama - do 30 g dnevno, jer kikiriki srednje sadrži 65% masti....
27. april
PšenicaOdabir i čuvanje pšenice
- Kao i kod svake druge namirnice, proverite da li je pakovanje dobro zatvoreno, kako ne bi imalo tragove vlage....
06. sep.
Zbog čega je heljda korisna i zašto je treba jesti?dijete u kojima je gluten isključen;
Korisne osobine heljde
- Heljda sadrži veliku količinu proteina, koji pomaže u povećanju izdržljivosti mišića;
- Činjenica da ima visok sadržaj flavonoida čini heljdu veoma dobrim...
30. mart
Koliko često je dobro da se jede meso?- Dobro je da jedete po 3 jaja svake nedelje.
- Preporučuje se da jedete ribu najmanje 3 puta nedeljno, a ribom možete da zamenite belo meso....
05. avgust
Za šta je dobra zelena hrana?Dobro je za srce i sprečava začepljenje krvnih sudova, snižava visok holesterol.
Zeleni kruškoliki plod deluje antioksidativno i pomaže u uklanjanju toksina iz organizma, a ulje pomaže kod raznih ekcema....
28. mart