Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Husk - zašto je toliko koristan?Rastvorljiva vlakna obrađuju korisni mikroorganizmi u crevima, oni su njima potrebni kao hrana. Eto zašto se husk smatra jednim od najboljeg lečenja disboze....
15. dec.
Kora lubenice - zašto je toliko korisna?Da, ono što obično bacamo ispostavlja se da se koristi za lečenje različitih bolesti kao i za kozmetički proizvod.
Šta je toliko korisno u kori lubenice?...
02. sep.
Magareće mleko - zašto je toliko korisno?Prisustvo jedinjenja koja poboljšavaju razgrađivanje masnih molekula pomaže u usvvojavanju hrane. Korisne materije u magarećem mleku ima mnogo vipe od onih u drugim vrstama mleka....
02. april
Zašto je čorba od sočiva toliko korisna?Porcija čorbe od raznih vrsta sočiva nije smao ukusna, nego nosi mnogo koristi zdravlju. Evo najvažnijih dokaza zašto je čorba od sočiva korisna.
Bogatstvo vlakana se odražava pozitivno na kardiovaskularni sistem....
28. dec.
Zašto je crni čaj toliko koristan?Kod crnog čaja proces fermentacije je pun, beli se ne podvrgava fermentaciji, a za zeleni se koriste svi delovi biljke i fermentacija je kratkotrajna....
04. dec.
Crveni luk - zašto je toliko koristan?Crveni luk u kulinarstvu
Crveni luk se koristi u kuhinji takođe kao i svaka druga vrsta - u jelima, svež ili tertmički obrađen, kao i u različitoj konzervisanoj hrani....
04. mart
Zašto su sušene jabuke toliko korisnePretvaranje hrane u energiju u telu je zbog pantotenske kiseline. Takođe je odgovorna i za proizvodnju hormona....
17. nov.
Zašto je koristan kefir?Možda vam je postalo jasno zašto ga toliko vole ljudi koji teže tome da vode zdrav način života - on je izuzetno bogat korisnim probiotskim bakterijama. Pored toga, bogat je proteinima....
08. feb.
Zbog čega je tarator toliko koristan?Beli luk je verovatno kralj zdrave hrane! Pun hranljivih materija, antibakterijskih, antimikrobnih i još mnogo toga!...
13. avgust
Zašto je redovna konzumacija lososa korisna?Naravno, najkorisniji je losos koji je živeo u prirodnim uslovima, a ne u posebnim uzgajalištima, gde se ribe hrane hranom upitnog kvaliteta i sastava....
22. okt.
Namirnice koje sadrže biotin: Zašto su toliko korisne?Luk - veoma korisno povrće bogato biotinom. Jedna mala činija luka sadrži 7.98 mkg biotina, što je 27% dnevnog unosa.
5. Kvasac - samo 7 g kvasca sadrži 1.4 - 14 mkg biotina.
6....
17. mart
Da li je kurkuma zaista baš toliko korisna?Ona se veoma mnogo koristi u indijskoj i jugoistočnoj azijskoj kuhinji. Priprema se od korena biljke Curcuma longa i takođe se koristi kao prirodan pigment u prehrabmenoj industriji....
27. jun
Zbog čega je toliko korisno da jedemo skušu?Ovu ribu je bolje peći, usoliti ili dimiti, jer pri kuvanju i prženju gubi neka od svojih korisnih svojstava....
07. okt.
Ulje origana - šta je to i zašto je korisnoMora se razlikovati od ulja koje se koristi u kulinarske svrhe u Italiji. Iako se naziva ulje origana, ulje koje se koristi u kuvanju potiče od majorana ili meksičkog origana....
16. nov.
Kora limuna - zašto je korisna i kako da je koristimoKulinarska upotreba limunove kore
Kora limuna, ili tačnije izrendana kora limuna se masovno koristi za začinjavanje hrane, kao dopuna i za dodavanje ukusa u supe, salate, aromatizovano kiselo mleko i dresinge....
29. avgust
Zašto je korisno da jedemo pečeno kestenje?Zašto je korisno da jedemo pečeno kestenje?
Raznorazne zdravstvene koristi su osnovni razlog da pečeno kestenje bude toliko popularno, pored toga što je ukusno. Šta daje ovaj pravi delikates drveta kestena?...
11. feb.
Ulje crnog bibera! Zašto je neverovatno korisnoZa dobijanje eteričnog ulja od crnog bibera koriste se sušeni na suncu nesazreli plodovi biljke prema metodi parne destilacije. Njegova aroma je oštra, jako izražena i pikantna, podseća na ulje karanfilića....
09. feb.
Zašto je korisno da jedemo krompir pire?Zašto je krompir pire koristan?
Korisna svojstva krompira odavno koriste lekari prilikom lečenje različitih oboljenja....
18. dec.
Zašto je vitamin B12 toliko važan i kako da ga obezbedimo?Vitamin B12 je vitamin rastvorljiv u vodi koji ima osnovnu i ključnu ulogu u funkcionisanju mozga, kao i našeg nervnog sistema. Takođe pomaže u formiranju crvenih krvnih zrnaca.
U stvari, ovo je vitamin koji je našem...
12. april
Čaj od jasmina - zašto je tako koristanJasmin je biljka koja ima mnogo blagotvornih efekata na telo. Možete ga konzumirati u obliku čaja, koristiti eterično ulje jasmina ili može da bude deo dekoracije u vašem domu, čime će pročistiti vazduh u prostoriji....
05. april
Sok od limete - zašto je tako koristanKorisna svojstva limete i njenog soka
Ovaj sastav određuje zdravstvene koristi limete. Ovde su neke od njih.
1....
14. nov.
Prednosti brusnice i zašto je korisna za naše zdravljeDa li ste znali da je brusnica korisna za zdravlje. Ako niste, nemojte se plašiti, to je novo otkriće. Do sada nije bilo poznato da brusnica ima zdrave prednosti, zato ćemo ovde pričati o njenim kvalitetima....
12. maj
Zašto da jedemo više pikantnih jelaOstavićemo raspravu da li su štetni ili ne i usredsredićemo se samo na koristi pikantne hrane. Šta ona daje našem delu, koje njegove potrebe zadovoljava?
Koliko god da je čudno, pikantna hrana produžava život....
20. dec.
Zašto je ekstra devičansko maslinovo ulje najzdravija hrana za zemlji?Zbog toga bi bilo dobro da vas prisetimo na razloge zbog kojih se ovo ulje smatra jednom od najkorisnije hrane na svetu.
Zašto je ekstra devičansko maslinovo ulje najzdrabija hrana na zemlji?...
14. okt.