Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Prženi kikiriki u tiganjuTako ćete imati duže vreme pržene kikirikije u tiganju - meze uz pivce ili vince....
15. januar
Zbog čega je prženje štetno?Većina ljudi je upoznata sa štetnošću pržene hrane, zahvaljujući mnogim člancima i istraživanjima. Proces prženja je poznat kao izuzetno štetan i toksičan. Ipak, pitanje je, zbog čega je pržena hrana štetna za nas?...
14. jul
Zašto je gluten štetan?U poslednje vreme sve češće se šiti tvrdnja da je gluten štetan za zdravlje, ali da li je zaista tako? Šta zapravo predstavlja gluten? To je protein, koji se nalazi u pšenici, grizu, spelti, bulguru, raži i ječmu....
01. nov.
Da li je želatin štetanŽelatin je poluprovidna, mrvljiva, čvrsta supstanca, bezbojna ili žućkaste boje, skoro bez ukusa i mirisa, pravi se dugim kuvanjem životinjske kože, vezivnog tkiva ili kostiju. On se mnogo koristi u sferi ishrane, proizvodnji...
26. maj
Da li je avokado štetan?On ima mnogo zdravstvenih koristi, ali može da bude i štetan kada se konzumira u prekomernoj količini. Ne preporučuje se da se jede avokado za vreme trudnoće i dojenja. Ovo može da smanji proizvodnju mleka....
19. okt.
Šta je E210 i zašto je štetan?Verovatno već poznajete benzoevu kiselinu kao hemikaliju. Benzoeva kiselina (evropski broj aditiva za hranu je E210) je aromatična, karboksilna kiselina koja se ne koristi često za očuvanje hrane zbog svoje teške rastvorljivosti...
08. jul
Da li je zaista čips štetan?Takođe, štetne materije i dodaci utiču na nervni sistem kod dece. Velika količina soli, koja je ujedno i prepržena, vodi do oštećenja vida i pojave raka....
19. mart
Koliko je u stvari gluten štetanIzbacivanje glutena iz režima ishrane zavisi od toga kakve (ako ima takvih) simptome imate.
Gluten je veoma zanimljiva konzistencija. Sam po sebi, od njega nema nikakvie hranljive koristi, ali prednosti, koje mogu...
08. mart
Da li je crni biber štetan?Crni biber je štetan za ljude koji imaju gastritis ili čireve - za njih, konzumiranje crnog bibera može biti kritično....
06. jun
KikirikiUpravo tamo započinje svoj rast i kikiriki.
Ima različitih vrsta kikirikija, ali po prodavnicama su najrasprostranjeniji Virdžinija, Španski kikiriki i Valensija....
15. jun
Zašto je kolač gnjecav?Ponekad se desi da je kolač pečen spolja i izgleda veoma dobro, ali je unutrašnjost gnjecava - nedovoljno pečena i neprijatna na ukus.
Da biste kolač dobro ispekli i spolja i iznutra, potrebno je da zagrejete rernu...
13. januar
Zašto je koristan kefir?Možda vam je postalo jasno zašto ga toliko vole ljudi koji teže tome da vode zdrav način života - on je izuzetno bogat korisnim probiotskim bakterijama. Pored toga, bogat je proteinima....
08. feb.
Da li je stevija štetnaStevija je prirodni zaslađivač, jedna je od alternativa za rafinisani šećer. Za prvi put su njena svojstva otkrivena u južnoj Americi, odakle počinje njeni širenje. U poslednje vreme se sve više govori o njenom uticaju na...
15. maj
1
Da li je snikers štetan i zašto?Hajde malo detaljnije da pogledamo sastojke i štetu od njih....
20. avgust
Naučnici: Tvrdnja da je so štetna je mit!Analiza eksperimenata ne dokazuje tvrdnju da je čak i mala količina soli štetna.
Naučnici govore da jedino preterano povećane dnevne doze natrijuma, više od šest grama, imaju štetan uticaj na telo....
28. april
Da li je med štetan kod dijabetesaIshrana svakog dijabetičara je veoma stroga, odnostno unos šećera i slatkiša. Zbog toga nije iznenađujuće pitanje da li je med dozvoljen kod pacijenata koji imaju dijabetes. Dijabetes je neizlečiva bolest, koja je povišen...
11. maj
Da li je kikiriki puter koristan i za šta je koristan?Pogledajte i neke ideje za spremanje kolačića sa kikiriki puterom i kolača sa kikiriki puterom....
01. jun
Zašto je crni pirinač najkorisnijiKod nas je upotreba crnog pirinča u kulinarstvu slabo zastupljena. Ova sorta je, međutim, najkorisnija od svih vrsta pirinča, jer ima veće koristi za zdravlje i od braon.
Crni pirinač je poznat još i kao "zabranjeni...
14. sep.
Zašto je dobro jesti pšenicu?Mnogo je korisno da se redovno jede pšenica, zato što ona sadrži mnogo vrednih sastojaka, koji pružaju organizmu energiju i daju lepotu i zdravlje.
Pšenica sadrži od 50 do 70 posto skroba i drugih ugljenih hidrata...
07. mart
Zašto je smeđi pirinač korisnijiSmeđi pirinač sadrži ulja koja vremenom oksidiraju i postaju štetna.
Sipajte pirinač u hermetički zatvorenu posudu i čuvajte ga u odeljku frižidera. Tako se može sačuvati do dve godine....
22. januar
Zašto je važna konzumacija jajaJaje je namirnica životinjskog porekla koja je ukusna i jednostavna za spremanje. Dodajte jaja u svoj jelovnik, kako biste iskoristili njihove prednosti.
Koliko često je hrana koju volite dobra za vas? Skoro nikada,...
20. maj
Husk - zašto je toliko koristan?Eto zašto se husk smatra jednim od najboljeg lečenja disboze.
Tako da, za izraženi efekat neophodno je istovremeno uzimanje rastvorljivih i nerastvorljivih vlakana....
15. dec.
Zbog čega je prženje štetno?Koliko i da je ukusna, pržena hrana, ne možemo da osporavamo, štetna je za zdravlje. Krofnice, mekike, ćuftice, pomfrit, uštipci – sve to je ukusno, ali i štetno....
10. nov.
Da li je štetna instant kafaTo je brža verzija klasične kafe, ali se postavlja pitanje da li isto deluje na organizam i pre svega da li nije štetna.
Šta je instant kafa?...
06. januar