Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Zašto je redovna konzumacija lososa korisna?Losos je jedna od najpopularnijih riba u kuvanju jer ima nežno, slatko meso. Ova riba je posebno uzgajana, tako da na tržištu postoji veliki broj lososa najrazličitijeg kvaliteta i ukusa. Najbolji je, naravno, divlji losos...
22. okt.
Zašto je važno da deca jedu sitan sirMnoštvo zdravstvenih koristi konzumacije sitnog sira označavaju da je se zaista vredno napora da he poslužite deci na interesantan i za njih ukusan način....
12. nov.
Zašto da jedemo sirova jaja?Obično prilikom konzumacije sirovih jaja svaka mogućnost alergije nestaje.
Redovna konzumacija sirovih jaja će učiniti čda za vaše celokupno zdravlje....
18. mart
Zašto treba da jedemo jajaZašto ne treba da izbacujemo jaja iz našeg jelovnika?
- Jaja su odličan izvor belančevina i ovo je divna alternativa mesa i ribe.
- Jaja sadrže malo kalorija - u jednom oko 76 kalorija....
07. mart
Zašto da jedemo više prepeličijih jaja?Tokom dve nedelje svakodnevne konzumacije prepeličijih jaja možete primetiti poboljšanje u stanju kose, noktiju, kože. Ova jaja čiste telo i uklanjaju toksine....
21. sep.
Zašto je koristan kefir?U kefiru se nalaze i važne materije poput oo+rganskih kiselina i peptida važnih za naše zdravlje....
08. feb.
Zašto je kolač gnjecav?Ponekad se desi da je kolač pečen spolja i izgleda veoma dobro, ali je unutrašnjost gnjecava - nedovoljno pečena i neprijatna na ukus.
Da biste kolač dobro ispekli i spolja i iznutra, potrebno je da zagrejete rernu...
13. januar
Pogledajte zašto je važno da ne dezinfikujete kuću izbeljivačem i preparatima sa hlorom!Razmišljanje o zdravlju u ovoj važnoj fazi - borbi protiv koronavirusa je obavezno. Sledeći naše preporučene mere za brobu protiv koronavirusa, pravimo veoma značajnu grešku, koje nismo svesni....
04. avgust
Da li je opasna preterana konzumacija mleka?Zašto je preterana konzumacija mleka štetna?
U današnje vreme se koriste nove tehnologije za veštački uzgoj krava. Na primer koriste se antibiotici, genetski se biraju rase, hranjenje krava je različito....
07. feb.
Da li je korisna preterana konzumacija maslina?U hrani su važne ne samo kalorije, nego i način pripremanja i čuvanja hranljivih proizvoda....
06. nov.
Husk - zašto je toliko koristan?Eto zašto je važno da masa bude homogena, kao gel, a ne u grudvicama. Jedan gram brašna od huska apsorbuje 45 miligrama vode! I proizvodi pečeni sa njim ispadaju veoma mekani, šupljikasti i vazdušasti....
15. dec.
Zašto je crni pirinač najkorisnijiKod nas je upotreba crnog pirinča u kulinarstvu slabo zastupljena. Ova sorta je, međutim, najkorisnija od svih vrsta pirinča, jer ima veće koristi za zdravlje i od braon.
Crni pirinač je poznat još i kao "zabranjeni...
14. sep.
Zašto je smeđi pirinač korisnijiVažna razlika u kuvanju smeđeg pirinča je činjenica da je jedina stvar koja se uklanja sa njega nejestiva ljuska oko zrna....
22. januar
Zašto je prženi kikiriki štetan?On takođe sadrži mnoge vitamine, posebno vitamine A i E, koji rastvaraju masti i imaju važna antioksidantna svojstva, kao i mineralne soli kao što su magnezijum, kalcijum, selen i cink....
27. april
Zašto je dobro jesti pšenicu?Mnogo je korisno da se redovno jede pšenica, zato što ona sadrži mnogo vrednih sastojaka, koji pružaju organizmu energiju i daju lepotu i zdravlje.
Pšenica sadrži od 50 do 70 posto skroba i drugih ugljenih hidrata...
07. mart
Ulje origana - šta je to i zašto je korisnoJoš pre 4000 godina, drevni iscelitelji u Kini, Grčkoj i Rimu koristili su biljku origano u medicinske svrhe. U grčkoj mitologiji se kaže da je origano stvorila boginja Afrodita da simbolizuje sreću. Biljka cveta lepim ljubičasto-ružičastim...
16. nov.
Zašto je crni čaj toliko koristan?Dokazano je da redovna konzumacija njega ima bezbroj terapeutskih prednosti.
Pored svega ostalog, crni čaj ima vidljiv efekat mršavljenja....
04. dec.
Kora lubenice - zašto je toliko korisna?Kontraindikacije prilikom konzumacije kora lubenice
Kada koristite kore lubenice treba da zapamtite da su one jak dijuretik i zbog toga izbacuju kalijum oz tela....
02. sep.
Magareće mleko - zašto je toliko korisno?Masne kiseline koje su sadržane u njemu doprinose razvoju mozga i mrežnjače i igraju važnu ulogu u prevenciji kradiovaskularnih oboljenja i Alchajmerove bolesti....
02. april
Crveni luk - zašto je toliko koristan?Hranljivi sastav crvenog luka
Antocijannii su važni, zato što uklanjaju slobodne radikale i čuvaju telo od mnogih bolesti, a crveni luk ih sadrži u dobrim dozama....
04. mart
Zašto je pikantna hrana toliko korisna?Pikantna hrana može da izazove peckanje na vašem jeziku, ali stručnjaci nam kažu da je to potpuno vredno toga, jer ova hrana ima mnogo koristi za naše zdravlje. Ljute paprike, halapenjos i kajenska paprika su bogate kapsaicinom...
17. mart
Zašto je neophodno da jedemo brokoli?Šta sadrži brokoli
Koristi, koje konzumacija brokolija donosi telu i organizmu su zbog supstanci koje se nalaze u njemu....
09. januar
Crno voće - koje je korisno i koje je opasno za konzumaciju?Ipak postoje neke spoljašnje karakteristike koje otrovno crno voće odvajaju od onog koje je dobro za konzumaciju....
19. maj
JajaČuvanje jaja za konzumiranje je veoma važno, jer jaja mogu sadržati salmonelu - bakterije koje mogu izazvati teško trovanje. Najjednostavniji način da se sačuva jaje je da se obradi solju....
02. sep.