Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Zašto je redovna konzumacija lososa korisna?Zašto je redovna konzumacija lososa korisna?
22. okt.
Losos je jedna od najpopularnijih riba u kuvanju jer ima nežno, slatko meso. Ova riba je posebno uzgajana, tako da na tržištu postoji veliki broj lososa najrazličitijeg kvaliteta i ukusa. Najbolji je, naravno, divlji losos...
Zašto je važno da deca jedu sitan sirZašto je važno da deca jedu sitan sir
12. nov.
Mnoštvo zdravstvenih koristi konzumacije sitnog sira označavaju da je se zaista vredno napora da he poslužite deci na interesantan i za njih ukusan način....
Zašto da jedemo sirova jaja?Zašto da jedemo sirova jaja?
18. mart
Obično prilikom konzumacije sirovih jaja svaka mogućnost alergije nestaje. Redovna konzumacija sirovih jaja će učiniti čda za vaše celokupno zdravlje....
Zašto treba da jedemo jajaZašto treba da jedemo jaja
07. mart
Zašto ne treba da izbacujemo jaja iz našeg jelovnika? - Jaja su odličan izvor belančevina i ovo je divna alternativa mesa i ribe. - Jaja sadrže malo kalorija - u jednom oko 76 kalorija....
Zašto da jedemo više prepeličijih jaja?Zašto da jedemo više prepeličijih jaja?
21. sep.
Tokom dve nedelje svakodnevne konzumacije prepeličijih jaja možete primetiti poboljšanje u stanju kose, noktiju, kože. Ova jaja čiste telo i uklanjaju toksine....
Zašto je koristan kefir?Zašto je koristan kefir?
08. feb.
U kefiru se nalaze i važne materije poput oo+rganskih kiselina i peptida važnih za naše zdravlje....
Zašto je kolač gnjecav?Zašto je kolač gnjecav?
13. januar
Ponekad se desi da je kolač pečen spolja i izgleda veoma dobro, ali je unutrašnjost gnjecava - nedovoljno pečena i neprijatna na ukus. Da biste kolač dobro ispekli i spolja i iznutra, potrebno je da zagrejete rernu...
Pogledajte zašto je važno da ne dezinfikujete kuću izbeljivačem i preparatima sa hlorom!Pogledajte zašto je važno da ne dezinfikujete kuću izbeljivačem i preparatima sa hlorom!
04. avgust
Razmišljanje o zdravlju u ovoj važnoj fazi - borbi protiv koronavirusa je obavezno. Sledeći naše preporučene mere za brobu protiv koronavirusa, pravimo veoma značajnu grešku, koje nismo svesni....
Da li je opasna preterana konzumacija mleka?Da li je opasna preterana konzumacija mleka?
07. feb.
Zašto je preterana konzumacija mleka štetna? U današnje vreme se koriste nove tehnologije za veštački uzgoj krava. Na primer koriste se antibiotici, genetski se biraju rase, hranjenje krava je različito....
Da li je korisna preterana konzumacija maslina?Da li je korisna preterana konzumacija maslina?
06. nov.
U hrani su važne ne samo kalorije, nego i način pripremanja i čuvanja hranljivih proizvoda....
Rizi je biziRizi je bizi
08. jul
Rizi je bizi se servira toplo!...
Husk - zašto je toliko koristan?Husk - zašto je toliko koristan?
15. dec.
Eto zašto je važno da masa bude homogena, kao gel, a ne u grudvicama. Jedan gram brašna od huska apsorbuje 45 miligrama vode! I proizvodi pečeni sa njim ispadaju veoma mekani, šupljikasti i vazdušasti....
Zašto je crni pirinač najkorisnijiZašto je crni pirinač najkorisniji
14. sep.
Kod nas je upotreba crnog pirinča u kulinarstvu slabo zastupljena. Ova sorta je, međutim, najkorisnija od svih vrsta pirinča, jer ima veće koristi za zdravlje i od braon. Crni pirinač je poznat još i kao "zabranjeni...
Zašto je smeđi pirinač korisnijiZašto je smeđi pirinač korisniji
22. januar
Važna razlika u kuvanju smeđeg pirinča je činjenica da je jedina stvar koja se uklanja sa njega nejestiva ljuska oko zrna....
Zašto je prženi kikiriki štetan?Zašto je prženi kikiriki štetan?
27. april
On takođe sadrži mnoge vitamine, posebno vitamine A i E, koji rastvaraju masti i imaju važna antioksidantna svojstva, kao i mineralne soli kao što su magnezijum, kalcijum, selen i cink....
Zašto je dobro jesti pšenicu?Zašto je dobro jesti pšenicu?
07. mart
Mnogo je korisno da se redovno jede pšenica, zato što ona sadrži mnogo vrednih sastojaka, koji pružaju organizmu energiju i daju lepotu i zdravlje. Pšenica sadrži od 50 do 70 posto skroba i drugih ugljenih hidrata...
Ulje origana - šta je to i zašto je korisnoUlje origana - šta je to i zašto je korisno
16. nov.
Još pre 4000 godina, drevni iscelitelji u Kini, Grčkoj i Rimu koristili su biljku origano u medicinske svrhe. U grčkoj mitologiji se kaže da je origano stvorila boginja Afrodita da simbolizuje sreću. Biljka cveta lepim ljubičasto-ružičastim...
Zašto je crni čaj toliko koristan?Zašto je crni čaj toliko koristan?
04. dec.
Dokazano je da redovna konzumacija njega ima bezbroj terapeutskih prednosti. Pored svega ostalog, crni čaj ima vidljiv efekat mršavljenja....
Kora lubenice - zašto je toliko korisna?Kora lubenice - zašto je toliko korisna?
02. sep.
Kontraindikacije prilikom konzumacije kora lubenice Kada koristite kore lubenice treba da zapamtite da su one jak dijuretik i zbog toga izbacuju kalijum oz tela....
Magareće mleko - zašto je toliko korisno?Magareće mleko - zašto je toliko korisno?
02. april
Masne kiseline koje su sadržane u njemu doprinose razvoju mozga i mrežnjače i igraju važnu ulogu u prevenciji kradiovaskularnih oboljenja i Alchajmerove bolesti....
Crveni luk - zašto je toliko koristan?Crveni luk - zašto je toliko koristan?
04. mart
Hranljivi sastav crvenog luka Antocijannii su važni, zato što uklanjaju slobodne radikale i čuvaju telo od mnogih bolesti, a crveni luk ih sadrži u dobrim dozama....
Zašto je pikantna hrana toliko korisna?Zašto je pikantna hrana toliko korisna?
17. mart
Pikantna hrana može da izazove peckanje na vašem jeziku, ali stručnjaci nam kažu da je to potpuno vredno toga, jer ova hrana ima mnogo koristi za naše zdravlje. Ljute paprike, halapenjos i kajenska paprika su bogate kapsaicinom...
Zašto je neophodno da jedemo brokoli?Zašto je neophodno da jedemo brokoli?
09. januar
Šta sadrži brokoli Koristi, koje konzumacija brokolija donosi telu i organizmu su zbog supstanci koje se nalaze u njemu....
Crno voće - koje je korisno i koje je opasno za konzumaciju?Crno voće - koje je korisno i koje je opasno za konzumaciju?
19. maj
Ipak postoje neke spoljašnje karakteristike koje otrovno crno voće odvajaju od onog koje je dobro za konzumaciju....
JajaJaja
02. sep.
Čuvanje jaja za konzumiranje je veoma važno, jer jaja mogu sadržati salmonelu - bakterije koje mogu izazvati teško trovanje. Najjednostavniji način da se sačuva jaje je da se obradi solju....