Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Husk - zašto je toliko koristan?Husk - zašto je toliko koristan?
15. dec.
Rastvorljiva vlakna obrađuju korisni mikroorganizmi u crevima, oni su njima potrebni kao hrana. Eto zašto se husk smatra jednim od najboljeg lečenja disboze....
Kora lubenice - zašto je toliko korisna?Kora lubenice - zašto je toliko korisna?
02. sep.
Da, ono što obično bacamo ispostavlja se da se koristi za lečenje različitih bolesti kao i za kozmetički proizvod. Šta je toliko korisno u kori lubenice?...
Zašto je pikantna hrana toliko korisna?Zašto je pikantna hrana toliko korisna?
17. mart
Kada znate za ove koristi ljute hrane, možete češće da jedete ljutenicu, kari, čili sos itd....
Magareće mleko - zašto je toliko korisno?Magareće mleko - zašto je toliko korisno?
02. april
Magareće mleko je korisno za ljude sa osetljivom kožom, usporava process starenja, povećava imunitet....
Zašto je crni čaj toliko koristan?Zašto je crni čaj toliko koristan?
04. dec.
Kod crnog čaja proces fermentacije je pun, beli se ne podvrgava fermentaciji, a za zeleni se koriste svi delovi biljke i fermentacija je kratkotrajna....
Crveni luk - zašto je toliko koristan?Crveni luk - zašto je toliko koristan?
04. mart
Korisna lekovita svojstva crvenog luka Crveni luk nije čarobni lek za sve bolesti. Ima širok spektar uticaja koji mogu efikasno da se koriste....
Čorba od sočivaČorba od sočiva
07. jun
Ostavlja se supa od sočiva da vrri dok varivo ne bude gotovo. Po želji se posipa sitno isečenim peršunom čorba od sočiva....
Koristi od konzumiranja sočivaKoristi od konzumiranja sočiva
21. sep.
Kada već znate koliko je sočivo korisno, isprobajte naše recepte sa sočivom: čorba od sočiva, sočivo na turski način i ćuftice sa sočivom....
Hladna čorba od sočivaHladna čorba od sočiva
03. okt.
Čorbu od sočiva serviramo hladnu, dodajući pasirano povrće i posipajući biberom. Po želji možete ukrasiti sirom. Hladna čorba od sočiva je spremna....
Indijska čorba od sočivaIndijska čorba od sočiva
06. nov.
Kada se čorba prohladi pasirajte je. Sipajte u posudice, pospite biberom i svežim peršunom. Indijska čorba od sočiva je mnogo ukusna....
Španska čorba od sočivaŠpanska čorba od sočiva
12. jun
To se radi da se jelo blago zgusne i da ne bude toliko vodena sama čorba od sočiva. Ostavite čorbu pet minuta da se krčka i isključite. Servirajte odmah, dok je topla. Španska čobna od sočiva je gotova....
Domaća čorba od sočivaDomaća čorba od sočiva
30. sep.
Isečemo na sitne kocke očišćen luk, beli luk, šargarepu i celer. Operemo sičivo i stavljamo da se kuva u šerpi s vodom. Dodajemo povrće, maslinovo ulje, lovorov list i origano i kuvamo oko sat. Pre nego što sklonimo...
Jednostavna čorba od sočivaJednostavna čorba od sočiva
26. jun
Kad provri smanjite ringlu i dodajte vegetu (možete staviti umesto nje drugi začin od povrća ili biber i so) i ostavite da se krčka na tihoj vatri dok sočivo ne omekša....
Aromatična čorba od sočivaAromatična čorba od sočiva
14. jun
Čim sočivo počne da omekšava dodajte na sitno isečeno povrće. Začinite solju, pikantinom i uljem. Kada šargarepe omekšaju, dodajte sok od paradajza i kuvajte još 5-10 minuta....
Bogata čorba od sočivaBogata čorba od sočiva
20. nov.
Servirajte bogatu čorbu od sočiva vruću....
Manastirska čorba od sočivaManastirska čorba od sočiva
26. avgust
Poslužite čorbu uz sirće i beli luk....
Čaj od jasmina - zašto je tako koristanČaj od jasmina - zašto je tako koristan
05. april
Jasmin je biljka koja ima mnogo blagotvornih efekata na telo. Možete ga konzumirati u obliku čaja, koristiti eterično ulje jasmina ili može da bude deo dekoracije u vašem domu, čime će pročistiti vazduh u prostoriji....
Sok od limete - zašto je tako koristanSok od limete - zašto je tako koristan
14. nov.
Korisna svojstva limete i njenog soka Ovaj sastav određuje zdravstvene koristi limete. Ovde su neke od njih. 1....
Korisna krem čorba od bundeve sa đumbiromKorisna krem čorba od bundeve sa đumbirom
28. maj
Korisna krem čorba od bundeve sa đumbirom se servira topla, garnirana sa semenkama bundeve....
Čorba od sočiva sa pečurkamaČorba od sočiva sa pečurkama
09. dec.
Malo pre nego što je sklonite sa vatre dodajte narendan paradajz i kuvajte još desetak minuta. Pospite gotovu čorbu biberom i sveže isečenim peršunom. Čorba od sočiva sa pečurkama je gotova....
Arapska krem čorba od sočivaArapska krem čorba od sočiva
04. feb.
Serviramo krem čorbu od sočiva toplu, posutu svežim peršunom. Omiljena arapska krem čorba od sočiva, koja nas prenosi na orijent svojim zasićenim istančanim ukusom, pikantna - zagrevajuća i u hladnim danima!...
Čorba od sočiva na lukuČorba od sočiva na luku
22. okt.
Iseckamo beli luk i peršun sitno, sipamo sočivo u posudice i dodajemo po malo od njih u svako posudicu. Serviramo našu čorbu od sočiva na luku....
Čorba od sočiva i pečurakaČorba od sočiva i pečuraka
28. januar
Začinite čorbu od sočiva prstohvatom čubra, prstohvatom peršuna i po želji prstohvatom bibera. Servirajte čorbu od sočiva i pečuraka toplu, blago zakiseljenu sirćetom ili sokom od limuna. Nek vam je slatko!...
Čorba od sočiva sa krompiromČorba od sočiva sa krompirom
21. sep.
Stavite sočivo u šerpu da se kuva sa vodom, malo soli i uljem. Čim proključa, dodajte oguljeni krompir, koji ste iseckali na kockice....
Italijanska krem čorba od sočivaItalijanska krem čorba od sočiva
06. mart
Italijanska krem čorba od sočiva se servira garnirana sa krutonima i parčićima mekog kozijeg sira....