Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Brauni koji se ne pekuOrahe, kakao u prahu i so stavite u mašinu za mlevenje i meljite dok se ne mrvi. Dodajte urme i kokosovo ulje, blendirajte dok se ne sjedini i postane glatko....
25. januar
Palačinke koje se ne cepajuMleko se zagreva lagano. Jaja se umute. Skrob se pomeša sa šećerom i solju i rastvara se u jedan deo mleka.
Dodaju se preostalo mleko i jaja. Treba da se dobije glatka smesa....
27. april
Hleb sa ajranom, koji se ne mesiGotov hleb bez mešenja sa ajranom, koji se ne mesi potpuno ohladite na podmetaču i nakon toga isecite....
28. nov.
Kolačići koji se ne peku sa ovsenim pahuljicama i kikiriki puteromDodajte ovsene pahuljice, suve brusnice, semenke bundeve, neslani badem i mešajte dok se sve ne sjedini.
Smesu prebacite u posudu dimenzija 33X22 cm obloženu papirom za pečenje....
06. januar
Kako se destiluje vodaDestilovanu vodu je vrlo lako napraviti i postoji veoma stara metoda za ovo. Ona ne zahteva nikakve posebne materijale za destilaciju vode u kućnim uslovima. Kada uklonite minerale i štetne hemikalije iz vode, ustvari se...
07. mart
Kada se pije čaj od mirođije?Foeniculum vulgare je latinski naziv za jedan veoma dobro poznat začin kod nas - mirođiju. Ona se koristi kako za dodavanje specifične arome i ukusa različitim jelima, tako i kao dodatak kod konzervisanja hranljivih proizvoda...
22. dec.
Zašto mineralna voda može biti opasnaKod nas se dosta praktikuje kupovina flaširane mineralne vode iz ptodavnica. Za to postoji nekoliko razloga. Kao prvo, ljudi sumnjaju u kvalitet vode sa česme. Drugi smatraju da je konzumacija mineralne vode korisna za zdravlje...
30. januar
1
Zašto mi zagori mleko?Sveže mleko svi volimo i dosta često ga koristimo prilikom kuvanja ili prirpeme kolača. U poslednje vreme je dosta lako, zato što u principu nije potrebno da kuvamo sveže mleko. Međutim, ponekad treba da skuvamo mleko i često...
17. feb.
Zašto mi se stalno jede slatko?Jedan od glavnih razloga zašto se osećamo privučeni slatkim namirnicama je prisustvo glukoze, koja je glavni izvor energije za naše ćelije....
24. avgust
Evo razloga zašto ne možete da se oslobodite masnoće na stomakuPitali ste se, zašto neki ljudi toliko teško oslobađaju masnoće na stomaku?...
08. okt.
Zašto ne treba jesti voće uvečeNedavno istraživanje lekara specijalista je pokazalo koliko štetan može biti unos voća u večernjim satima. Koliko i da je u principu voće korisno, postoji realna opasnost ako se ne konzumira u umerenim količinama.
Voće...
28. april
1
Kada i zašto se pije gvožđe?Gvožđe je jedan od najpotrebnijih elemenata za ljudsko zdravlje. On je potreban za sintezu hemoglobina, tj. odgovara za transport kiseonika u tkiva i organe u telu.
Gvožđe učestvuje u sastavu mišnićnog tkiva i enzima disanja...
09. mart
Zašto ne treba mešati alkohol i tablete?Uputstva za upotrebu skoro svakog leka upozoravaju da se ne pije alkohol tokom uzimanja. Ali uprkos dobro poznatoj opasnosti kombinovanja lekova sa alkoholom, mnogi ljudi ignorišu ovo pravilo.
Većina lekova, kako na recept...
31. maj
Zašto da ne stavljate vruću hranu u frižider?Zašto da ne stavljate vruću hranu u frižider?
U našoj užurbanoj svakodnevici često moramo da kuvamo večeru. Veći deo ljudi čeka da se jelo ohladi, a upravo pre nego što ga stave u frižider....
07. jun
Testo koje ne stariOvo testo može da se čuva u frižideru barem nedelju dana.
Od testa se prave pogačice, mekike, kora za picu i kolačići.
Testo koje ne stari je gotovo....
21. sep.
Pita koja ne padaMešajte dok se ne dobije homogena smesa bez grudvica. Posebno izmrvite sir.
Uzmite jednu koru, namažite je četkom sa malo maslaca ili ulja, stavite drugu koru odozgo, namažite sa 3-4 supene kašike od smese....
01. okt.
Zašto testo ne narasta?Ali ponekad, uprkos svim našim naporima, testo ne naraste ili ne naraste dovoljno i tada sami sebi postavljamo pitanje zašto nije uspelo....
19. april
Glavobolja nakon obroka - zašto se dešava?Eto zašto vredi dobro analizirati meni kako bi se isključili ili otkrili potencijalni alergeni.
Intolerancija na hranu
Ne mešajte intoleranciju na hranu sa alergijom na hranu....
02. nov.
Saće - kada se i zašto konzumira?Svi znamo koliko beskrajno mnogo osnažujućih svojstava ima med. Saće u koje je smešten med, ss druge strane, takođe ima neke nezamenljive koristi za koje je dobro znati. Pčele ga proizvode u svojim košnicama, sastavljeno...
22. jul
Zašto i kako se potapa čia?Čia je poznata još juznoameričkim indijancima. Ona iz Novog sveta došla u Evropu. Danas se smatra je da je hrana budućnosti, zato što je niskokalorična, a daje mnogo energije i sadrži korisna vlakna. Kratko ćemo vam predstaviti...
03. dec.
Zašto se gojimo u predelu stomakaLjudi se goje u predelu stomaka iz mnogo razloga - a neke od njih ste u stanju da promenite. Čak i oni mađu nama koji najviše treniraju često sanjaju o teško dostižnim trbušnjacima. Osim sa estetske tačke gledišta, gojenje...
26. jun
Pitate se zašto se osećate kao prebijeni - evo odgovora!Gvožđe je element od životne važnosti, koji usvajamo samo iz spoljnih izvora. Upravo je gvožđe odgovorno za mnoge od primarnih funkcija tela - proizvodnju i sintezu hemoglobina, učešće u nekim metaboličkim procesima,...
29. jun
Zašto voda ima lekovite moći i kako utiče na nas?Još od davnina voda je korišćena u lekovite svrhe. Ina zauzima važno mesto u kineskoj medicini - Kinezi su koristili vodu za oporavak oštećenog hormona u organizmu. Pak u Egiptu su zidli posebne hramove u kojima su se...
28. nov.
Kako da nam se ne lepi roštiljZašto se to dešava i kako to da predupredimo?
Da se ne bi dešavali ovakvi mini incidenti treba pažljivo da namažete roštilj masnoćom - to može biti ulje ili maslac, a u najboljem slučaju parče slanine....
20. maj