Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Brašna koja se preporučuju dijabetičarimaBrašna koja se preporučuju dijabetičarima
29. mart
Brašno od rogača Ovo brašno se dobija od drveta rogač, koje pripada porodici mahunarki....
Glavobolja nakon obroka - zašto se dešava?Glavobolja nakon obroka - zašto se dešava?
02. nov.
Eto zašto vredi dobro analizirati meni kako bi se isključili ili otkrili potencijalni alergeni. Intolerancija na hranu Ne mešajte intoleranciju na hranu sa alergijom na hranu....
Saće - kada se i zašto konzumira?Saće - kada se i zašto konzumira?
22. jul
Svi znamo koliko beskrajno mnogo osnažujućih svojstava ima med. Saće u koje je smešten med, ss druge strane, takođe ima neke nezamenljive koristi za koje je dobro znati. Pčele ga proizvode u svojim košnicama, sastavljeno...
Zašto mi se ne pije voda?Zašto mi se ne pije voda?
01. okt.
Ako ne osećate žedj, to ne znači da vašem telu nije potrebna tečnost. Svakog dana, na različite načine, koristimo 1, 5 - 2, 5 litra vode na prijatnoj temperaturi i vlažnosti, a pri vrućini i fizičkim naporima i više. Ovo...
Zašto i kako se potapa čia?Zašto i kako se potapa čia?
03. dec.
Čia je poznata još juznoameričkim indijancima. Ona iz Novog sveta došla u Evropu. Danas se smatra je da je hrana budućnosti, zato što je niskokalorična, a daje mnogo energije i sadrži korisna vlakna. Kratko ćemo vam predstaviti...
Zašto se gojimo u predelu stomakaZašto se gojimo u predelu stomaka
26. jun
Ljudi se goje u predelu stomaka iz mnogo razloga - a neke od njih ste u stanju da promenite. Čak i oni mađu nama koji najviše treniraju često sanjaju o teško dostižnim trbušnjacima. Osim sa estetske tačke gledišta, gojenje...
Pitate se zašto se osećate kao prebijeni - evo odgovora!Pitate se zašto se osećate kao prebijeni - evo odgovora!
29. jun
Gvožđe je element od životne važnosti, koji usvajamo samo iz spoljnih izvora. Upravo je gvožđe odgovorno za mnoge od primarnih funkcija tela - proizvodnju i sintezu hemoglobina, učešće u nekim metaboličkim procesima,...
BrašnoBrašno
19. sep.
Integralno pšenično brašno sadrži oko 16% proteina, dok sojino brašno u proseku iznosi 45%. Ima malo glutena i veoma je zdrav....
Brašno od semenki grožđa - za šta se koristiBrašno od semenki grožđa - za šta se koristi
14. dec.
Ovo je brašno od grožđa koje se dobija kao rezultat mlevenja semenki i to je bezglutensko brašno....
Zašto se orašasti plodovi potapaju u vodu?Zašto se orašasti plodovi potapaju u vodu?
13. april
Svako voli da jede sirove ili pečene orašaste plodove, ne samo zato što su ukusni i zasitni, već i zato što su veoma korisni. Kroz njih dobijmo neophodne proteine i masti. Ali da bismo dobijali samo pluseve od konzumiranja...
Integralno BrašnoIntegralno Brašno
11. jul
To je zbog bogatstva aminokiselina, vlakana, vitamina i minerala u hlebu od integralnog brašna. Šta je integralno brašno, zašto je toliko korisno? Koje vrste postoje i kako ih uključiti u svoju ishranu?...
Ražano BrašnoRažano Brašno
24. jun
Brašno ne bi trebalo da se lepi za ruke kada se dodirne. Gotovo brašno se stavlja u platnenu ili papirnu kesu i čuva na suvom i hladnom mestu. Pre upotrebe se proseje, kao što se radi i sa drugim vrstama brašna....
Suncokretovo brašnoSuncokretovo brašno
29. avgust
Prestižu ga i raženo brašno, kukuruzno brašno, pirinčano brašno. Popularniji od njega su kokosovo, brašno od susama, badema....
Krompirovo brašnoKrompirovo brašno
31. januar
Krompirovo brašno se bez problema može mešati sa pšeničnim, a tako i kukuruznim brašnom prilikom kuvanja. Koristi od krompirovog brašna Krompirovo brašno je znatno hranljivije od pšeničnog brašna....
Pirinčano BrašnoPirinčano Brašno
18. sep.
Sastav pirinčanog brašna Sama činjenica da se pirinčano brašno dobija od pirinča, pa je samim tim sadržaj brašna bogat mineralima i vitaminima....
Konopljino BrašnoKonopljino Brašno
05. dec.
Manje je kalorično od ostalih vrsta brašna. Evo nekoliko saveta za korišćenje konopljinog brašna: - Kombinujte brašno od konoplje sa brašnom od pšenice ako želite da smršate....
Kokosovo BrašnoKokosovo Brašno
26. okt.
Nejasno je zašto je kokosovo drvo u svojim izvornim tropskim regionima poznato kao lenje drvo....
Ovseno BrašnoOvseno Brašno
15. avgust
Glikemijski indeks je ispod proseka i ima 45 jedinica. Većina žitarica sadrži glutena i ovseno brašno ne čini izuzetak....
Kukuruzno brašnoKukuruzno brašno
20. jul
U nekim vrstama kukuruznog brašna se može sresti i gluten, a u nekim ne, pa je to razlog zašto dodatno treba obratiti pažnju na deklaraciju proizvoda....
Sojino BrašnoSojino Brašno
01. sep.
Sojino brašno je odlično za pravljenje hleba i sitnih kolača. U takvim receptima se koristi 30% sojinog brašna, pomešanog sa pšeničnim ili ražanog brašna. Uvek pažljivo promešajte sojino brašno pre upotrebe....
Laneno BrašnoLaneno Brašno
22. avgust
Laneno brašno u kozmetici Osim što je neverovatna namirnica, laneno brašno se može koristiti i u kozmetičke svrhe. Kupite laneno brašno ili ga sami napravite kod kuće....
Kada, kako i zašto se prinosi kurban (žrtva)?Kada, kako i zašto se prinosi kurban (žrtva)?
06. dec.
Čak i u pravoslavnoj crkvi postoji tzv. suvo žrtvovanje ili beskrvno žrtvovanje, gde se umesto kurbana u crkvu donosi ulje, brašno, flaša crnog vina, peškiri i krpe....
Zašto se mleko preporučuje deci i koje je najbolje?Zašto se mleko preporučuje deci i koje je najbolje?
14. avgust
Mleko igra važnu u ishrani deteta, nezavisno od toga da li je novorođenče koje pije mleko, ili malo dete koje jedete žitarice sa mlekom, ili čak tinejdžer koji stavlja mleko u smutije. Tačnije, kravlje mleko obezbeđuje...
Jede Vam se slatko, kiselo ili slano? Pogledajte zaštoJede Vam se slatko, kiselo ili slano? Pogledajte zašto
22. jul
Ljudski organizam je sam po sebi jedinstven sistem. U njemu protiče mnogo procesa, što je zaista neverovatno, jer su oni sinhronizovani i rade kao jedan mehanizam. Kada nešto nije u redu, naš organizam nam šalje signale...
Brašno gujine traveBrašno gujine trave
16. jul
U ovom članku ćete saznati koje su koristi i zašto upravo da koristimo brašno od gujine trave umesto običnog. Gujina trava ima antioksidansko i protivupalno dejstvo na naš organizam....