Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Specifičnosti kod pečenja kolačaSpecifičnosti kod pečenja kolača
16. jun
Tokom prvih 20 minuta pečenja vrata rerne ne treba da se otvaraju, jer onda testo može da splasne. Kolači sa nadevom se peku na umerenoj temperaturi, tako da se nadev ne osuši....
Zašto je kolač gnjecav?Zašto je kolač gnjecav?
13. januar
Da biste utvrdili da li je kolač pečen iznutra, potrebno je da ga probodete čačkalicom. Ako se testo ne lepi za nju, kolač je dobro pečen....
Kolač bez pečenja sa ceđenim mlekomKolač bez pečenja sa ceđenim mlekom
01. jun
Stavljate kolač od keksa u frižider na 2-3 sata pre serviranja. Nek vam je ukusno uz ovaj kolač bez pečenja sa ceđenim mlekom....
Kolač bez pečenja od starog kolačaKolač bez pečenja od starog kolača
11. jul
Ostavite da se kolač ohladi u frižideru, nasecite ga na komade i uživajte u prvoklasnom kolaču sa dve vrste krema, koji je ukrašen čokoladnim sosom....
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?
13. januar
Postoje različiti načini za razbijanje kokosovog oraha. Možete šilom izbušiti rupu, sipati mleko (vodu) iz kokosa, koja je vrlo ukusna, a zatim da nožem lagano zasečete kokos celim obimom po sredini. Zatim lagano udarite...
Božićna pečenica (prase pečeno na ražnju)Božićna pečenica (prase pečeno na ražnju)
09. januar
Nakon tri sata pečenja prelivati pivom i bockati nožem sa svih strana. Zavisi kakvo meso volite, ovo je pečeno skoro pet sati i potpuno pečeno da se raspada....
Zbog čega puca pogača prilikom pečenja?Zbog čega puca pogača prilikom pečenja?
04. dec.
Mešenje i pečenje pogača je prava umetnost, koja je u prošlosti prenošena sa majke na ćerku, od svekrve na snaju i tako dalje....
Kolač bez pečenjaKolač bez pečenja
20. april
Stavljate na 4-5 sati na hladno mesto i okrenete kolač bez pečenja na poslužavnik. Po želji napravite ukras od narendane čokolade ili glazuru po izboru....
Sočni pileći bataci pečeni u kesi za pečenjeSočni pileći bataci pečeni u kesi za pečenje
11. jul
Izvade se i stavljaju u pripremljenu kesu za pečenje sa začinima. Kesa se zatvara i dobro se protrese, da se prekrije sa svih strana. Stavlja se u posudu za pečenje, namazanu sa malo ulja i vode....
Kako se peku različiti kolači?Kako se peku različiti kolači?
30. januar
Prilikom oblikovanja kolača rukama pazite da ih ne deformišete i ne ispečete u pogrešnom obliku; 6. Koristite papir za pečenje i ohladite plehove; 7....
Kako da se hranimo prilikom gastrointestinalne infekcije?Kako da se hranimo prilikom gastrointestinalne infekcije?
06. april
Prilikom pokvarenog stomaka i povraćanja počinje se sa uzimanjem tečnosti, tako što se pije gutljaj po gutljaj. Tako ćete ponovo stati na noge. Cilj je da se ustanovi balans vode i elektorlita....
Dvobojni kolač bez pečenjaDvobojni kolač bez pečenja
08. mart
Kad se sve malo ohladi, stavite u frižider da odstoji 2 - 3 sata, kako bi se kolač stegao. Nakon toga, kolač okrenite i stavite u odgovarajuću posudu. Ukrasite po želji. Ja sam posipala kolač sa malo kakaoa....
Na koliko stepeni se peku kolačiNa koliko stepeni se peku kolači
08. jun
Ako pečete manji kolač, izaberite višu temperaturu od 200 do 250 stepeni, ali o zavisi od vrste kolača. Da bi kolač nadošao, proces pečenja treba da bude brži....
Čizkejk bez pečenja sa borovnicamaČizkejk bez pečenja sa borovnicama
25. mart
Ostavljamo da se ohladi nekoliko sati, nakon toga je gotov za jelo naš čizkejk bez pečenja sa borovnicama....
Jednostavan čokoladni kolač bez pečenjaJednostavan čokoladni kolač bez pečenja
21. mart
Sameljemo 2 pakovanja keksa u blenderu, zajedno sa mekanim kravljim maslacem. Mali pravougaoni pleh ili kutiju pokrivamo providnom folijom. Sipamo smesu na dno, pritiskamo i poravnamo kašikom. Druga dva pakovanja keksa...
Kolač sa jabukom bez pečenjaKolač sa jabukom bez pečenja
12. april
Otopite čokoladu sa maslacem i prelijte kolač. Preko posipajte čokoladne mrvice. Stavite u frižider da odstoji 24 sata, pre nego što ga poslužite....
Kolač sa piškotama bez pečenjaKolač sa piškotama bez pečenja
11. januar
Drugu čokoladu rastopimo sa 20 g maslaca i 1 supenom kašikom vode i kad se rastopi sipamo preko kolača. Gotov kolač stavljamo u frižider na jedan sat ili više, pre serviranja....
Kako se pravi milibrot (Uskršnji kolač) - uputstvo za početnikeKako se pravi milibrot (Uskršnji kolač) - uputstvo za početnike
17. maj
Eto zašto treba da odvojimo vreme, energiju i ljubav kako bi naš milibrot postao savršen....
Kako se priprema Uskršnji kolač bez jaja i mlekaKako se priprema Uskršnji kolač bez jaja i mleka
14. mart
Oblikovani Uskršnji kolač se stavlja u pleh obložen papirom za pečenje. Ponovo se diže oko 20 minuta....
Jagnjeće pečenje sa krompiromJagnjeće pečenje sa krompirom
05. jul
Stavljamo ga da se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 35 minuta. Pre nego što serviramo pospemo peršunom....
Najukusniji čizkejk bez pečenja i bez želatinaNajukusniji čizkejk bez pečenja i bez želatina
23. sep.
Ostavlja se u frižideru. Mikserom se umute maslac i šećer u prahu. Dodaje se ceđeno kiselo mleko i sitan sir. Meša se na sporoj brzini miksera dok se ne ujedine sastojci....
Kako se pravi šećerni sirup za kolačeKako se pravi šećerni sirup za kolače
31. jul
Šećerni sirup za kolače može da se aromatizuje kafom - neophodne su dve kašike veoma jake i guste kafe. Ovaj sirup se koristi za torte i kolače sa prelivom od kafe....
Pastrmka pečena u rerniPastrmka pečena u rerni
21. feb.
Pekač obložiti papirom za pečenje, poprskati maslinovim uljem, položiti ribe, rasporediti kolutove limuna i peći 20-25 minuta u zagrejanoj pećnici. Poslužiti uz bareni krompir sa blitvom....
Patka, pečena u kesiPatka, pečena u kesi
15. jun
Pečemo ukupno oko 2 i po sata, poslednjih 30 minuta po želji možemo da okrenemo patku da se peče sa druge strane. Nakon što bude gotova, pečenu patku ostavljamo 30 minuta da stoji u isključenoj rerni....
Zečetina, pečena u đuvečariZečetina, pečena u đuvečari
24. april
Nakon što se zec ispeče, izvadite pečeno povrće iz đuvečare i sos koji se stvorio prilikom pečenja. Stavite ih u tiganj na umerneoj vatri i zgusnite sa sosom od pavlake....