Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Koje voće se preporučuje kod dijabetesa?Koje voće se preporučuje kod dijabetesa?
26. maj
Dijabetes ne treba da je presuda, pošto se može živeti sasvim kvalitetno i ispunjeno, pa čak i kada je ovakvo ozbiljno oboljenje u pitanju. Nije obavezno da se odreknete svakodnevnih namirnica i voća, čak one bi trebalo...
Palačinke koje se ne cepajuPalačinke koje se ne cepaju
27. april
Mleko se zagreva lagano. Jaja se umute. Skrob se pomeša sa šećerom i solju i rastvara se u jedan deo mleka. Dodaju se preostalo mleko i jaja. Treba da se dobije glatka smesa....
Pile u koje ćete se zaljubitiPile u koje ćete se zaljubiti
23. sep.
Vadi se posuda i skida se folija, vraća se u rernu i zapeče se dok ne porumeni. Serviramo sa čašom piva i salatom. Prijatno!...
Magareće mleko - zašto je toliko korisno?Magareće mleko - zašto je toliko korisno?
02. april
Magareće mleko se preporučuje i za: - ljude koji pate od osteoporoze; - kod lečenja bolesti pluća, gornjih disajnih puteva, uključujući hroničnu....
Koje biljno mleko se za šta koristi?Koje biljno mleko se za šta koristi?
09. okt.
Evo zašto su ona poznatija i kao vegansko mleko....
Krem čorba od povrća od koje se ozdraviKrem čorba od povrća od koje se ozdravi
27. jun
Očišćeno i isečemo povrće skuvamo sa solju. Pasiramo i dodajemo maslac. Pre serviranja dodajemo 2-3 supene kašike pavlake po izboru u svaku porciju. Možemo posuti peršunom....
Ćuftice sa kačkavaljem koje se tope u ustimaĆuftice sa kačkavaljem koje se tope u ustima
01. dec.
U mleveno meso dodajemo krišku hleba, piskavicu, biber, kumin, đumbir i nekoliko kapljica soja sosa. Dobro promešamo i oblikujemo 6 ili 8 ćuftica. U sredinu svake stavljamo komad kačkavalja, prethodno ga sečemo na 6-8...
Koje mleko je najbliže majčinom mleku?Koje mleko je najbliže majčinom mleku?
20. maj
Nesumnjivo je majčino mleko najbolje za bebe, ali ne mogu svi uspešno da doje. Onda se postavlja pitanje Koja je najbliža alternativa majčinom mleku?...
Brašna koja se preporučuju dijabetičarimaBrašna koja se preporučuju dijabetičarima
29. mart
Pogledajmo koja su to brašna, koja se preporučuju dijabetičarima. Integralna brašna Od zrna, koje se melje zajedno sa ljuspom, dobija se integralno brašno....
Zaslađivači koji se preporučuju dijabetičarimaZaslađivači koji se preporučuju dijabetičarima
29. mart
Evo koji se zaslađivači preporučuju kod dijabetičara: 1. Stevija Stevija je biljni zaslađivač. Ona je dosta slađa od šećera, ali je dokazano da normalizuje nivo šećera u krvi. Bogata je vitaminima A, B i C....
Šta je UHT mleko?Šta je UHT mleko?
14. mart
U velikom gradu nije tako lako pronaći prirodno sveže mleko. Kravlje mleko odmah nakon muže gotovo da nema štetnih mikroorganizama....
Koje je najbolje brašno za picu?Koje je najbolje brašno za picu?
15. maj
Najbolje brašno za testo za picu takođe zavisi od rezultata koji želite da postignete....
Koje meso je najbolje za ražnjiće?Koje meso je najbolje za ražnjiće?
08. avgust
Kada je reč od svinjskim ražnjićima, najbolje je da za ražnjiće koristite meso od svinjskog vrata ili grudi, pileće ražnjiće je najbolje da pripremate od belog mesa, a za teleće ili jagnjeće ražnjiće je najbolje da koristite...
Testenina omiljena svoj deciTestenina omiljena svoj deci
12. jun
Ovo je zaista testenina omiljena svoj deci....
Kako se pravi pirinčano mleko?Kako se pravi pirinčano mleko?
15. dec.
Uz pirinčano mleko, preporučujemo da pripremite: - ukusne veganske palačinke; - veganska torta; - ili druge zdrave deserte;...
Zašto je koristan kefir?Zašto je koristan kefir?
08. feb.
Možda vam je postalo jasno zašto ga toliko vole ljudi koji teže tome da vode zdrav način života - on je izuzetno bogat korisnim probiotskim bakterijama. Pored toga, bogat je proteinima....
Zašto je kolač gnjecav?Zašto je kolač gnjecav?
13. januar
Uopšteno govoreći, najbolje je da kolač ispečete tako što ćete rešetku rerne postaviti na najmanji mogući nivo. Ako gori dno, podignite ga što više možete....
Čaj od artičoke - kako se pravi i zašto je koristan?Čaj od artičoke - kako se pravi i zašto je koristan?
27. sep.
Blago gorak čaj od artičoke može se zasladiti i začiniti medom, mlekom ili šećerom....
Gde je najbolje da čuvamo čokoladu?Gde je najbolje da čuvamo čokoladu?
22. okt.
Ali da li je to pravilno i gde je zapravo najbolje da čuvamo čokoladu? Iako kakao zrna u čokoladi često dolaze iz toplih tropskih zemalja, toplota nije najbolji prijatelj čokoladnim štanglama....
Za šta je korisno ovčije mleko?Za šta je korisno ovčije mleko?
12. jul
Preporučuje se deci i starijim osobama, a posebno onima koji imaju problema sa čestim noćnim mokrenjem. Ovčije mleko se preporučuje kod astme, ekcema i kožnih problema....
Rizi je biziRizi je bizi
08. jul
Rizi je bizi se servira toplo!...
Crno voće - koje je korisno i koje je opasno za konzumaciju?Crno voće - koje je korisno i koje je opasno za konzumaciju?
19. maj
Crno voće je zanimljiv predlog iz prirode. Ono daje specifičnu boju i prijatan ukus, ali ne može uvek da se odredi koja vrsta voća raste među zelenilom drveta ili žbuna i ovo otežava određivanje kvaliteta voća. Crno voće...
Zašto je crni pirinač najkorisnijiZašto je crni pirinač najkorisniji
14. sep.
Kod nas je upotreba crnog pirinča u kulinarstvu slabo zastupljena. Ova sorta je, međutim, najkorisnija od svih vrsta pirinča, jer ima veće koristi za zdravlje i od braon. Crni pirinač je poznat još i kao "zabranjeni...
Zašto je prženi kikiriki štetan?Zašto je prženi kikiriki štetan?
27. april
Najbolji savet je jesti neslan i nepržen kikiriki u razumnim količinama - do 30 g dnevno, jer kikiriki srednje sadrži 65% masti....
Zašto je dobro jesti pšenicu?Zašto je dobro jesti pšenicu?
07. mart
Ona okrepljuje imuni sistem i zato se preporučuje ljudima koji se bave fizičkim poslovima. Iako je pored testenina pšenica izgubila svoju popularnost, mnogo je zdravo da se jede bar jednom sedmično....