Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Koje voće se preporučuje kod dijabetesa?Dijabetes ne treba da je presuda, pošto se može živeti sasvim kvalitetno i ispunjeno, pa čak i kada je ovakvo ozbiljno oboljenje u pitanju. Nije obavezno da se odreknete svakodnevnih namirnica i voća, čak one bi trebalo...
26. maj
Palačinke koje se ne cepajuMleko se zagreva lagano. Jaja se umute. Skrob se pomeša sa šećerom i solju i rastvara se u jedan deo mleka.
Dodaju se preostalo mleko i jaja. Treba da se dobije glatka smesa....
27. april
Pile u koje ćete se zaljubitiVadi se posuda i skida se folija, vraća se u rernu i zapeče se dok ne porumeni.
Serviramo sa čašom piva i salatom.
Prijatno!...
23. sep.
Magareće mleko - zašto je toliko korisno?Magareće mleko se preporučuje i za:
- ljude koji pate od osteoporoze;
- kod lečenja bolesti pluća, gornjih disajnih puteva, uključujući hroničnu....
02. april
Krem čorba od povrća od koje se ozdraviOčišćeno i isečemo povrće skuvamo sa solju. Pasiramo i dodajemo maslac.
Pre serviranja dodajemo 2-3 supene kašike pavlake po izboru u svaku porciju.
Možemo posuti peršunom....
27. jun
Ćuftice sa kačkavaljem koje se tope u ustimaU mleveno meso dodajemo krišku hleba, piskavicu, biber, kumin, đumbir i nekoliko kapljica soja sosa. Dobro promešamo i oblikujemo 6 ili 8 ćuftica.
U sredinu svake stavljamo komad kačkavalja, prethodno ga sečemo na 6-8...
01. dec.
Koje mleko je najbliže majčinom mleku?Nesumnjivo je majčino mleko najbolje za bebe, ali ne mogu svi uspešno da doje. Onda se postavlja pitanje Koja je najbliža alternativa majčinom mleku?...
20. maj
Brašna koja se preporučuju dijabetičarimaPogledajmo koja su to brašna, koja se preporučuju dijabetičarima.
Integralna brašna
Od zrna, koje se melje zajedno sa ljuspom, dobija se integralno brašno....
29. mart
Zaslađivači koji se preporučuju dijabetičarimaEvo koji se zaslađivači preporučuju kod dijabetičara:
1. Stevija
Stevija je biljni zaslađivač. Ona je dosta slađa od šećera, ali je dokazano da normalizuje nivo šećera u krvi. Bogata je vitaminima A, B i C....
29. mart
Šta je UHT mleko?U velikom gradu nije tako lako pronaći prirodno sveže mleko. Kravlje mleko odmah nakon muže gotovo da nema štetnih mikroorganizama....
14. mart
Koje je najbolje brašno za picu?Najbolje brašno za testo za picu takođe zavisi od rezultata koji želite da postignete....
15. maj
Koje meso je najbolje za ražnjiće?Kada je reč od svinjskim ražnjićima, najbolje je da za ražnjiće koristite meso od svinjskog vrata ili grudi, pileće ražnjiće je najbolje da pripremate od belog mesa, a za teleće ili jagnjeće ražnjiće je najbolje da koristite...
08. avgust
Kako se pravi pirinčano mleko?Uz pirinčano mleko, preporučujemo da pripremite:
- ukusne veganske palačinke;
- veganska torta;
- ili druge zdrave deserte;...
15. dec.
Zašto je koristan kefir?Možda vam je postalo jasno zašto ga toliko vole ljudi koji teže tome da vode zdrav način života - on je izuzetno bogat korisnim probiotskim bakterijama. Pored toga, bogat je proteinima....
08. feb.
Zašto je kolač gnjecav?Uopšteno govoreći, najbolje je da kolač ispečete tako što ćete rešetku rerne postaviti na najmanji mogući nivo.
Ako gori dno, podignite ga što više možete....
13. januar
Čaj od artičoke - kako se pravi i zašto je koristan?Blago gorak čaj od artičoke može se zasladiti i začiniti medom, mlekom ili šećerom....
27. sep.
Gde je najbolje da čuvamo čokoladu?Ali da li je to pravilno i gde je zapravo najbolje da čuvamo čokoladu?
Iako kakao zrna u čokoladi često dolaze iz toplih tropskih zemalja, toplota nije najbolji prijatelj čokoladnim štanglama....
22. okt.
Za šta je korisno ovčije mleko?Preporučuje se deci i starijim osobama, a posebno onima koji imaju problema sa čestim noćnim mokrenjem.
Ovčije mleko se preporučuje kod astme, ekcema i kožnih problema....
12. jul
Crno voće - koje je korisno i koje je opasno za konzumaciju?Crno voće je zanimljiv predlog iz prirode. Ono daje specifičnu boju i prijatan ukus, ali ne može uvek da se odredi koja vrsta voća raste među zelenilom drveta ili žbuna i ovo otežava određivanje kvaliteta voća.
Crno voće...
19. maj
Zašto je crni pirinač najkorisnijiKod nas je upotreba crnog pirinča u kulinarstvu slabo zastupljena. Ova sorta je, međutim, najkorisnija od svih vrsta pirinča, jer ima veće koristi za zdravlje i od braon.
Crni pirinač je poznat još i kao "zabranjeni...
14. sep.
Zašto je prženi kikiriki štetan?Najbolji savet je jesti neslan i nepržen kikiriki u razumnim količinama - do 30 g dnevno, jer kikiriki srednje sadrži 65% masti....
27. april
Zašto je dobro jesti pšenicu?Ona okrepljuje imuni sistem i zato se preporučuje ljudima koji se bave fizičkim poslovima.
Iako je pored testenina pšenica izgubila svoju popularnost, mnogo je zdravo da se jede bar jednom sedmično....
07. mart