Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Zašto mi se stalno jede slatko?Zašto mi se stalno jede slatko?
24. avgust
Jedan od glavnih razloga zašto se osećamo privučeni slatkim namirnicama je prisustvo glukoze, ​​koja je glavni izvor energije za naše ćelije....
Zbog čega podrigujemo?Zbog čega podrigujemo?
07. nov.
Podrigivanje je proces za vreme kojeg se izbacuje vazduh nagomilan u stomaku. Veoma često, podrigivanje je spontan proces i ne znači da čovek ima nekakvo oboljenje. Ovo je funkcionalno podrigivanje i razlog je to što...
Trikovi protiv stalne gladiTrikovi protiv stalne gladi
24. mart
Ideje za zaštitu od stalne gladi su domaće pločice i krekeri od integralnih žitarica....
Neočekivani razlozi zbog kojih stalno osećate žeđNeočekivani razlozi zbog kojih stalno osećate žeđ
22. dec.
Svi oni mogu doprineti stalnom osećaju žeđi. 5. Hronični stres - može prouzrokovati nizak pritisak i problem sa funkcionisanjem nadbubrežnih žlezda....
Šta će se dogoditi ako stalno jedete jabukeŠta će se dogoditi ako stalno jedete jabuke
01. nov.
Jabuke su niskokalorična i zdrava hrana koja sadrži mnogo vitaminai vlakana. Međutim, prema nutricionistima jabuke ne treba da se jedu sve vreme. U velikim količinama voće može da uzrokuje diskomfort kod ljudi sa povećanom...
Listovi duda - zašto su korisni i zašto da ih koristimoListovi duda - zašto su korisni i zašto da ih koristimo
29. jul
Dud je jedna od biljaka, čiji su svi delovi korisni i imaju ​lekovita svojstva. Redovnom upotrebom čaja ili napitka reguliše se rad srca, krvni pritisak i protok krvi. U osušenom stanju pogodni su za kašalj, astmu i kao...
Šta da radimo ako stalno imamo nadut stomak i gasove?Šta da radimo ako stalno imamo nadut stomak i gasove?
24. okt.
Ali kako da izađemo na kraj sa njima ako nisu jednokratni, ako se dešavaju stalno? Izbegavenje neke vrste hrene kao što je pikantno i variva su varijanta, ali je vremensko rešenje problema....
Stalno te bole bubrezi? Očisti bol sa ovom domaćom smesomStalno te bole bubrezi? Očisti bol sa ovom domaćom smesom
27. sep.
Infekcija urinarnog trakta je veoma neprijatno stanje, ono je recidivno, a lečenje traje dugo. Oni koji su patili od takve infekcije, znaju koliko je uporna i bolna. Jedna od najvažnijih stvari sa kojom treba da počnete...
Zašto je koristan kefir?Zašto je koristan kefir?
08. feb.
Možda vam je postalo jasno zašto ga toliko vole ljudi koji teže tome da vode zdrav način života - on je izuzetno bogat korisnim probiotskim bakterijama. Pored toga, bogat je proteinima....
Bifidobakterije - zašto su korisne?Bifidobakterije - zašto su korisne?
18. okt.
Više od 100 godina je prošlo od izolacije nepatogenih anaerobnih bakterija - bifidobakterije - iz izmeta beba od strane francuskog lekara Henri Tisie. Međutim, ovi jedinstveni, mikrobni simbionti koji su najprikladniji za...
Zašto da jedemo kariZašto da jedemo kari
30. mart
Već znate zašto da jedete kari. On je cenjen gost u svakoh kuhinji. Ne propustite da ga dodate posnom sočivu ili pak jelima sa pirinčem....
Zašto da jedemo grožđeZašto da jedemo grožđe
04. mart
Grožđe je jedno od najkorisnijeg i najomiljenijeg voća, posebno zbog svog tvrdog ukusa, sveže teksture, sočnosti i atraktivne boje. Dobra vest jeste da je ovo voće bogato osnovnim hranljivim materijama i skoro je kao lek,...
Zašto je kolač gnjecav?Zašto je kolač gnjecav?
13. januar
Ponekad se desi da je kolač pečen spolja i izgleda veoma dobro, ali je unutrašnjost gnjecava - nedovoljno pečena i neprijatna na ukus. Da biste kolač dobro ispekli i spolja i iznutra, potrebno je da zagrejete rernu...
Zašto da koristimo cimet?Zašto da koristimo cimet?
05. dec.
Cimet ima jedinstvenu i jaku aromu koja se ne može pogrešiti. Neizostavan je začin za mnoge jesenje-zimske slatke užitke. Ne možemo da ostanemo ravnodušni na miris sveže pečenog kolača od jabuke i cimeta – odmah smo ispunjeni...
Zašto avokado nazivaju krvavim?Zašto avokado nazivaju krvavim?
29. okt.
Jasno je da je kršteno zeleno zlato zbog svoje zelene boje i dobre zarade koja se od njega ostvaruje, ali zašto avokado nazivaju krvavim, pogledaćemo u sledećim redovima....
Zašto su žitarice korisne?Zašto su žitarice korisne?
28. mart
Žitarice su neophodne za pravilno varenje, smiriju nervni sistem, daju oseća sitosti, tope masne naslage, a u isto vremenu daju energiju i izdržljivost, dobre reflekse, dugo pamćenje i visoku koncentraciju. Žitarice se,...
Zašto je važna konzumacija jajaZašto je važna konzumacija jaja
20. maj
Jaje je namirnica životinjskog porekla koja je ukusna i jednostavna za spremanje. Dodajte jaja u svoj jelovnik, kako biste iskoristili njihove prednosti. Koliko često je hrana koju volite dobra za vas? Skoro nikada,...
Husk - zašto je toliko koristan?Husk - zašto je toliko koristan?
15. dec.
Eto zašto se husk smatra jednim od najboljeg lečenja disboze. Tako da, za izraženi efekat neophodno je istovremeno uzimanje rastvorljivih i nerastvorljivih vlakana....
Zašto da pijemo čaj ulong?Zašto da pijemo čaj ulong?
16. okt.
Vekovima se čaj povezuje sa državama Istoka. Danas je ovaj napitak omiljeni ljudima u celom svetu. Ovo je zbog ne samo neverovatnog ukusa, nego i koristi koje on nosi za zdravlje. Nezavisno od svoje vrste, čaj se preporučuje...
Zašto treba češće jesti brancina?Zašto treba češće jesti brancina?
08. okt.
Morska hrana je izuzetno korisna za zdravlje i to je svima poznato. Riba je popularno jelo na našem stolu, a vrsta je toliko mnogo, da izbor može zadovoljiti bilo koji zdravstveni ili kulinarski zahtev. Gde je u ovoj...
Zašto da jedemo više oraha?Zašto da jedemo više oraha?
16. mart
Orasi se smatraju jednom od najzdravijih orašastih plodova zbog kombinacije visoke količine vitamina, minerala, proteina, zdravih masti, vlakana i antioksidanasa. Samo oko 30 grama mogu dati dovoljnu dnevnu dozu omega...
Zašto je crni pirinač najkorisnijiZašto je crni pirinač najkorisniji
14. sep.
Kod nas je upotreba crnog pirinča u kulinarstvu slabo zastupljena. Ova sorta je, međutim, najkorisnija od svih vrsta pirinča, jer ima veće koristi za zdravlje i od braon. Crni pirinač je poznat još i kao "zabranjeni...
Zašto da jedemo sirova jaja?Zašto da jedemo sirova jaja?
18. mart
Proces kuvanja jaja uništava mnoge koristi koje se nalaze u njima, koje su našim organima toliko očajno potrebne, obzirom da se priroda proteina i masti menja kada je izložena toploti. Kada se kuvaju, protein iz jaja...
Zašto je smeđi pirinač korisnijiZašto je smeđi pirinač korisniji
22. januar
Smeđi pirinač je izuzetno korisna namirnica. Zbog toga zauzima 17. mesto u rangiranju specijalista za najkorisnije proizvode. Prema nedavnim istraživanjima američkih naučnika, konzumacija smeđeg pirinča smanjuje rizik...
Zašto obavezno moramo jesti maline?Zašto obavezno moramo jesti maline?
18. nov.
Maline – ovi mali crveni plodovi jedno su od najvećih iskušenja leta. Ne oklevajte i prepustite se tome dok se još mogu naći na tržištu. Maline nisu samo ukusne, već i neverovatno korisne. Crvena malina je najpopularnija...