Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Zelena salata sa tunjevinom iz konzerveOtvorimo konzervu i sipamo preko salate. Dodaje se paradajz, iseckan na kockice.
U posebnoj posudi pripremamo dresing od maslinovog ulja, soka od limuna i prelivamo salatu. Pažljivo se promeša....
30. maj
Zašto su proklijali beli luk i krompir štetniBeli luk koji je proklijao takođe nije koristan za organizam, uprkos tome što je njegova šteta manja, nego od krompira.
U proklijalom belom luku se nalate sastojci koji smanjuju brzinu reakcije organizma....
07. sep.
Ribe koje su štetne za zdravljeDakle, maksimalna mesečna doza tunjevine je 100 g. Ova riba se ne preporučuje deci. Procenat slobodnog uzgoja tune u prodavnicama je veoma mali. U prirodi je skoro nestala....
11. maj
Bifidobakterije - zašto su korisne?Bifidobakterije poboljšavaju apsorpciju gvožđa, kalcijuma, vitamina D, inhibiraju procese truljenja, inaktiviraju veoma štetne enzime i sprečavaju apsorpciju amonijaka i drugih toksina....
18. okt.
Zašto su žitarice korisne?Žitarice su neophodne za pravilno varenje, smiriju nervni sistem, daju oseća sitosti, tope masne naslage, a u isto vremenu daju energiju i izdržljivost, dobre reflekse, dugo pamćenje i visoku koncentraciju. Žitarice se,...
28. mart
Pet namirnica koje su štetne za kožuŠećer ne samo da dodaje "prazne" kalorije, nego se nalazi među štetnim namirnicama za kožu....
08. avgust
Juhu! Štetne namirnice koje su zapravo korisne!Evo o kojim namirnicama je reč:
Krompir
Nalazi se na listi štetnih namirnica zbog visokog glikemijskog indeksa i svojih kalorija....
16. mart
Kolač sa breskvama iz konzervePreko breskvi posuti smesu sa maslacem, brašnom i šećerom. Peći 180 stepeni 45 minuta....
13. mart
Zašto je prženi kikiriki štetan?Kikiriki, na prvom mestu, ne orašasto voće, kao što mnogi misle. On pripada porodici mahunarki i veoma je jak alergen. Bliži je pasulju i grašku nego lešniku i bademu, na primer. U procesu pečenja neki od njegovih...
27. april
Zašto su sušene jabuke toliko korisneZašto?
Za to što one sadrže antioksidanse, posebno polifenole, a upravo oni uspešno vode borbu sa slobodnim radikalima. Zahvaljujući polifenolima ošećene ćelije se uspešno regenerišu....
17. nov.
Biljni lignani - zašto su toliko korisni?Verovatno niste čuli za biljne lignane. Razlog je što su njihove koristi za zdravlje postale poznate relativno skoro, a one tek polako dobijaju popularnost.
Šta su biljni lignani?
Oni prestavljaju vrstu sastojaka u...
18. jun
Zašto su lešnici korisni za zdravlje?Lešnici su neverovatan izvor ovih dobrih masti i konzumacija lešnika umesto štetnih i masnih namirnica je odličan način da se obezbede količine korisnih masti, a da pritom se ne brine o težini....
11. maj
Slatkiši koji su odavno zaboravljeniMutite belanca sa šećerom dok se ne dobije čvrst sneg. Dodajte čokoladu i orašaste plodove, oprezno mešajuci spatulom.
Obložite pleh papirom za pečenje....
08. feb.
Krompir pire sa pasuljem iz konzerveZa to vreme luk iseckajte i stavite u blender, zajedno sa svežim mlekom i šakom pasuljem. Tri sastojka ispasirajte dok ne dobijete glatku smesu.
Sok iz konzerve ocedite i ostavite na stranu....
12. maj
Jednostavan kolač sa breskvama iz konzerveJednostavan kolač sa breskvama iz konzerve je gotov!...
24. feb.
Ćuftice sa tunjevinomĆuftice su pogodne za keto dijetu i dijetu sa malo ugljenih hidrata.
Riba se ocedi od tečnosti, a zatim pomeša sa preostalim sastojcima. Ostavite 5 minuta....
21. okt.
Kuskus sa tunjevinomNa ivice tanjira rasporedimo sos, moj je pikantan, gotov, preko sosa rasporedimo tunjevinu iz konzerve....
20. jun
Salata sa tunjevinomPavlaku pomešati sa začinom pečene piletine i sjediniti sa salatom.
Dodati začin za salatu i so kao i dodatne začine po vašoj želji.
Prijatno!...
04. feb.
1
Makaroni sa tunjevinomDodajte dve konzerve tunjevine i isečene kisele krastavčiće. Promešajte dobro i ostavite još malo da se ohladi.
Salata od makarona je spremna za serviranje i konzumaciju.
Makarone sa tunjevinom su mnogo ukusne....
10. feb.
Pita sa tunjevinomTunjevinu iskidati na sitno i dodati u smesu. Iseckati sitno peršun, narendati gaudu i dodati sitni sir.
Peći na 200 stepeni 20 minuta....
21. feb.