Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Namirnice koje sadrže biotin: Zašto su toliko korisne?Luk - veoma korisno povrće bogato biotinom. Jedna mala činija luka sadrži 7.98 mkg biotina, što je 27% dnevnog unosa.
5. Kvasac - samo 7 g kvasca sadrži 1.4 - 14 mkg biotina.
6....
17. mart
Da li su korisne sušene kajsijeSušene kajsije sadrže velike količine beta - karoteina i vitamina C.
Sušene kajsije se ne koriste smao za voćne salate, već i za neke soseve za meso i ribu....
09. avgust
Bifidobakterije - zašto su korisne?Metabolička funkcija bifidobakterija se ostvaruje zbog učešća u varenju, metabolizmu žučnih kiselina, holesterola, hormona, ksenobiotika, kancerogena, sinteze različitih jedinjenja korisnih za zdravlje....
18. okt.
Zašto su žitarice korisne?Bulgur
Bulgur je namirnica koja ima dosta koristi za zdravlje, budući da sadrži velike količine vlakana, minerala i drugih korisnih materija....
28. mart
Zbog čega su korisne pečene jabuke?Svako od nas zna o visokoj hranljivoj vrednosti i mnogim prednostima svežih jabuka, ali malo ljudi zna da jabuke, kada su pečene, nisu ništa manje korisne....
23. nov.
Kora lubenice - zašto je toliko korisna?Da, ono što obično bacamo ispostavlja se da se koristi za lečenje različitih bolesti kao i za kozmetički proizvod.
Šta je toliko korisno u kori lubenice?...
02. sep.
Magareće mleko - zašto je toliko korisno?Magareće mleko je korisno za ljude sa osetljivom kožom, usporava process starenja, povećava imunitet....
02. april
Zašto je pikantna hrana toliko korisna?Kada znate za ove koristi ljute hrane, možete češće da jedete ljutenicu, kari, čili sos itd....
17. mart
Sušene jabuke - jednostavno i ukusnoPripremanje sušenih jabuka za zimu je pametan potez da se tokom zime obezbedi zalihe korisnih materija. Sušene jabuke su odličan izvor vlakana, vitamina i minerala....
26. okt.
Zašto je čorba od sočiva toliko korisna?Porcija čorbe od raznih vrsta sočiva nije smao ukusna, nego nosi mnogo koristi zdravlju. Evo najvažnijih dokaza zašto je čorba od sočiva korisna.
Bogatstvo vlakana se odražava pozitivno na kardiovaskularni sistem....
28. dec.
Zašto su lešnici korisni za zdravlje?On pomaže da se ugljeni hidrati pretvore u glukozu, koja je izvor energije, a koju telo koristi. Tiamin takođe pomaže i u proizvodnji crvenih krvnih zrnaca.
6....
11. maj
Zašto su kruške korisne?Međutim, ako želimo da izvučemo sve korisno iz krušaka, moramo ih jesti cele, bez ljuštenja. Kora kruške sadrži 4 puta više fitonutrijenata nego unutrašnjost, a sadrži i polovinu vlakana koja se nalaze u kruški....
28. sep.
Seme japanske jabuke (kaki jabuka) - koristi i upotrebaPogledajte takođe: Zašto bi trebalo da jedemo japansku jabuku često...
02. mart
Listovi duda - zašto su korisni i zašto da ih koristimoKoristi listova duda su zbog njihovog sastava. Vitamini, eterična ulja u njima služe kao lek za mnoge tegobe....
29. jul
Husk - zašto je toliko koristan?Rastvorljiva vlakna obrađuju korisni mikroorganizmi u crevima, oni su njima potrebni kao hrana. Eto zašto se husk smatra jednim od najboljeg lečenja disboze....
15. dec.
Kakve su koristi od japanske jabuke?Koristi od japanske jabuke
- Japanska jabuka pomaže kod srčanih problema, anemije. Sadrži magnezijum, koji sprečava stvaranje kamenja u telu....
26. nov.
Zašto i kako da zamrznemo jabukeAko imate svoju sopstvenu jabuku, sigurno vam se dešavalo da je bila toliko opterećena voćem da vam i nakon što ste napravili džem od jabuka, kompote, sokove, marmeladu, sušene jabuke, davali komšijama i prijateljima...
27. dec.
Zašto je crni čaj toliko koristan?Kod crnog čaja proces fermentacije je pun, beli se ne podvrgava fermentaciji, a za zeleni se koriste svi delovi biljke i fermentacija je kratkotrajna....
04. dec.
Crveni luk - zašto je toliko koristan?Korisna lekovita svojstva crvenog luka
Crveni luk nije čarobni lek za sve bolesti. Ima širok spektar uticaja koji mogu efikasno da se koriste....
04. mart
Neverovatne koristi japanske jabukeU japanskoj jabuci ima magnezijuma koji je jedan od najmoćnijih sredstava za usporavanje starenja. On je isto toliko važan za organizam, koliko i vazduh i voda....
16. feb.
Zašto jabuke potamne?/undefined Po pravilu, odgovor na pitanje zašto jabuke potamne je sledeći: zbog činjenice da atmosferski kiseonik oksidira gvožđe sadržano u jabukama....
01. dec.
Japanska jabuka - korisna svojstvaJapanska jabuka se koristi u narodnoj medicini za lečenje oboljenja želuca....
05. feb.
Neverovatne koristi od zelene jabukeJedna od glavnih koristi zelene jabuke je sadržaj puno vlakana, što pomaže boljem varenju. Još jedna od njenih koristi je što su šanse da dobijete rak debelog creva manje za one koji konzumiraju zelene jabuke....
07. dec.
Za šta su korisne borovnice?Borovnice mogu da se koriste kao garnirung uz vafle, palačinke, kiselo mleko, ovsene pahuljice ili žitarice. Od njih se dobijaju ukusni smutiji....
16. mart