Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Zašto treba da jedemo više kiseljaka?Pošto kiseljak sadrži povećane količine soli oksalne kiseline, neki pacijenti treba da se uzdrže od konzumiranja ove biljke. Ljudi koji pate od gihta, artritisa, reumatizma treba da ga izbace iz ishrane....
09. maj
Zašto treba da pijemo sok od krastavca?Međutim, treba imati na umu da ovaj sok povećava kiselost u želucu i da u slučaju gastritisa, čira ili problema sa crevnim traktom može pogoršati stanje....
28. nov.
Evo zašto treba da jedete više kivijaU korist respiratornog sistema
Ljudi sa astmom i hroničnim problemima sa respiratornim sistemom takođe češće treba da jedu kivi....
17. nov.
Zašto treba da češće pijemo sok od breskve?Pogledajte takođe:
- Zašto da jedemo unutrašnjost koštica breskve;
- Korisna svojstva čaja od breskve;
- Mršavljenje sa kajsijama i breskvama;
- Koristi od konzumiranja breskve....
30. jun
Zašto bi trebalo da jedemo više cvekle?Ako želite da se hranite zdravo, cvekla bi trebalo da bude nezaobilazan deo vaše ishrane.
Naučite takođe kako čuvati cveklu i za šta je dobar sok od cvekle....
06. dec.
Zašto bi trebalo da jedemo više jagoda? Pogledajte zašto bi trebalo da jedemo više jagoda!
Jagode za jak imuni sistem
Zahvaljujući visokom sadržaju vitamina C jagode su odličan imunostimulator....
27. nov.
Zašto da pijemo čaj ulong?Kofeina u njemu je 2 puta manje, nego u kafi i ova činjenica nameće čaj ulong kao pdgovarjauć napitak tokom dana koji može da se pije po nekoliko puta....
16. okt.
Zašto da jedemo više oraha?Orasi se smatraju jednom od najzdravijih orašastih plodova zbog kombinacije visoke količine vitamina, minerala, proteina, zdravih masti, vlakana i antioksidanasa. Samo oko 30 grama mogu dati dovoljnu dnevnu dozu omega...
16. mart
Zašto da jedemo više avokada?Koštica avokada se čuva, već znate zašto. Avokado veoma zasiti, ako za ručak pojedete polovinu voća sa svojim ručkom, nakon 3 sata nećete biti gladni....
18. okt.
Koju vodu treba da pijemo?Pogledajte još:
- 7 naučno dokazanih zdravstvenih koristi od vode;
- Zašto mineralna voda može biti opasna...
29. jun
Zašto da pijemo sok od ananasaNe treba da se preteruje sa prekomernom upotrebom ananasa, zato što vodi do povećane kiseline u želucu i može izazvati gastritis ili da pojača već postojeći....
22. mart
Zašto da jedemo više pikantnih jelaU ishrani postoji mnogo mitova i što je jedna hrana nestandardnija, to su predstave o njoj kontradiktornije. Kada je reč o nestandardnim kvalitetima ukusa, pikantna hrana drži prvo mesto.
Mišljenja o njima variraju gotovo...
20. dec.
Zašto da jedemo više prepeličijih jaja?Ako treba da skuvate jaje u ljusci, onda će vam trebati otprilike 2 minute u ključaloj vodi, a da biste ga tvrdo kuvali - otprilike 5 minuta.
Sa čime da kombinujete prepeličija jaja?...
21. sep.
Evo zašto svako jutro treba da pijete jabukovo sirćeTreba spomenuti da jabukovo sirće zbog svoje jake antibakterijske aktivnosti može biti odlično sredtsvo u profilaktici i lečenju mnogih oboljenja....
27. jun
Zašto treba da jedemo jajaZašto ne treba da izbacujemo jaja iz našeg jelovnika?
- Jaja su odličan izvor belančevina i ovo je divna alternativa mesa i ribe.
- Jaja sadrže malo kalorija - u jednom oko 76 kalorija....
07. mart
Da li treba da pijete multivitamine?strongDa li zaista treba da uzimate multivitamine?
Evo i šta jedna tableta vitamina vam može dati i šta ne može....
16. feb.
Čaj od fizalisa - zašto da ga pijemo?Čaj od fizalisa - zašto da ga pijemo?
Nakon što smo Vas izbliza upoznali sa fizalisom i njegovim svojstvima, vreme je da objasnimo zašto je korisno da konzumiramo fizalis u obliku čaja....
18. dec.
Čaj od breze - zašto da ga pijemo?Čaj od listova breze treba da se kuva oko 20-30 minuta da bi se otkrila sva njegova korisna svojstva. Može se čuvati u termosu i razblažiti toplom vodom ako je prejak....
07. okt.
Sok od bundeve - zašto da ga pijemo? Bundeva je jedna od najkorisnijih povrtarskih kultura. Pokazuje i bogatstvo ukusnih kvaliteta i širok spektar zdravih primena za ljudsko telo.
Povrće je bogat izvor vlakana i antioksidanata. Omiljena bundeva pruža zaštitu...
16. januar
Sok od karfiola - zašto da ga pijemo?U ovom članku ćemo istražiti koristi od konzumacije soka od karfiola i zašto bi trebalo da bude deo vaše redovne ishrane....
05. april
Zašto da jedemo više luka svakog dana?U današnje vreme možemo prosto da pijemo sok od luka. Uzimanje velike raznovrsnosti antioksidanasa (koje luk ima u izobilju) je inovacija za povećavanje efektivnosti plodnosti. Pritom, luk je prirodan proizvod.
2....
09. avgust
Koliko tačno treba da pijemo mineralnu voduKoristi od mineralne vode su dosta, ali kao i sa drugim darovima prirode, ne treba preterivati ni sa ovom vodom. Ona iajjači uticaj ima na ljudski organizam kada se pijem ujutru na prazan stomak....
26. jun
Zbog čega treba da pijemo magnezijum + B6?Tokom aktivne fizičke aktivnosti, količina magnezijuma koja se unese hranom često je nedovoljna i treba uzeti dodatnu količinu u vidu dijetetskog suplementa....
09. maj
Da li treba da pijemo imunostimulanse dok smo bolesniMeđutim, oni treba da se uzimaju kod zdravog organizma. U ljudsk telo priroda je ugradila prirodni imunitet....
27. jul
Zašto redovno treba da jedete džigericu?Crna džigerica sisara, domaćih kokoški i patki i nekih vrsta riba se konzumiraju kao hrana. Goveđa, jagnjeća, teleća, pileća i guščija džigerica se koristi kao izvor hrane. Kod nas i u mnogim drugim zemljama se konzumira...
07. okt.