Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Zašto treba redovno jesti hlebKada neko reši da smrša, prvo što izbacuje iz ishrane je hleb. Ali, velika je greška ako se hleb u potpunosti izbaci, jer je on veoma koristan za organizam.
Hleb je važan izvor bitnih biljnih belančevina i sadrži niz...
02. maj
Zašto ne treba jesti voće uvečeU principu, voće treba jesti pre obroka, što ne dozvoljava da se njegov visok sadržaj šećera distribuira u jednostavnije oblike za usvajanje....
28. april
1
Brancin na roštiljuBrancin se očisti of krljušti i iznutrica. Ne odstranjujte glavu ribi.
Opere se dobro vodom i ocedi se.
Brancin se posipa solju i biberom kako spolja tako i u unutrašnjost....
10. jun
Zašto bi češće trebalo da jedete celer?To je jedan od razloga zašto je toliko popularan kod onih koji su na dijeti....
19. januar
Unikatni brancin u rerniPrilikom posluživanja unikatnog brancina u rerni pospite sitno naseckanim peršunom....
04. mart
1
Punjeni brancin u rerniReđajte ih na ribu i na svaki brancin stavite po grančicu ruzmarina.
Pecite brancina u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 25-30 minuta.
Poslužite punjenog brancina uz čašu belog vina i recite: prijatno i živeli!...
24. jul
Marinirani brancin na roštiljuServiramo sa kriškom limuna mariniranog brancina na roštilju....
22. jul
Brancin en PapiloteEfektno je i lepo, ali ne treba da se previše čeka, jer će brancin nastaviti da se kuva u papiru.
Možete da ribu poslužite i uz lagano otvorene paketiće i da se ukrase komadima limuna i uz dodatak maslinovog ulja....
18. april
Brancin sa krompirom u rerniIspecite brancin na 190 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni, oko 40 minuta.
Servirajte brancin sa krompirom u rerni topao....
19. okt.
Brancin u rerni u folijiZatvorite dobro brancina u foliju.
Zagrejte rernu na 180-200 stepeni. Pecite 25-30 minuta.
Servirajte sa parčetom limuna, dok je topao....
25. jul
Brancin u foliji na roštiljuOčistite ribu i začinite je sa malo soli i bibera. Premažite je spolja i iznutra maslinovim uljem i napunite stomak režnjevima limuna, belim lukom i selenom, koje ste sitno naseckali.
Umotajte ribu veoma dobro u foliju...
08. okt.
Šta sadrži beli luk i zašto ga treba jesti?Svi ljudi sa visokim nivoom lošeg holesterola treba da uključe beli luk u svoju ishranu.
Beli luk je koristan za povišeni pritisak....
25. maj
Fileti brancina sa citrusima u rerniImajte u vidu da je brancin veoma brzo gotov i ne treba dugo da se peče.
Poslužite pečenu ribu sa odgovarajućim garnirungom od sveže salate, povrća ili prženih krompirića....
14. januar
File od brancina sa belim vinomRibu isečemo i posolimo. Stavljamo je u odgovarajuću šerpu, namazanu maslacem. Dodajemo isečene luk, šargrepe i celer. Začinjavamo biberom i prelivamo vinom i ribljim bujonom. Poklapamo i kuvamo na slaboj vatri oko 20-25...
06. jul
File brancina na palenti od citrusaKad prođe pola vremena, počnite sa palentom, da bi sve moglo da bude gotovo približno u isto vreme, pošto prilikom serviranja riba i palenta treba da budu topli.
3....
12. mart
File brancina sa salatom od pasuljaZa ribu
Filetirajte brancina, odvojite kožu i kosti. Ugrejte tiganj sa uljem, posolite ribu i pržite 1-2 minuta sa svake strane.
Za salatu
Ugrejte maslinovo ulje u posebnoj posudi....
27. april
Brancin u rerni sa krompir pireomPečeni brancin u rerni sa pire krompirom možete poslužiti uz belo vino ili neko drugo omiljeno piće....
24. sep.
Brancin na roštilju sa lovorovim listomServirajte brancina na roštilju sa lovorovim listom odmah sa kriškom limuna....
18. januar
Brancin na roštilju na grčki načinBrancine operemo i osušimo. Mariniramo sa solju, biberom i maslinovim uljem spolja i iznutra i ostavljamo minimum 30 minuta da odstoje.
Ugrevamo roštilj.
Stavljamo brancine da se peku sa obe strane po 8-10 minuta....
10. jun
Brancin sa sosom od pečuraka lisičarkiOperem ribu, očistim i filetiram u četiri fileta. Na svaki file stavljam malo belog luka (sitno iseckanog), čili papriku (sitno iseckanu), biber, morsku so.
Istovremeno radim sa dva tiganja: u jednom riba sa belim lukom...
05. dec.
Rolnice od brancina sa nadevom od povrćaOčistite filete od celih brancina, operite i osušite, nakon toga natrljajte solju i biberom....
02. feb.
File brancina sa šparglama u pergament papiruFile brancina sa šparglama u pergament papiru je spreman....
08. jun
Brancin sa pestom od peršuna na roštiljuNamažite brancin samo maslinovim uljem i stavite da se peče dok ne postane zlatast.
Čim je pečena riba gotova namažite je celom smesom od peršuna.
Brancin sa pestom od peršuna na roštilju je mnogo ukusan....
25. avgust
Brancin u rerni na papiru za pečenjeBrancin u rerni na papiru za pečenje je veoma ukusan....
25. dec.