Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Zašto treba redovno jesti hlebZašto treba redovno jesti hleb
02. maj
Kada neko reši da smrša, prvo što izbacuje iz ishrane je hleb. Ali, velika je greška ako se hleb u potpunosti izbaci, jer je on veoma koristan za organizam. Hleb je važan izvor bitnih biljnih belančevina i sadrži niz...
Zašto ne treba jesti voće uvečeZašto ne treba jesti voće uveče
28. april
1
U principu, voće treba jesti pre obroka, što ne dozvoljava da se njegov visok sadržaj šećera distribuira u jednostavnije oblike za usvajanje....
Brancin na roštiljuBrancin na roštilju
10. jun
Brancin se očisti of krljušti i iznutrica. Ne odstranjujte glavu ribi. Opere se dobro vodom i ocedi se. Brancin se posipa solju i biberom kako spolja tako i u unutrašnjost....
Brancin u povrćuBrancin u povrću
03. nov.
Prijatno uz brancina u povrću....
Zašto bi češće trebalo da jedete celer?Zašto bi češće trebalo da jedete celer?
19. januar
To je jedan od razloga zašto je toliko popularan kod onih koji su na dijeti....
Unikatni brancin u rerniUnikatni brancin u rerni
04. mart
1
Prilikom posluživanja unikatnog brancina u rerni pospite sitno naseckanim peršunom....
Punjeni brancin u rerniPunjeni brancin u rerni
24. jul
Ređajte ih na ribu i na svaki brancin stavite po grančicu ruzmarina. Pecite brancina u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 25-30 minuta. Poslužite punjenog brancina uz čašu belog vina i recite: prijatno i živeli!...
Marinirani brancin na roštiljuMarinirani brancin na roštilju
22. jul
Serviramo sa kriškom limuna mariniranog brancina na roštilju....
Brancin en PapiloteBrancin en Papilote
18. april
Efektno je i lepo, ali ne treba da se previše čeka, jer će brancin nastaviti da se kuva u papiru. Možete da ribu poslužite i uz lagano otvorene paketiće i da se ukrase komadima limuna i uz dodatak maslinovog ulja....
Brancin sa krompirom u rerniBrancin sa krompirom u rerni
19. okt.
Ispecite brancin na 190 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni, oko 40 minuta. Servirajte brancin sa krompirom u rerni topao....
Brancin u rerni u folijiBrancin u rerni u foliji
25. jul
Zatvorite dobro brancina u foliju. Zagrejte rernu na 180-200 stepeni. Pecite 25-30 minuta. Servirajte sa parčetom limuna, dok je topao....
Brancin u foliji na roštiljuBrancin u foliji na roštilju
08. okt.
Očistite ribu i začinite je sa malo soli i bibera. Premažite je spolja i iznutra maslinovim uljem i napunite stomak režnjevima limuna, belim lukom i selenom, koje ste sitno naseckali. Umotajte ribu veoma dobro u foliju...
Šta sadrži beli luk i zašto ga treba jesti?Šta sadrži beli luk i zašto ga treba jesti?
25. maj
Svi ljudi sa visokim nivoom lošeg holesterola treba da uključe beli luk u svoju ishranu. Beli luk je koristan za povišeni pritisak....
Fileti brancina sa citrusima u rerniFileti brancina sa citrusima u rerni
14. januar
Imajte u vidu da je brancin veoma brzo gotov i ne treba dugo da se peče. Poslužite pečenu ribu sa odgovarajućim garnirungom od sveže salate, povrća ili prženih krompirića....
File od brancina sa belim vinomFile od brancina sa belim vinom
06. jul
Ribu isečemo i posolimo. Stavljamo je u odgovarajuću šerpu, namazanu maslacem. Dodajemo isečene luk, šargrepe i celer. Začinjavamo biberom i prelivamo vinom i ribljim bujonom. Poklapamo i kuvamo na slaboj vatri oko 20-25...
File brancina na palenti od citrusaFile brancina na palenti od citrusa
12. mart
Kad prođe pola vremena, počnite sa palentom, da bi sve moglo da bude gotovo približno u isto vreme, pošto prilikom serviranja riba i palenta treba da budu topli. 3....
File brancina sa salatom od pasuljaFile brancina sa salatom od pasulja
27. april
Za ribu Filetirajte brancina, odvojite kožu i kosti. Ugrejte tiganj sa uljem, posolite ribu i pržite 1-2 minuta sa svake strane. Za salatu Ugrejte maslinovo ulje u posebnoj posudi....
Brancin u rerni sa krompir pireomBrancin u rerni sa krompir pireom
24. sep.
Pečeni brancin u rerni sa pire krompirom možete poslužiti uz belo vino ili neko drugo omiljeno piće....
Brancin na roštilju sa lovorovim listomBrancin na roštilju sa lovorovim listom
18. januar
Servirajte brancina na roštilju sa lovorovim listom odmah sa kriškom limuna....
Brancin na roštilju na grčki načinBrancin na roštilju na grčki način
10. jun
Brancine operemo i osušimo. Mariniramo sa solju, biberom i maslinovim uljem spolja i iznutra i ostavljamo minimum 30 minuta da odstoje. Ugrevamo roštilj. Stavljamo brancine da se peku sa obe strane po 8-10 minuta....
Brancin sa sosom od pečuraka lisičarkiBrancin sa sosom od pečuraka lisičarki
05. dec.
Operem ribu, očistim i filetiram u četiri fileta. Na svaki file stavljam malo belog luka (sitno iseckanog), čili papriku (sitno iseckanu), biber, morsku so. Istovremeno radim sa dva tiganja: u jednom riba sa belim lukom...
Rolnice od brancina sa nadevom od povrćaRolnice od brancina sa nadevom od povrća
02. feb.
Očistite filete od celih brancina, operite i osušite, nakon toga natrljajte solju i biberom....
File brancina sa šparglama u pergament papiruFile brancina sa šparglama u pergament papiru
08. jun
File brancina sa šparglama u pergament papiru je spreman....
Brancin sa pestom od peršuna na roštiljuBrancin sa pestom od peršuna na roštilju
25. avgust
Namažite brancin samo maslinovim uljem i stavite da se peče dok ne postane zlatast. Čim je pečena riba gotova namažite je celom smesom od peršuna. Brancin sa pestom od peršuna na roštilju je mnogo ukusan....
Brancin u rerni na papiru za pečenjeBrancin u rerni na papiru za pečenje
25. dec.
Brancin u rerni na papiru za pečenje je veoma ukusan....