Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Zbog čega je luk koristan?Zbog čega je luk koristan?
06. okt.
Od davnina je poznato da konzumacija luka ima zaštitnu funkciju za organizam i da je korisna za svaki njegov deo....
Zbog čega je kelj koristan?Zbog čega je kelj koristan?
08. sep.
U ovom članku ćemo vam reći kako je kelj koristan za naše telo i zašto ga morate uključiti u ishranu....
Zbog čega je toliko korisno da jedemo skušu?Zbog čega je toliko korisno da jedemo skušu?
07. okt.
Skuša je jedna od najukusnijih riba, koja je izuzetno korisna i u pogledu ukusa i sadržaju hranljivih materija, ali je u svetu dosta zanemarena....
Zbog čega je prženje štetno?Zbog čega je prženje štetno?
14. jul
Većina ljudi je upoznata sa štetnošću pržene hrane, zahvaljujući mnogim člancima i istraživanjima. Proces prženja je poznat kao izuzetno štetan i toksičan. Ipak, pitanje je, zbog čega je pržena hrana štetna za nas? Šta se...
Zbog čega nam je potreban magnezijum?Zbog čega nam je potreban magnezijum?
29. nov.
Magnezijum je mineral, koji se najčešće nalazi u prirodi u obliku različitih hemijskih jedinjenja sa kalcijumom. Nalazi se u morskoj vodi, mineralnim izvorima i u zelenom pigmentu biljaka. Poznato je da je magnezijum...
Husk - zašto je toliko koristan?Husk - zašto je toliko koristan?
15. dec.
Kako se koristi? Smatra se da je najkvalitetniji u prahu (brašno). Osim što se direktno konzumira, rastvoren u vodi on može da se doda u pečene dijetalne proizvode, palkačinke, kolače, bakine kolače i drugo....
Zašto je crni čaj toliko koristan?Zašto je crni čaj toliko koristan?
04. dec.
Kod crnog čaja proces fermentacije je pun, beli se ne podvrgava fermentaciji, a za zeleni se koriste svi delovi biljke i fermentacija je kratkotrajna....
Crveni luk - zašto je toliko koristan?Crveni luk - zašto je toliko koristan?
04. mart
Korisna lekovita svojstva crvenog luka Crveni luk nije čarobni lek za sve bolesti. Ima širok spektar uticaja koji mogu efikasno da se koriste....
Zbog čega toliko volimo čokoladu?Zbog čega toliko volimo čokoladu?
03. dec.
Mnogi od nas vole da jedu slatko i to je sasvim normalno. Međutim, ako iznenada osetite naglu potrebu da jedete čokoladu, to ne mora da bude samo hir, već ponekad i signal za određeni nedostatak u organizmu. Naučnici smatraju...
Zbog čega je fosfor koristan?Zbog čega je fosfor koristan?
14. jul
Fosfor je koristan za: - pravilno funkcionisanje mozga; - srčani mišić; - za pravilno funkcionisanje bubrega; - za ublažavanje bolova kod artritisa; - za rast i obnavljanje organizma; - za održavanje desni u dobrom...
Zbog čega je lešnik koristan?Zbog čega je lešnik koristan?
10. maj
Lešnik, koga veverice toliko vole da pojedu, je plod drveta leske....
Čaj od lipe - zbog čega je koristan i zašto treba da ga pijemo?Čaj od lipe - zbog čega je koristan i zašto treba da ga pijemo?
07. mart
Toliko je koristan da će ublažiti ovaj bol. Čaj od lipe je takođe poznat po svojim svojstvima stimulacije varenja, što zauzvrat znači da može pomoći u povećanju apetita; 3....
Kora lubenice - zašto je toliko korisna?Kora lubenice - zašto je toliko korisna?
02. sep.
Da, ono što obično bacamo ispostavlja se da se koristi za lečenje različitih bolesti kao i za kozmetički proizvod. Šta je toliko korisno u kori lubenice?...
Zašto je pikantna hrana toliko korisna?Zašto je pikantna hrana toliko korisna?
17. mart
Kada znate za ove koristi ljute hrane, možete češće da jedete ljutenicu, kari, čili sos itd....
Zbog čega je važno da imamo dane za detoksikaciju?Zbog čega je važno da imamo dane za detoksikaciju?
14. april
Izraz detoksikacija označava čišćenje organizma iznutra od nagomilanoh toksina u njemu. Tužno, ali je istina, mi živimo u zagađenoj sredini i otrovi nas vrebaju sa svih strana - hemijsko zagađenje vazduha, teški metali,...
Šta sadrži kokosovo mleko i zbog čega je korisno?Šta sadrži kokosovo mleko i zbog čega je korisno?
03. avgust
Veoma je hranljivo i nudi dosta koristi za zdravlje, kada se uključi u ishranu. Kokosovo mleko ima svojstva da snižava holesterol i podstiče gubitak težine....
Zbog čega je bitno da duže vreme žvaćemo hranu?Zbog čega je bitno da duže vreme žvaćemo hranu?
03. avgust
Da bismo ove osnovne grupe hrane transformisali u materijale koje naše telo može da koristi, potrebno je da imamo tri grupe enzima: proteaze, lipaze i amilaze....
Zbog čega je bundeva korisna?Zbog čega je bundeva korisna?
14. maj
Ako ostavimo šalu na stranu, možemo reći da su korisna svojstva bundeve poznata čoveku još iz davnih vremena....
Zbog čega pileća supa leči?Zbog čega pileća supa leči?
12. januar
Još jedna zanimljiva činjenica je da je pileće meso puno proteina koji su toliko korisni za naš organizam i koji odlično deluju na imunitet....
Zbog čega je važno da redovno pijemo čaj od kamilice?Zbog čega je važno da redovno pijemo čaj od kamilice?
25. maj
Koristi čaja od kamilice su odavno poznate: to je drevni lek koji umirujuće deluje na anksioznost, leči nesanicu i ublažava menstrualne bolove....
Zašto je čorba od sočiva toliko korisna?Zašto je čorba od sočiva toliko korisna?
28. dec.
Porcija čorbe od raznih vrsta sočiva nije smao ukusna, nego nosi mnogo koristi zdravlju. Evo najvažnijih dokaza zašto je čorba od sočiva korisna. Bogatstvo vlakana se odražava pozitivno na kardiovaskularni sistem....
Zbog čega je koristan kalijum u organizmu?Zbog čega je koristan kalijum u organizmu?
25. april
Šta je to kalijum i zbog čega je kalijum koristan u organizmu? Uloga kalijuma u ljudskom organizmu je važna. Pravilan rad mišića i nerava zavisi od ravnoteže natrijuma i kalijuma u organizmu....
Zbog čega treba da jedeno speltu?Zbog čega treba da jedeno speltu?
14. jul
Koristi od spelte za decu Za najmlađe je spelta takođe veoma korisna, ali pod uslovom da dečje telo normalno apsorbuje gluten....
Zbog čega su korisne pečene jabuke?Zbog čega su korisne pečene jabuke?
23. nov.
Svako od nas zna o visokoj hranljivoj vrednosti i mnogim prednostima svežih jabuka, ali malo ljudi zna da jabuke, kada su pečene, nisu ništa manje korisne. Ovaj metod kulinarske obrade omogućava vam da u voću sačuvate...
Da li je kurkuma zaista baš toliko korisna?Da li je kurkuma zaista baš toliko korisna?
27. jun
Ona se veoma mnogo koristi u indijskoj i jugoistočnoj azijskoj kuhinji. Priprema se od korena biljke Curcuma longa i takođe se koristi kao prirodan pigment u prehrabmenoj industriji....