Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako umutiti sneg od belanacaKako umutiti sneg od belanaca
02. maj
Kada smo na temi mućenje belanaca, predlažemo da pogledaš i sledeće teme: - kako belanca postaju pena; - zašto belanca ne postaju sneg; - kako da odvojimo žumanca od belanaca;...
Francuski krem od belanaca i maslacaFrancuski krem od belanaca i maslaca
15. jul
Fracuski krem od maslaca i belanaca je gotov. Beleška: Ovaj krem je mnogo čvršći i mnogo dugo izdrži i ne spadne, kao što obično bude sa umućenim belancima u sneg nakon nekog vremena....
Domaći sladoled od belanaca i pavlakeDomaći sladoled od belanaca i pavlake
01. jun
Ubacite u zamrzivač da se dobro stegne - vreme zavisi od veličine posuda koje ste odabrali i od samog zamrzivača. Ukrasite sladoled od pavlake i belanaca različitim voćem, prelivima, slatkom, keksom ili vaflima....
Kora od belanaca za tortuKora od belanaca za tortu
15. jun
Ja sam isekla tri odvojene kore od belanaca za tortu....
Kolač od belanaca sa kremomKolač od belanaca sa kremom
23. maj
Belanca za koru se umute u tvrd sneg, uz postepeno dodavanje šećera. Nakon toga se dodaje brašno i smesa se promeša dobro špatulom u pravcu odozdo na gore....
Kolač sa kremom od belanaca i pavlakeKolač sa kremom od belanaca i pavlake
27. januar
Za krem umutite belanca sa polovinom šećera na sneg. Preostali šećer stavite u posudu sa pavlakom i mešajte kašikom. Nemojte koristiti mikser za pavlaku, zato što će postati tečna i teško će da se stegne....
Fini tompusi sa nadevom od belanaca i orahaFini tompusi sa nadevom od belanaca i oraha
09. nov.
Nadev se sprema tako što se belance umuti u penu i dodaju mu se mleveni orasi....
Kolač sa glazurom od belanaca i nes kafomKolač sa glazurom od belanaca i nes kafom
15. jul
Umutite belanca na sneg. Dodajte u njih šećer u prahu i nes kafu. Ako je kafa u granulama, izmrvite je na papiru za pečenje da bi mogla lakše da se rastvori. Mutite mikserom dok ne dobijete mekane vrhove....
Omlet od belanaca sa mocarelom i čorizomOmlet od belanaca sa mocarelom i čorizom
22. april
Stavljaju se u posudu i dodaju im se belanca i prstohvat soli. Meša se viljuškom. U tiganju se istopi maslac i čim se zagreje sipamo pripremljenu smesu. Odozgo se rađaju parčići čoriza....
Zbog čega vam ponekad ne uspeva krem karamel?Zbog čega vam ponekad ne uspeva krem karamel?
16. nov.
Čitajući savete za kuvanje, već ste odgovorili na pitanje zašto vam krem karamel ponekada ne uspeva i da je glavni razlog za to temperatura pečenja....
Omlet od belanca i spanaćaOmlet od belanca i spanaća
20. avgust
Omlet se sprema dok ne bude gotov. Poslužuje se sa kriškama paradajza ili drugog po vašem izboru. Neka vam je slatko! Omlet od belanca i spanaća je gotov....
Ptičija gnezda sa merengom od belanaca i Šantili kremomPtičija gnezda sa merengom od belanaca i Šantili kremom
28. april
U posudu miksera, ili ručnim, sipajte belanca, umutite na penu na sporoj brzini i dodajte sok od limuna. Nakon toga u porcijama dodajte šećer i mutite na visokoj temperaturi dok ne dobijete čvrst sneg....
Krem od belanaca sa jagodama, mangom i kupinamaKrem od belanaca sa jagodama, mangom i kupinama
13. mart
U čaše na dno poređajte 3 kriške manda, sipajte od krema od belanaca, stavite isečene jagode i odozgo ponovo krem. Ukrasite kupinama i ostavite u frižideru....
Zbog čega treba redovno jesti tahini od susama?Zbog čega treba redovno jesti tahini od susama?
07. okt.
Glavna sirovina za proizvodnju tahinija od susama su semenke susama. Dobija se iz grma koji dostiže visino do 2 metra, sa dlakavim lišćem koje emituje snažnu očaravajuću aromu. U zavisnosti od sorte, susam daje sitno...
Omlet od belanaca i sitnog sira za osobe koje trenirajuOmlet od belanaca i sitnog sira za osobe koje treniraju
24. feb.
Gotov omlet od belanaca se stavi u tanjir i garnira se paradajzom isečenim na tanke kolutove sa posipom od peršuna, maslinovg ulja i krupne ljuspaste soli....
Raskošna torta sa korama od belanaca i oraha i malinamaRaskošna torta sa korama od belanaca i oraha i malinama
28. sep.
Podelite žumanca i belanca u dve posude. Umutite belanca mikserom i posle im dodajte šećer. Umutite sve u sneg. Nakon toga postepeno dodajte brašno, koje ste prethodno prosejali....
Rolat za 6 minuta sa glazurom od belanaca i orahaRolat za 6 minuta sa glazurom od belanaca i oraha
02. jul
Namažite slatkom od jagoda ili po izboru i uvijte uz pomoć papira dok je još topao. Glazuru pripremite tako što umutite belance na penu. Dodajte sok od limuna i šećer u prahu, dodajte kašiku po kašiku....
Sok od limuna - zbog čega treba da ga pijemo?Sok od limuna - zbog čega treba da ga pijemo?
13. avgust
Svi znamo koliko je dobro za naše zdravlje da obezbedimo dovoljno vitamina C za naš organizam u promenljivim vremenskim uslovima. Zima je vreme kada konzumiramo najviše limuna i citrusa. Limun se može iscediti i piti...
Pržena belanca sa kačkavaljemPržena belanca sa kačkavaljem
07. okt.
U posudu stavljamo belanca, posolimo ih malo i umutimo mikserom na sneg. Izrendamo kačkavalj i pomešamo pažljivo sa belancima. Posipamo biberom i lagano promešamo....
Zbog čega je luk koristan?Zbog čega je luk koristan?
06. okt.
Svako povrće je važno za naše zdravlje, ali neka od njih imaju zaista jedinstvena svojstva. Takav je luk, član porodice Allium, roda cvetnih biljaka koji takođe uključuje beli luk, šalot (ljutiku), praziluk i divlji...
Zbog čega je kelj koristan?Zbog čega je kelj koristan?
08. sep.
Kelj je dugo bio deo kulinarske tradicije nekih zemalja. Na primer, u holandskoj kuhinji ​​kelj se koristi za pripremu priloga, supa i salata. Proizvod je svež dodatak svakom receptu. Stampot sa keljom je klasično holandsko...
Zbog čega pileća supa leči?Zbog čega pileća supa leči?
12. januar
Svi smo čuli od naših baka da pileća supa pomaže u lečenju prehlade i gripa. To je zaista tako, jer ovo jelo izuzetno snažno i pozitivno deluje na naše telo, pojačava našu odbranu ipodiže nam ebergiju. Zašto pileća...
Zbog čega je prženje štetno?Zbog čega je prženje štetno?
14. jul
Većina ljudi je upoznata sa štetnošću pržene hrane, zahvaljujući mnogim člancima i istraživanjima. Proces prženja je poznat kao izuzetno štetan i toksičan. Ipak, pitanje je, zbog čega je pržena hrana štetna za nas? Šta se...
Zbog čega je važno da redovno pijemo čaj od kamilice?Zbog čega je važno da redovno pijemo čaj od kamilice?
25. maj
Čaj od kamilice je napitak napravljen od malih cvetova sličnih beloj radi. Šolja toplog čaja od kamilice je poput zagrljaja - učini da se opustite i osećate prijatno. Koristi čaja od kamilice su odavno poznate: to je drevni...
Omlet od belanca sa paprikom i ovčjim siromOmlet od belanca sa paprikom i ovčjim sirom
14. april
Preko pečene i hrskave paprike isipajte umućena belanca. Preko izmrvite sir. Kada se isprži sa jedne strane, pomoću špatule presavijte omlet, da se prodinsta. Kada se naduje, znači da je gotov....