Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Zlatni napitakZačinite začinima, dodajte kurkumu koja daje zlatnu boju.
Sipajte u čaše sa poklopcima i slamkama....
29. okt.
Kolač Zlatni mermerKolač Zlatni mermer - je ukusan recept sa bundevom koji je omiljen malima i velikima....
03. mart
Zlatni kolač sa bundevomPecite oko 30 minuta ili dok kolač ne dobije zlatnu preplanulost i dok čačkalica ne bude suva.
Ostavite sa strane da se ohladi oko 15 minuta i nakon toga prebacite kolač iz kalupa na rešetku....
16. nov.
Zlatni kolač sa dunjamaJa ovaj raskošni jesenji kolač jaja se mute zajedno sa šećerom dok ne pobeli. U njih se dodaju ulje i kiselo mleko.
Nakon mešanje porcija dodaje se prethodno prosejano brašno zajedno sa praškom za pecivo.
Smesa se meša...
24. okt.
1
Praznična torta Zlatni ključKrhka, meka, vlažna, veoma, veoma ukusna, torta Zlatni ključ će impresionirati vaše goste i uštedeti vam vreme za pripremu komplikovanih i napornih poslastica!...
20. dec.
Zlatni kuglof sa čokoladnom glazuromRerna - 170-180 stepeni
Kalup za kuglof - namazan maslacem i posut sa malo brašna
Radi se mikserom.
U posudi od miksera ili ručnim mikserom umutiti maslac i šećer, dok smesa ne pobeli. Dodati jedno po jedno žumance i...
07. sep.
Zlatni mladi krompirići u rerniPoslednjih 10 minuta može da se peče u gril rerni do lepe i blago rumene korice na zlatnom mladom krompiru u rerni....
24. jun
1
Vedži zlatni kimbap sa avokadom i spanaćemNeobično ukusan vedži zlatni kimbap sa avokadom i spanaćem!...
01. sep.
Zlatni pečeni krompir sa pečurkama na arapski načinProbajte zlatno pečeni krompir sa pečurkama....
10. maj
Zlatna pravila mešenjaKoric gotovog peciva treba da bude braonkasta ili zlatna.
Prijatno mešenje!...
03. avgust
Zlatna pravila zdrave ishraneS vremena na vreme smo skloni da se počastimo većim količinama ili kaloričnijom hranom. To ne znači da ćemo narušiti svoju dijetu. Ako se poštuju određena pravila, možemo da si dozvolimo i po nešto ukusno.
Suština zdrave...
18. feb.
1
Pogledajte zlatna pravila pekara eksperataPečenje hleba, pogačica, slatkiša, sitnih kolača i svih drugih različitih kulinarskih proizvoda, ponekada je potcenjeno od mnogih domaćica.
Uprkos tome što u mnogim slučajevima izgleda kao dečja igra, pečenje ima...
28. feb.
Zlatni late - kako se pravi i za šta pomažeKoristi konzumacije Zlatnog latea
Zlatni late je prava bomba od nutrijenata za vaš organizam....
01. maj
10 zlatnih pravila za ukusne palačinke1. Kada pravite testo za palačinke, obavezno prosejte brašno, kako bi imalo više kiseonika.
2. Jaja mutite žicom ili viljuškom i vodite računa da istovremeno pokupite brašno sa dna i sa zidova posude.
3. Tečne...
27. feb.
Zlatna pravila za prženje u fritezi1. Važno je da friteza, u kojoj počinjemo prženje, bude dobro održavana;
2. Ulje treba da bude dobrog kvaliteta;
3. Važno je kontrolisati temperaturu pre samog početka prženja. Preporučljivo je da bude između 160...
25. feb.
Zlatna pravila dobrih manira u ishraniU sledećim redovima pogeledajte nekoliko zlatnih pravila manira ishrane:
Prilikom sedanja za sto, salveta se stavlja na kolena....
15. jul
Zlatna pravila za pravljenje turske kafeAromatičnu tursku Moka kafu možete pripremiti i kod kuće, poštujući nekoliko sledećih „zlatnih“ pravila. Najčešće je za 1 šolju napitka potrebna jedna puna kašičica fino mlevene kafe i šećera (po želji)....
17. nov.
Koje su to zlatne tehnike za idealno blanširanje?Blanširanje je proces kratkotrajne termičke obrade povrća, voća, mesa i drugih namirnica parom ili vrelom vodom. Blanširanje potiče iz Francuske i sama reč blanchir znači prelivanje vrelom vodom. Ova tehnika se koristi da...
20. jul
Ras el Hanut - zlatna mešavina začina iz severne AfrikeRas el Hanut je severnoafrička mešavina začina koju u Alžiru, Tunisu i Maroku uglavnom koriste Arapi i Jevreji. Naziv, u prevodu sa arapskog, znači rukovodilac prodavnice i označava mešavinu najboljih začina koje prodavac...
19. nov.
Lek - čudo Zlatno mleko: Kako da ga pripremimo sami?Zlatna pasta
Da bismo pripremili zlatno mleko u domaćim uslovima, potrebno je prvo da pripremimo zlatnu pastu....
30. nov.
Javorov sirup - kap kanadskog zlataOko 40 litara soka se koristi da se napravi 1 litar zlatne tečnosti, što ga čini izuzetno kaloričnim zaslađivačem....
22. maj
Himalajska so - belo zlato koje leči više od 20 bolestiOna je bila korišćena od drevnih vremena i nazivana je zlatom....
05. dec.
KarašRaste brže od zlatne vrste i može dostići dužinu od 35 - 40 cm. U nekim slučajevima, težina ove ribe može biti preko 1 kg.
Zlatni karaš je poznat po bakarnoj ili zlatno - braon boji svojih ljuspi....
08. avgust
Kako se pravi zaprška za janiju?Poštujte ove korake, jer ako brašno dodate u već zlatni luk, dok brašno postane zlatno, luk će pregoreti. U ovom slučaju rizikujete da vaša janija bude gorka i neprijatna na miris, a i na boju....
08. dec.
Kako se pravi zaprškaNakraju se dodaje prepečeno, zlatno-žuto brašno, pomešano sa malo vode.
Lagana zaprška nije štetna i daje prijatanu aromu jelu....
12. feb.