Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Borovo mleko - kako se pravi i za šta pomažeBorovo mleko - kako se pravi i za šta pomaže
27. maj
Kako se pravi borovo mleko? Potrebne su vam 3 zelene šišarke, 500 ml mleko i mali komadić borove smole veličine srednjeg novčića....
Ovako se pravi kora za tortuOvako se pravi kora za tortu
11. dec.
Isecite na dva dela i ukrasite kremom za tortu da biste napravili vaš omiljeni kolač. Evo ovako se pravi kora za tortu....
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Prstima se pritiska i odozdo na papir za pečenje izlaze mali duguljasti komadići šećernih perli. Ostavljaju se da se osuše....
Kako se pravi laneno jaje i za šta se koristiKako se pravi laneno jaje i za šta se koristi
17. mart
Želatin u jajima od lanenog semena pomaže u emulgovanju vezivnog delovanja na jaja. Oni takođe daju vlaku tako što se tako vaša peciva neće mrviti i ostaće nežna....
Kako se pravi dresing za salatu?Kako se pravi dresing za salatu?
02. maj
Kada pravite dresing za salatu, poželjno je da ga ne pripremate previše rano, kako sastojci u njemu ne bi izgubili svoja aromatična svojstva. Dresing uvek pripremajte neposredno pre pripreme salate....
Kako se pravi ukras za tortuKako se pravi ukras za tortu
06. mart
Postoji mnogo načina da se jedna torta ukrasi. Može se koristiti razno voće, puslice, čokoladne mrvice, samleveni ili celi orašasti plodovi, keks, piškote, ukrasi od karamela itd. Sve zavisi od vaše fantazije...
Kako se pravi salamura za sirKako se pravi salamura za sir
13. feb.
I kako se ona pravi? Različiti ljudi je prave na različite načine, ali osnovni sastojci u voda i so (morska). Pravljenje je veoma lako....
Kako se pravi testo za keks?Kako se pravi testo za keks?
22. sep.
Soda za hleb dodata s vrha noža pomaže da se dobije mekanije testo i zlatkasta boja keksa. Ne treba preterivati sa sodom, s obzirom da ona ima specifičan ukus....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Kuvanje rečne pastrmke treba da bude u skladu sa nekoliko pravila....
Šta je račel i kako se pravi?Šta je račel i kako se pravi?
22. maj
Komadiće bundeve potopite u rastvor kreča koji se pravi mešanjem pet litara vode i 150 grama gašenog kreča. Rastvor se meša, a zatim ostavi da odstoji da se kreč slegne....
Šta je Ramen i kako se pravi?Šta je Ramen i kako se pravi?
23. maj
Kuvari vole da nema pravila kada je u pitanju ramen, a supa postepeno osvaja svet....
Kafa sa maslacem - kako se pravi i za šta je korisnaKafa sa maslacem - kako se pravi i za šta je korisna
25. okt.
Kafa je svetski poznat i omiljeno piće ljudi bilo kog uzrasta. Otkriće neverovatnog prirodnog dara datira iz III veka posle Hrista. Tvrdi se da je pronalazač običan etiopski ovčar koji je primetio da kada njegove životinje...
Kako se pravi šećerni sirup za kolačeKako se pravi šećerni sirup za kolače
31. jul
Osnovno pravilo je da jedno od ta dva treba da bude hladno - ili kora ili sirup....
Kako se pravi pica - uputstvo za početnikeKako se pravi pica - uputstvo za početnike
17. mart
Jelo koje se pravi relativno brzo i jednostavno. Evo i kako možete da je napravite sami kod kuće: Brašno za hleb je najpogodnije za pravljenje domaćeg testa za picu....
Kako se pravi lavaš - uputstvo za početnikeKako se pravi lavaš - uputstvo za početnike
05. nov.
Svi narodi, bez obzira na svoje kulinarske tradicije, prave hleb. On je dosta drugačiji kako po svom izgledu, tako i po kvalitetima ukusa. Jermenski hleb se naziva lavaš....
Kako se pravi voćni toping za torte?Kako se pravi voćni toping za torte?
29. april
Toping predstavlja preliv kojim se prekrivaju deserti - slatkiši, torte, kolači, sladoledi i drugo. Najčešće korišćen toping je onaj od čokolade, ali raznolikost preliva za slatkiše je zaista velika, tako što su...
Kako se pravi baklava? (Vodič za početnike)Kako se pravi baklava? (Vodič za početnike)
20. april
1
Hajde da pogledamo kako se pravi lepa turska baklava prema savetima iskusnih domaćica. Najvažnija tajna svih kolača je izbor odgovarajućeg brašna....
Kako se pravi gratin - vodič za početnikeKako se pravi gratin - vodič za početnike
24. mart
Složenac se najčešće pravi od povrća, mesa, ribe i morskih plodova. Dodata pavlaka ili mleko sosu daju ukus kojim se jelo odlikuje, a sir ga čuva da postane previše suvo....
Kako se pravi majonez - vodič za početnikeKako se pravi majonez - vodič za početnike
18. feb.
Razbijte jaje u posebnu posudicu i nakon toga ga stavite u posudu i kojoj ćemo praviti majonez. Zašto to radimo?...
Kako se prave figurice za tortuKako se prave figurice za tortu
02. feb.
Takođe, možete koristiti i kalupčiće za kolače s kojima pravite božićne kolačiće. Sigurno ste bili oduševljeni kada ste videli lepe ruže po torta, a. I sigurno biste hteli da znate kako se prav....
Leberkez - šta je to i kako se pravi?Leberkez - šta je to i kako se pravi?
05. jul
Ako ste i vi pravi gurman i obožavate da eksperimentišete isprobavajući nova i nova jela, onda svakako treba da probate i bavarski leberkez....
Šta je glazura (frosting) i kako se pravi?Šta je glazura (frosting) i kako se pravi?
24. feb.
Dobijeni krem je gust i stavlja se u špric, od njega se mogu praviti cveće i figure. Ako se muti sa još malo vode, može se preliti preko keksa ili kolača u obliku tačaka ili drugih slikanih figura....
Kako se pravi kora za tortu - uputstvo za početnikeKako se pravi kora za tortu - uputstvo za početnike
03. dec.
Prave se kore po želji, tako što možete da ih napravite i od kakaa, ako odlučite, samo tako što dodate 3 supene kašike kakaa u smesu. Prelijte kremom po izboru ili pavlakom i svežim sezonskim voćem....
Kako se pravi fonduKako se pravi fondu
03. avgust
Fondu je francuska reč koja znači rastopljen. Ali sam proces kulinarske obrade proizvoda na ovaj specifičan način dolazi iz Švajcarske. Tokom zime, kada su se paše završavale, švajcarci su imali stari kačkavalj, vino...
Kako se pravi zaprškaKako se pravi zaprška
12. feb.
Ako želite da zapržite kaše, onda se zaprška pravi tako što brašno zapržite u ulju dok ne dobije zlatnu boju i postepeno razređujete vodom uz neprekidno mešanje....