Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Sok od limuna - zbog čega treba da ga pijemo?Sok od limuna - zbog čega treba da ga pijemo?
13. avgust
Zašto da pijemo sok od limuna? Zato što je koristan i pomaže našem telu da dobije neophodne vitamine i sastojke, kako bi bilo zdravo i energično....
Čaj od lipe - zbog čega je koristan i zašto treba da ga pijemo?Čaj od lipe - zbog čega je koristan i zašto treba da ga pijemo?
07. mart
Normalizuje i pomaže srcu da dobro radi – kada čovek pije čaj od lipe, to mu pomaže da se oseća osveženo i ovo je veoma dobar način da održite svoje srce zdravim....
Zbog čega treba da pijemo magnezijum + B6?Zbog čega treba da pijemo magnezijum + B6?
09. maj
Tokom aktivne fizičke aktivnosti, količina magnezijuma koja se unese hranom često je nedovoljna i treba uzeti dodatnu količinu u vidu dijetetskog suplementa....
Zbog čega je važno da redovno pijemo čaj od kamilice?Zbog čega je važno da redovno pijemo čaj od kamilice?
25. maj
Zbog toga je i dalje treba redovno piti čaj od kamilice: Izvor antioksidanasa Čaj od kamilice takođe je bogat antioksidansima i ima antimikrobna svojstva koja su dobra za naše zdravlje pored njegove sposobnosti da nas...
Čaj od fizalisa - zašto da ga pijemo?Čaj od fizalisa - zašto da ga pijemo?
18. dec.
Čaj od fizalisa - zašto da ga pijemo? Nakon što smo Vas izbliza upoznali sa fizalisom i njegovim svojstvima, vreme je da objasnimo zašto je korisno da konzumiramo fizalis u obliku čaja....
Čaj od breze - zašto da ga pijemo?Čaj od breze - zašto da ga pijemo?
07. okt.
Čaj od listova breze treba da se kuva oko 20-30 minuta da bi se otkrila sva njegova korisna svojstva. Može se čuvati u termosu i razblažiti toplom vodom ako je prejak....
Čaj od crne ribizle - zašto da ga pijemo?Čaj od crne ribizle - zašto da ga pijemo?
02. dec.
Vreme sakupljanja treba da bude između 10-12 sati, tako da se jutarnja rosa već osušila, vreme bi trebalo da bude vedro, sa minimalnom vlažnošću....
Zbog čega treba da jedeno speltu?Zbog čega treba da jedeno speltu?
14. jul
Spelta sadrži i fosfor, kalijum i magnezijum, kao i mnoge druge minerale: kalcijum, natrijum, gvožđe, mangan, bakar, selen i cink....
Čaj od pimenta - zbog čega ga treba piti?Čaj od pimenta - zbog čega ga treba piti?
16. jun
Svi smo čuli za piment i znamo da je to začin. Međutim, da li ste se ikada zapitali koje su njegove prednosti i korisna svojstva. Sada ćemo razgovarati o ovome, a tačnije o tome za šta čaj od pimenta može biti koristan...
Bujon od kostiju: Kako da ga napravite i 6 razloga zbog čega vam trebaBujon od kostiju: Kako da ga napravite i 6 razloga zbog čega vam treba
06. jul
Hajde da obratimo pažnju na 6 razloga zbog kojih je lepo da pijete bujon od kostiju. Kosti se obično koriste prilikom kuvanja supi i raznih soseva....
Zbog čega treba redovno da jedemo tikvice?Zbog čega treba redovno da jedemo tikvice?
10. avgust
Tikvice se nalaze u grupi najšire korišćenih namirnica biljnog porekla u mnogim kuhinjama. One dodaju svež i prijatan ukus mnogim omiljenim jelima i salatama. Najviše se konzumiraju tokom proleća i leta, ali mogu da se...
Sok od bundeve - zašto da ga pijemo? ​Sok od bundeve - zašto da ga pijemo? ​
16. januar
Bundeva je jedna od najkorisnijih povrtarskih kultura. Pokazuje i bogatstvo ukusnih kvaliteta i širok spektar zdravih primena za ljudsko telo. Povrće je bogat izvor vlakana i antioksidanata. Omiljena bundeva pruža zaštitu...
Sok od karfiola - zašto da ga pijemo?Sok od karfiola - zašto da ga pijemo?
05. april
U ovom članku ćemo istražiti koristi od konzumacije soka od karfiola i zašto bi trebalo da bude deo vaše redovne ishrane....
Zbog čega treba redovno jesti tahini od susama?Zbog čega treba redovno jesti tahini od susama?
07. okt.
Osobe sa prekomernim znojenjem i hiperaktivnošću, predispozicijom i visokim krvnim pritiskom, srčanim oboljenjima i problemima sa mozgom takođe bi trebalo da ga konzumiraju....
Nekoliko razloga da pijemo čaj od šipkaNekoliko razloga da pijemo čaj od šipka
24. feb.
Eto zašto i kada da pijemo čaj od šipka. Kod gripa i prehlade. Naime, visoki nivo vitamina C u šipku stimuliše rad imuniteta. Da biste se sačuvali, uzimajte čaj od šipka dva puta dnevno....
Zašto treba da pijemo sok od krastavca?Zašto treba da pijemo sok od krastavca?
28. nov.
B1, B2, B5, B6, B9, B12, C, PP, H, D, K, beta karotena, mikronutrijenata kalcijuma, kalijuma, silicijuma, natrijuma, sumpora, hlor, fosfor i mikro elementi bor, jod, gvožđe, cink, fluor, kobalt, hrom, mangan, nikl, selen...
Čaj od maslačka - šta treba da znamoČaj od maslačka - šta treba da znamo
23. jun
Svi vole da piju čajeve i to ne samo zbog odličnog ukusa, već i zbog mnogih korisnih svojstava. Čaj od maslačka pomaže kod brojnih zdravstvenih tegoba, ali u isto vreme ovaj napitak ima veoma poseban i zanimljiv ukus....
Čaj od hibiskusa - šta treba da znamoČaj od hibiskusa - šta treba da znamo
17. mart
Veoma je rasprostranjeno mišljenje da hipertoničari treba da ga piju hladno, a hipotenzima je potrebna šolja toplog čaja od hibiskusa....
Zašto treba da češće pijemo sok od breskve?Zašto treba da češće pijemo sok od breskve?
30. jun
Sva prirodna pića bez dodataka hemikalija su veoma korisna i zdrava. Pogotovo kada nemamo sezonsko voće na trpezi. Ovo važi i za sok od breskve. Ovaj sok se razlikuje od uzimanja svežeg voća jer je mnogo lakše svarljiv...
Rasol (Sok od kiselog kupusa) - kada da ga pijemo?Rasol (Sok od kiselog kupusa) - kada da ga pijemo?
17. mart
Ako ipak želite da pijete rasol, treba da ga razredite sa vodom, ....
Kada koji čaj da pijemoKada koji čaj da pijemo
11. jun
Crni i zeleni čaj treba da se piju odmah kada se preliju ključalom vodom. Zeleni čaj se pije kada imate potrebu da se ojačate, a takođe i ako želite da smršate i da se radujete somot mekoj koži....
Zašto da pijemo čaj ulong?Zašto da pijemo čaj ulong?
16. okt.
Kofeina u njemu je 2 puta manje, nego u kafi i ova činjenica nameće čaj ulong kao pdgovarjauć napitak tokom dana koji može da se pije po nekoliko puta....
Koju vodu treba da pijemo?Koju vodu treba da pijemo?
29. jun
Da vidimo karakteristike različitih vrsta vode koje najčešće pijemo, kako bismo se informisali i napravili što korisniji izbor za nas....
Zbog čega su nam potrebni cink i selen?Zbog čega su nam potrebni cink i selen?
28. okt.
Selen je najvažniji element antioksidativne odbrane organizma....
Koji čaj da pijemo u jesen?Koji čaj da pijemo u jesen?
15. okt.
1
Za njega će vam trebati: 100 grama brusnica, pola pomorandže, med, cimet, 1 komad korena đumbira. Stavite lonac vode na šporet da provri. Narandžu treba preliti sa vrelom vodom i iseći je na male kriške....