Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se suši čubar?Za mnoge domaćice, kuvanje je nezamislivo ako nemaju pri ruci sušeni čubar....
24. feb.
U koja jela treba da dodamo čubar?Čubar je jedan od najstarijih začina, poznat još starim Rimljanima, koji su njime začinjavali svako jelo....
11. mart
Pripremanje i začinjavanje slanineSvaki ljubitelj slanine je navikao da je priprema prema svom ukus tako što su standardni začini obično nezamenjiva aleva paprika, crni biber, šarena so, čubar i drugo....
08. dec.
Koji začini su odgovarajući za supuOdgovarajući je takođe kardamon, ruzmarin i čubar. Za supe od povrća su odgovarajuće menta i nana, peršun, celer, biber, bosiljak, čubar, majorana, kari....
27. januar
Aromatični krompirići sa kobasicamaJelo ima aromu najviše zbog aleve paprike i čubara, ne toliko zbog kobasice.
Možete dodati bilo koju vrstu kobasice, ukus se neće promeniti....
22. maj
Čaj od čubra - za šta je koristanKontraindikacije i nuspojave
Kontraindikacije na čubar mogu da se podele u dve grupe: fiziološki tip i patološki....
09. april
1
Kako da pravilno začinimo mleveno meso?Ako pripremate tradicionalnu musaku ili punjene paprike, pored soli i bibera, možete da dodate i druge začine, kao što su kumin i čubar, kao i malo aleve paprike....
16. jul
Da napravimo sušeno mesoPomešaju se biber, aleva paprika i čubar (i drugi začini, ako želite) u kesi (spram ukusa) i dobro se izmešaju....
30. mart
Dijeta prema genotipuVečera: Skuvani smeđi pirinač (može i heljda) sa jednom punom supenom kašikom susamovog tahinija i malo čubara i bosiljka....
21. okt.
Začini, koji čine krompir neodoljivimI kako su u osnovi ovo glavni začini koje treba da imate u kuhinji kada se priprema krompir, da ne zaboravimo da spomenemo i čubar....
14. feb.
Kako da postanete Vladar supa i čorbiOdgovarajući začini za čorbu od pasulja su nana, sušene crvene paprike, celer, peršun, selen, čubar. U čorbu od leće obavezno se dodaju čenovi belog luka, vinsko sirće, čubar, peršun i aleva paprika....
27. feb.
Tajna sočnih ćufticaMožete staviti biber, kumin, luk, čubar.
Pivo
Da bi bile meke, postoji još jedan sastojak koji biste mogli da dodate u sve ostale sastojke koje stavljate - govorimo o pivu....
22. jul
Priprema i začinjavanje mlevene junetineAko ćete da spremate musaku ili punjene paprike, pored soli i kima možete dodati biber i alevu papriku i čubar....
11. jul
Idealni začini za sve vrste mesaUkus i aroma jela od iznutrica će biti bolji ako se u njih dodaju lovorov list, anason, piment, ruzmarin, estragon, žalfija, majčina dušica, čubar....
01. jul
Pitate se šta da skuvate brzo za večeru? Imamo odgovor!Za njega vam treba oko pola kilograma mesa, 2 praziluka, nekoliko krompira, biber, paradajz sok, čubar i so....
31. jul
Da napravimo mleveno meso za ćufticeU Bugarskoj je u širokoj upotrebi začin čubar. Ako recept tako zahteva, u mleveno meso se mogu dodati još i pirinač, narendan krompir ili kačkavalj....
20. april
Ovi začini ne treba da se stavljaju u isto jeloČubar
Čubar, koji je od pamtiveka najkorišćeniji bugarski začin, može da se posipa preko svih vrsta mesa, da se stavi u nadev punjenih paprika ili sarmi i da se koristi za začinjavanje supa i čorbi;/page
page4....
09. april
Najpopularnije marinade na jednom mestuPromešaju se ulje, sirće, crno vino, senf, čubar, aleva paprika, so, šećer i lovorov list.
Suva marinada:
Dobra za kotlete, vratne krmenadle, ražnjiće i but....
25. feb.
Kako se suši ribić?Nakon toga ga isperite i uvaljajte u prethodno promešane začine (čubar, aleva paprika i biber).
Pritisnite začine dobro da se zalepe na meso....
16. nov.
Kako da napravite mleveno meso od ribe?Odgovarajući začini za mleveno meso od ribe su: vegeta, čubar, đumbir, biber, a može i malo korijandera.
Nikako ne stavljajte beli luk. Pr eobrade ohladite file i blender, kako biste dobilihomogenu smesu....
28. sep.
Šta možemo da skuvamo za 30 minutaPečene paprike s jajima
Neophodni sastojci: pečena paprika, sir, 2-3 jaja, biber, ulje, malo soli, čubar
Način pripreme: stavite ulje na dno posude za pečenje i poređajte paprike....
17. mart
Trikovi kod prženja ćufticaZačini koji se stavljaju u ćuftice su so, biber, kumin, luk i čubar, naravn ovi možete dodati začine koje volite.
Mešenje je treći važan korak za ukusne pržene ćuftice....
19. jul
Koji začini se stavljaju na jaja?Možete koristiti i suve začine kao što su čubar, aleva paprika i biber, beli luk u prahu i drugi začini po želji....
20. dec.
Kračolina (Čorba od kupusa iz grada Panađurišta)Nakon toga dodajte oprani pirinač i čubar.
Supu ostavite da vri na umerenoj vatri oko 20-25 minuta, mešajte s vremena na vreme. Kuvajte dok se pirinač ne skuva lepo....
01. april
Sosevi za pileće šnicleMožete dodati peršun, mirođiju ili čubar.
Pileće šnicle možete spremiti i sa sosevima na mlečnoj osnovi - sos sa kiselim mlekom, pavlakom, pa čak i sa svežim mlekom....
16. mart