Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Saveti za konzerviranje pečurakaSaveti za konzerviranje pečuraka
04. okt.
Razne vrste pečuraka se konzerviraju solju, sokom od limuna, sirćetom i začinima. Male pečurke se čuvaju cele, velike se iseku na komade. Nakon što ste oprali pečurke, pripremite rastvor vode i soli....
Čuvanje i sušenje pečurakaČuvanje i sušenje pečuraka
15. jul
Ako, ipak, pripadate onoj grupi, koja osim što kupuje, ume i da prepozna pečurke i beru ih sami, znači da ćete imati potrebe da ih konzervirate i čuvate duži period vremena. Branje pečuraka nije za svakoga....
Čuvanje i konzerviranje špargleČuvanje i konzerviranje špargle
31. januar
Ako želite da čuvate špargle duže vreme, najbolja opcija je da ih konzervirate. Na taj način ćete zaista dugo moći da sačuvate njihove ukusne kvalitete i da ih koristite kada vam zatrebaju....
Čuvanje i konzerviranje limunaČuvanje i konzerviranje limuna
27. feb.
Čuvanje isečenih limuna Isečena strana limuna treba da bude pokrivena....
Čuvanje i konzerviranje sočivaČuvanje i konzerviranje sočiva
22. januar
Nakon otvaranja, konzervirano sočivo operite čuvajte u zatvorenim staklenim posudama u frižideru, a ne u otvorenim posudama. Tako će moći da traje 3-4 dana....
Konzerviranje i čuvanje tikvicaKonzerviranje i čuvanje tikvica
27. jul
Iz tog razloga veliki broj domaćica želi da ima konzervirane tikvice koje mogu da koriste i tokom hladnih zimskih meseci. Evo ideja kako tačno da ih čuvate....
Saveti za čuvanje i konzerviranje cvekleSaveti za čuvanje i konzerviranje cvekle
15. maj
Evo i nekoliko recepata za konzerviranje cvekle: 1....
Čuvanje i konzervisanje pasulja, graška i sočivaČuvanje i konzervisanje pasulja, graška i sočiva
19. dec.
Ona ne treba da stoji dugo pre nego što počnete proces konzervisanja....
Konzerviranje boranijeKonzerviranje boranije
29. sep.
Operite dobro boraniju, očistite je i nasecite na komade oko 2-3 cm. Napunite teglu od 800 g boranijom i dodajte so. Dolijte vodu do vrha, zatvorite tegle i kuvajte ih desetak minuta. Izvadite tegle pažljivo ih okrenite...
Sos od pečuraka sa mariniranim pečurkamaSos od pečuraka sa mariniranim pečurkama
19. maj
Sos od pečuraka sa mariniranim pečurkama je gotov....
Konzerviranje ljutih papričicaKonzerviranje ljutih papričica
08. okt.
Operite i osušite papričice. Mirođiju sitno naseckajte, oljuštene čenove belog luka isecite na pola. Papričice lagano zapecite na ringli, ploči šporeta ili na roštilju sa obe strane, ali nemojte preterivati. U malim...
Konzerviranje pečenih paprikaKonzerviranje pečenih paprika
21. sep.
Pečene paprike čuvajte na tamnom i hladnom mestu....
Konzerviranje mesa u tegliKonzerviranje mesa u tegli
22. feb.
Meso može biti svinjsko, juneće, pileće, ja konzerviram ovog puta teleće. Meso iseći na kocke i posoliti. Kada meso upije so slagati u tegle. Tegle se zatim zatvore, uviju u neku tkaninu, stave u šerpu i sipa se voda...
Sos od pečuraka sa lisičarom, šitake pečurkama i vrganjemSos od pečuraka sa lisičarom, šitake pečurkama i vrganjem
25. mart
Sos od pečuraka za meso sa lisičarom, šitake pečurkama i vrganjem je fantastičan!...
Konzerviranje patlidžanaKonzerviranje patlidžana
04. feb.
Već je vreme da spremamo zimnicu pokupimo svakakvo povrće koje će nam biti potrebno za zimu i koje nećemo moći da nađemo po prodavnicama. Većina od njih nam daje mogućnost da izaberemo hoćemo li ih stavljati u zamrzivač...
Konzerviranje paradajzaKonzerviranje paradajza
27. januar
Došao je period pravljenja najrazličitijih konzervi i turšija. Paradajz se koristi u dosta gozbi i konzerve od ovog povrća su obavezne. Sterilišu se lako. U nekim receptima se dodaje više sastojaka kao što...
Čorba od pečuraka u multikukeruČorba od pečuraka u multikukeru
28. mart
Serviramo čorbu od pečuraka iz multikukera sa prepečenim kriškama hleba i saaltom po želji....
Pašteta od pečuraka i orahaPašteta od pečuraka i oraha
29. mart
Počnite sa čišćenjem pečuraka, otklanjajući panjiće i oljuštite kapice. Ne treba da perete pečurke jer će se napojiti vodom. Stavite ih u blender zajedno sa belim lukom i orasima i dobro sameljite na parčiće....
Čorba od pečuraka i prazilukaČorba od pečuraka i praziluka
10. januar
Pečurke očistimo, operemo i sečemo na kriške ili ako su manje može i cele. Praziluk očistimo, lepo operemo i sitno iseckamo. U ulju i malo vode dinstamo isečene pečurke i praziluk....
Čorba od pečuraka i povrćaČorba od pečuraka i povrća
19. mart
Nakon desetak minuta dodati i iseckane pečurke....
Čorba od pečuraka i spanaćaČorba od pečuraka i spanaća
27. mart
Šampinjone, luk, šargarepu i mladi luk prodinstati 5-8 min. Prokuvati kratko koren celera i spanać. Prodinstano povrće dodati u vodu sa celerom i spanaćem. Staviti biber i so, kao i peršun. Uzmite ručni mikser i izmiksajte...
Kaša od pečuraka s prazilukomKaša od pečuraka s prazilukom
19. april
Možete da dodate i sok od pečuraka. Ostavljamo da provri, dok s vremena na vreme mešamo, da ne zagori. Na kraju dodajemo sirće i posipamo suvom nanom. Ovo je upomena iz mog detinjstva....
Fritata od pečuraka i prazilukaFritata od pečuraka i praziluka
29. nov.
Fritata od pečuraka i praziluka je gotova....
Hranljiva vrednost pečurakaHranljiva vrednost pečuraka
13. maj
Kada su pečurke ubrane, dobro ih je staviti u posudu sa čvrstim zidovima, jer skladištenje u kesama dovodi do njihovog bržeg kvarenja. Pripremljene pečurke se čuvaju u frižideru u keramičkoj posudi....
Konzervisanje ribeKonzervisanje ribe
17. januar
Za konzervisanje su pogodne sve vrste ribe - morske, rečne i ribe iz jezera. Jedini uslov koji riba treba da ispunjava kako bi bila konzervisana je da bude sveža. Riba se dosta dugo steriliše - oko 6-7 sati....