Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Saveti za konzerviranje pečurakaRazne vrste pečuraka se konzerviraju solju, sokom od limuna, sirćetom i začinima. Male pečurke se čuvaju cele, velike se iseku na komade.
Nakon što ste oprali pečurke, pripremite rastvor vode i soli....
04. okt.
Čuvanje i sušenje pečurakaAko, ipak, pripadate onoj grupi, koja osim što kupuje, ume i da prepozna pečurke i beru ih sami, znači da ćete imati potrebe da ih konzervirate i čuvate duži period vremena.
Branje pečuraka nije za svakoga....
15. jul
Čuvanje i konzerviranje špargleAko želite da čuvate špargle duže vreme, najbolja opcija je da ih konzervirate. Na taj način ćete zaista dugo moći da sačuvate njihove ukusne kvalitete i da ih koristite kada vam zatrebaju....
31. januar
Čuvanje i konzerviranje limunaČuvanje isečenih limuna
Isečena strana limuna treba da bude pokrivena....
27. feb.
Čuvanje i konzerviranje sočivaNakon otvaranja, konzervirano sočivo operite čuvajte u zatvorenim staklenim posudama u frižideru, a ne u otvorenim posudama. Tako će moći da traje 3-4 dana....
22. januar
Konzerviranje i čuvanje tikvicaIz tog razloga veliki broj domaćica želi da ima konzervirane tikvice koje mogu da koriste i tokom hladnih zimskih meseci. Evo ideja kako tačno da ih čuvate....
27. jul
Saveti za čuvanje i konzerviranje cvekleEvo i nekoliko recepata za konzerviranje cvekle:
1....
15. maj
Čuvanje i konzervisanje pasulja, graška i sočivaOna ne treba da stoji dugo pre nego što počnete proces konzervisanja....
19. dec.
Konzerviranje boranijeOperite dobro boraniju, očistite je i nasecite na komade oko 2-3 cm.
Napunite teglu od 800 g boranijom i dodajte so. Dolijte vodu do vrha, zatvorite tegle i kuvajte ih desetak minuta.
Izvadite tegle pažljivo ih okrenite...
29. sep.
Sos od pečuraka sa mariniranim pečurkamaSos od pečuraka sa mariniranim pečurkama je gotov....
19. maj
Konzerviranje ljutih papričicaOperite i osušite papričice. Mirođiju sitno naseckajte, oljuštene čenove belog luka isecite na pola.
Papričice lagano zapecite na ringli, ploči šporeta ili na roštilju sa obe strane, ali nemojte preterivati.
U malim...
08. okt.
Konzerviranje mesa u tegliMeso može biti svinjsko, juneće, pileće, ja konzerviram ovog puta teleće.
Meso iseći na kocke i posoliti. Kada meso upije so slagati u tegle. Tegle se zatim zatvore, uviju u neku tkaninu, stave u šerpu i sipa se voda...
22. feb.
Sos od pečuraka sa lisičarom, šitake pečurkama i vrganjemSos od pečuraka za meso sa lisičarom, šitake pečurkama i vrganjem je fantastičan!...
25. mart
Konzerviranje patlidžanaVeć je vreme da spremamo zimnicu pokupimo svakakvo povrće koje će nam biti potrebno za zimu i koje nećemo moći da nađemo po prodavnicama.
Većina od njih nam daje mogućnost da izaberemo hoćemo li ih stavljati u zamrzivač...
04. feb.
Konzerviranje paradajzaDošao je period pravljenja najrazličitijih konzervi i turšija. Paradajz se koristi u dosta gozbi i konzerve od ovog povrća su obavezne.
Sterilišu se lako. U nekim receptima se dodaje više sastojaka kao što...
27. januar
Čorba od pečuraka u multikukeruServiramo čorbu od pečuraka iz multikukera sa prepečenim kriškama hleba i saaltom po želji....
28. mart
Pašteta od pečuraka i orahaPočnite sa čišćenjem pečuraka, otklanjajući panjiće i oljuštite kapice. Ne treba da perete pečurke jer će se napojiti vodom.
Stavite ih u blender zajedno sa belim lukom i orasima i dobro sameljite na parčiće....
29. mart
Čorba od pečuraka i prazilukaPečurke očistimo, operemo i sečemo na kriške ili ako su manje može i cele. Praziluk očistimo, lepo operemo i sitno iseckamo. U ulju i malo vode dinstamo isečene pečurke i praziluk....
10. januar
Čorba od pečuraka i spanaćaŠampinjone, luk, šargarepu i mladi luk prodinstati 5-8 min. Prokuvati kratko koren celera i spanać.
Prodinstano povrće dodati u vodu sa celerom i spanaćem. Staviti biber i so, kao i peršun. Uzmite ručni mikser i izmiksajte...
27. mart
Kaša od pečuraka s prazilukomMožete da dodate i sok od pečuraka. Ostavljamo da provri, dok s vremena na vreme mešamo, da ne zagori. Na kraju dodajemo sirće i posipamo suvom nanom.
Ovo je upomena iz mog detinjstva....
19. april
Hranljiva vrednost pečurakaKada su pečurke ubrane, dobro ih je staviti u posudu sa čvrstim zidovima, jer skladištenje u kesama dovodi do njihovog bržeg kvarenja. Pripremljene pečurke se čuvaju u frižideru u keramičkoj posudi....
13. maj
Konzervisanje ribeZa konzervisanje su pogodne sve vrste ribe - morske, rečne i ribe iz jezera. Jedini uslov koji riba treba da ispunjava kako bi bila konzervisana je da bude sveža.
Riba se dosta dugo steriliše - oko 6-7 sati....
17. januar